Смели стъпки към бездимно бъдеще

Всички говорят за уау идеите на компанията

0 коментара Сподели:
PMI

„Филип Морис Интернешънъл“ ускорява темпото на своята трансформация към компания без тютюнев дим до 2025 година.

Бизнес резултатите за 2022 година на ФМИ показват, че се работи усилено върху промяната на компанията към бездимно бъдеще. Най-новият Интегриран доклад показва напредъка на компанията, която ще продължи да насочва ресурсите си към разработване, научна обосновка и разпространение на бездимни алтернативи на тютюнопушенето. Целта е потребителите да имат по-голям избор да преминат на продукт с намалена вреда върху здравето.

Генералният мениджър на Филип Морис България – Демиан Пинтос, изтъкна, че най-важният приоритет на компанията е пушачите да откажат цигарите и да заложат на бездимните алтернативи на компанията.

Демиан Пинтос потвърди добрите резултати на ФМИ като изясни, че 25 милиона пълнолетни потребители в световен мащаб вече са преминали към бездимните им алтернативи. 18 млн. от тях са спрели изцяло цигарите.

До 2025 г. компанията иска да достигне промяна в нагласите на 40 милиона пушачи.

Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България, добави, че компанията е първата в бранша, която се ангажира след определен период да спре производството и разпространението на цигари.

И още:

В Интегрирания доклад на ФМИ за 2022 г. са включени и 12 примерни казуса от различни държави, които показват как местните дружества по света допринасят за устойчивото развитието на компанията.

Сред тях е и #ПромениКартината – българска информационна кампания, която иска да промени глобалния проблем с неправилното изхвърляне на цигарени фасове.

Тази година кампанията включва отново пътуваща изложба, която беше във Велико Търново, сега е в Габрово, и продължава към Русе, Видин и Бургас. От 3 май може да откриете паната и пред Народния театър в София. #ПромениКартината ще прави за втора поредна година и инициативата с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в която студентите създават видеа, с които да провокират общественото внимание и да повлияят върху еко-съзнанието на тези, които все още си хвърлят фасовете по земята.

5-те най-български табелки! Възможно ли е надписите с „Тук не се пуши“ да изчезнат?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *