5 майски събития, които не са за изпускане

Полезни са за теб и за хората около теб

0 коментара Сподели:
Glass-cage

Обичаме да казваме, че събитията са приятелите, които не закъсняват.

Идват, когато имаш нужда от тях, оправят ти настроението, запознават те с нови хора, намират ти и гадже. Посещаваш ги в компания, харесваш ги и сам, чакаш ги да дойдат и после не искаш да си тръгват. Отиваш, танцуваш, пееш, ядеш. После може да помниш, може и да си видиш последните набрани номера. Събрахме 5 събития, които отговарят на описанието, в майския ни списък. Хайде с нас!

СТЪКЛЕНАТА КЛЕТКА

на откриващата снимка

Вдъхновени сме от смелостта и хрумките на ултрамаратонеца Красимир Георгиев. Стъклената стая пред НДК не е първото предизвикателство, което Краси поема. Ъъъ, той е тичал на лед, в пустиня, в джунгла, в „Долината на смъртта“, Камбоджа, на пътека в продължение на 36 часа. Прозрачният контейнер пред НДК, в който Краси ще прекара 2 седмици, обаче е експеримент с човешките социални възможности. Всъщност как живееш бавно докато света отвън тича? Краси има пътека за бягане и легло, които да изпълняват базовите му нужди – движението и добрия сън. Иначе стъклената клетка позволява както минувачите да наблюдават как оцелява Краси вътре в кутията, така и той самия да погледне живота отстрани.

100 СТОЛА – 2023

На нас месец май все ни обърква плановете. Хем да станем активни в работа, учене, тренировки и хоп събитие, на което ако не отидем, ще ревем през цялата година. 100 стола прави четиридневен фестивал между 11 и 14 май, а после ни викат и през лятото, само че веднъж седмично. Улица „Будапеща“ в София затваря, за да бъде превзета от артистичния дух и музика на столичните „капана“ хора. Представи си – шарени столове, пейки, хора пред тях, зад тях и отстрани, танцувайки. 

ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

„Любов е, когато ме заведе в музей“. „Искам да се разхождам по Шан-з-Елизе“. Иване, здрасти, ние сме златната рибка и ще те спасим. Записвай – На 13 май можеш да си избереш от над 50 музеи и галерии, които ще предложат изложби, концерти, работилници, филми и турове с гид. Ще има и преживяване във виртуална реалност, което ще представи именно Париж, Айфеловата кула, Сена, музея Орсе. Плюс това влизаш безплатно. Можеш да вземеш и майка ти. Иване, не сънуваш, просто си късметлия.

STREET MUSIC FEST

Може ли София без улични музиканти? Кой ще те усмихва докато се бориш да преминеш през Витошка? Кой ще те накара да си тананикаш рандъм песен докато чакаш на опашка за кафе? Кой може да заглуши историята на шофьора в таксито или честитките на ватмана в трамвая? От 19 до 21 май имаш възможността да видиш отблизо непознатите, които иначе оправят настроението ти. Площад „Славейков“ събира хората, които живеят, за да пеят, танцуват, рисуват или снимат.

PURE PLOVDIV

Отиваме в арт столицата на България, за да видим как международно признатият артист Християн Бакалов ще трансформира Гребната база, Младежкия център и Братската могила. През следващите три месеца майна пространствата ще се превърнат в обекти на съвременното изкуство. Ще има творчески ателиета, цветни работилници и визуални инсталации. Общо взето, до септември – айляк.

Образовай се с 10 неща, които не трябва да правиш в Пловдив.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *