Ресторантите със свежи салати в менюто в София

Водим те на местата, където ги приготвят най-добре и са издигнали презентацията и вкуса им на пиедестал

0 коментара Сподели:
woman eating a salad

Салатата е кралицата на всяка вечеря –

с нея те посрещат, тя отваря всички твои вкусови рецептори, страхотна е за сетивата ти, жадуващи за нещо свежо, а понякога е толкова богата и интересна, че може да си бъде цяло основно ястие. Държим салатите ни да са с винаги пресни съставки, да изненадват и провокират с комбинация от вкусове и да са цветна феерия за цялото ни въображение. Именно защото сме им огромни фенове, те водим на местата, където ги приготвят най-добре и са издигнали презентацията и вкуса им на пиедестал. Следвай ни!

Ресторанти с модерни салати:

Crystal Burger & Steak

Crystal Burger & Steak

Нашето салатено пътешествие започва от Crystal Burger & Steak, където обикновено се отбиваме, щом ни се прияде сочно, ароматно, истинско месо! Предложенията им винаги са от подбрани ферми, а високата степен на мраморизация гарантира съвършения им вкус. Но какво е един стек без свежо допълнение за баланс? Сервират ни салата „Бурата“ с цветни чери домати, нар и зехтин. С подобни неща за хапване може да пребориш всяка пролетна умора, това е сигурно!

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Edo Sushi

Edo Sushi

Уют, живописна гледка към Витоша и източен дух! Когато ни се прияде от екзотиката на Азия, веднага се отбиваме в Edo Sushi. Тук е не само вкусно, ами и приготвянето на храната пред теб е супер изживяване, което носи нова стойност. Очаква те изобилие от автентична японска кухня и суши, традиционни японски ястия, тепаняки и десерти. Вкусовете, които избираме този път, са идеален старт на всяка вечеря или обяд – свежата салата „Дайкон“ или пикантни калмари върху микс от зелени салати и лют сос шрирача и тогараши.

Sofia Ring Mall
088 666 1614

Hamachi Ni

Hamachi Ni

Интернационален вкус, модерна интерпретация, кулинарни ценности – Hamachi Ni е един от най-ярките японски нюанси в столицата. Отбиваме се тук всеки път когато ни се прииска нещо по-специално за хапване и атмосфера, представяща величествената красота на Азия. Днес ни представят своя вариант за пролетна свежест – салата с тигрови скариди. Миксът от зелени салати е допълнен от мариновани гъби шийтаке и леко лютива лимонова подправка за spicy акцент. Екзотичен избор, но какъв!

ул. „Г. С. Раковски“ 179
088 426 2244

Italiano Vero

Italiano Vero

Italiano Vero е като малка италианска приказка. Енергията тук е като в автентично италианско бистро, а това е предпоставка за много сладки приказки, хубави мигове и добро прекарване. Ако разгледаш менюто, ще срещнеш както неаполитански пици и съвършена прясна паста, така и изпипани предястия и основни. Ние се спираме на салата „Тоскана“ с нахут, маринован артишок, маслини Таджаска, чери домати и микс от листни салати. За завършек меден винегрет и чаша изстудено розе. Perfetto!

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8
088 766 5663

Jazu

jazu

Японска кухня, модерни интерпретации и изискана музика за разкош – JAZU е съвършеното изпълнение на една екзотична източна концепция. Тук винаги може да си сигурен, че продук­тите са висококачествени и с ясен и гарантиран произход, а ястията – интересен авторски поглед над кулинарните традиции. Този месец ни представят прелюдията към всеки специален обяд или вечеря – свежата и пъстра салата с месо от лобстер с микс от зеленчуци и японска майонеза. С нея поставяме начало на гастрономическото си пътешествие.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Lavele Kitchen & Bar

Lavele Kitchen & Bar

Уикенд брънч, коктейл след работа или питателен обяд – Lavele Kitchen & Bar е мястото, на което може да съчетаеш всичко това в едно. Какво по-хубаво от съвършено меню, допълнено от правилните питиета? Но тъй като пролетта е тук, а ние сме на вълна свежа храна – цветната презентация, която се разкрива пред очите ти е на салата „Бурата“. Ароматни розови домати, манго песто, босилково кексче и кашу. Вълнуващите вкусове и текстури правят от тази салата чудесен повод да се отбиеш тук още утре!

ул. „Лавеле“ 20
089 677 6776

Mamma Mia

Mamma Mia

Вече повече от 27 години Mamma Mia е пристан за ценителите на италианската кухня и доброто прекарване в уютна атмосфера. Измежду всички предложения, днес сме тук специално за салатата, която е пъстра, ярка и изкушаваща сетивата. Тя представлява палитра от свежи салатки с козе сирене, манго, ягоди и кедрови ядки. Може да започнеш с нея и да продължиш с някое ястие от разнообразното им меню или пък направо да завършиш с десерт и чаша вино. Изборът все ще е правилен.

ул. „Цар Иван Шишман“ 39
088 420 7036

Pappous Tsipouradiko

Pappous Tsipouradiko

Сгушено на софийската уличка „Уилям Гладстон“, едно от любимите ни градски кътчета Pappous Tsipouradiko представя семейните традиции и богатите вкусове на Средиземноморието с всяко ястие. Под светлините на прожекторите днес застава изкушаващата интерпретация на салата „Дакос“. Тя е перфектното начало на всяка вечеря или обяд и е като сродна душа на ароматното ципуро, което предлагат. Домашна доматена салца, гръцки крутончета с брашно от рошков и крема сирене. Критската класика никога не е изглеждала по-вълнуващо!

ул. „Уилям Гладстон“ 28
087 613 4882

Roma Bene

Roma Bene

Италия е магия и олицетворение на блаженството, a когато ни се прииска да се потопим в такова кулинарно пътешествие – стигаме до тук. Падаме си по типичното за нацията съчетаване на хармонични вкусове, ароматни подправки и разнообразни кулинарни нюанси и избираме салата „Медитеранеа“ с домати, авокадо, зехтин, чушки, червен лук и босилек. Щастието е в простичките неща, затова и не ни трябва нищо повече от няколко класически рецепти, чаша вино и атмосфера, която носи пословичния дух на Ботуша.

Sofia Ring Mall
088 883 3166

Umami

Umami

Настроението ни наподобява разцъфнала вишна, а апетитът за свежа и прясна храна е по-голям от всякога. В Umami авторските ястия са в ярки японски нюанси, а вкусът им изпраща сетивата не просто в Азия, ами право в необятния космос. За най-пролетната ни тема Umami ни представят своята най-емблематична салата с хрупкава патица, допълнена от свежи салатки, рукола, лук, нар, пекински сос, помело, гома и свеж трюфел дресинг. Само си представи – пролет в разкошната им градина и тази съвършена салата… Възхитително!

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040

Urban Garden Cafe

Повече от всякога ни се яде нещо свежо, с което да заситим пословичния си глад и да угодим на сетивата си с вкус и цветове. Urban Garden Cafe ни посреща на първия етаж на Grand Hotel Millenium Sofia и ни изкушава със здравословни смутита, шейкове, студенопресовани сокове, веган закуски и салати със супер храни. Днес на масата ни сервират superfood bowl с мариновано пиле, броколи, домати, киноа, кейл, домашни пълнозърнести крутони и песто винегрет. Просто, вкусно и здравословно! Какво повече ти трябва?

бул. „Витоша“ 89 Б
02 445 6689

Ново място в София: ADOR

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *