Sonic Voyager 2023 с Dave Clarke, Blanka и Kwartz

Идват за последното голямо парти за пролетния сезон

0 коментара Сподели:
Sonic Voyager

Ladies and gentlemen, любимата поредица на почитателите на авангардния техно звук – Sonic Voyager, отново е тук.

На 13 май (събота), в една от най-интересните локации в София – Металснаб, ще се състои Metropolis pres. Sonic Voyager w Dave Clarke, Blanka, Kwartz & more. На събитието ще видим също – Miss Lidiya, Stéph, Stevo Kurt и Ziggy.

Копирай координатите (42.741003721801555, 23.32725499618751) и както организаторите казват – „Взимайте протеиновите хапчета и подготвяйте шлемовете.“

DAVE CLARKE

Той е от Брайтън, Великобритания, а първите му парчета излизат за престижните лейбъли XL и R&S още през 1991, но големият му пробив идва през 1994 с трилогията Red за Bush records.

Тя му осигурява звезден статус и възхищението на имена като Kevin Saunderson, The Chemical Brothers, New Order, Depeche Mode, Moby, Leftfield и Underworld.

Напълно заслужено Red влиза в All time top 100 на най-престижното издание за денс музика – DJ Mag. Следват скандалния за пуристкия техно свят дебютен албум Archive One, изобилстващ с брейк бийтове и чиста електроника, и втория му албум Devil’s Advocate, в който мрачната енергия на техното се преплита с хип-хоп ритми.

Като DJ той напълно оправдава прякора „Baron of Techno“, даден му от легендарния радио водещ на BBC1 – John Peel. Сетовете му представляват взривоопасна смес от авангардно техно и електро, подправена с изключително хип-хоп смесване и дълбоко разчитане на публиката. Противно на цяло едно поколение DJs, за които ръкомахането и хореографията са основна част от артистичната им изява, Dave Clarke предпочита да е проводник и вместо да натрапва присъствието си, да остави музиката да говори. А неговата музика има какво да каже, повярвайте.

BLANKA

Родена в Южна Испания, тя започва музикалния си поход към върховете на авангардното техно едва на 18 години в Барселона. Там пътищата ѝ се пресичат с Angioma и те започват да промотират партитата “X concept” в различни клубове на Каталунската столица. В тези партита тя изковава и налага стила си – омагьосваща смес от хипнотични техно бийтове и абстрактни звуци. Силно наелектризираните ѝ сетове и осигуряват участия в престижни Европейски клубове като Apollo в Барселона EGG в Лондон и About Blank и RSO в Берлин. Съвсем логично за нейния стил тя се премества в германската столица, откъдето започва походът ѝ към върховете на модерното техно. Като продуцент Blanka има успешни издания за Room Trax records, а Dirty game попада в сетовете на  най-влиятелните техно диджеи в света и получава ласкави отзиви от критика и публика.

KWARTZ

Mario Campos – Kwartz е от Мадрид, но живее в Берлин. Неговият път към пулта е необичаен, но не и неочакван. След като издава няколко трака за различни международни лейбъли, Kwartz е забелязан от Oscar Mulero, който го привлича към грамофонната си компания Pole Group през 2013 година. Паралелно с това негови парчета се издават и от едни от най-авангардните техно компании като “47” на Tommy Four Seven, Mord Records, Semantica, Horo и Warm up records. През 2016 Mario стартира и своя грамофонна компания – Order & Devotion. Tова име не е избрано случайно. Според него всеки успех се дължи главно на тези две качества – порядък и отдаденост. Тези качества се виждат както в продукциите, така и в сетовете на Kwartz. Там всеки звук е на мястото си – суров, дълбок и хипнотичен. Дълбоко отдаден на генералната идея, а именно – да отведе слушателите и клъбърите към непознати, но магични техно светове.

Да, има билети. Ето!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *