Пътувай леко: 5 travel essentials за всеки умен турист

Кои са незаменимите неща, които не трябва да вадиш от багажа си

0 коментара Сподели:
travel girl

Планираш ли следващото си приключение?

Независимо дали се отправяш на пътешествие към плажа, планината, или пътят ти ще те отведе някъде по средата, добре подредената раница е твоят най-добър приятел. От изследване на градската джунгла до истински тропически дестинации – по пътя към всяка една цел е важно да тръгнеш добре подготвен, без да носиш цялата си къща на гръб. Синдромът на претъпканите чанти е проблем на цяло едно поколение. За съжаление повечето неща в тях си ги връщаме обратно след всичкото мъкнене. Съставихме списък с 5-те задължителни неща, които винаги да присъстват в багажа ти. Това са онези  ценности, които ще влязат под седалката ти без проблем.

Чети внимателно, ще ни благодариш следващ път!

Безжични слушалки

Нито едно пътуване с какъвто и да е транспорт не е лесно за преживяване без музика. Или подкаст, аудиокнига, свален сериал – някаква бариера между спокойствието на ума ти и външния свят, който повечето пъти е доста шумен. Безжичните слушалки улесняват живота ни – без кабели, с функция за шумопотискане и дълъг живот на батерията.  Едва ли има човек, който не знае, но преди да се качиш на самолета, можеш да дръпнеш всичките си любими плейлисти в Spotify, онази книга в Storytel, за която не намираш време, или подкаста за справяне с нервите, който ти прати онази woke приятелка.

Лек шал

Лекият шал е универсален аксесоар, който може да се носи по различни начини. Можеш да се загърнеш с него още докато чакаш на гейта. Пази от слънцето, когато раменете ти са пострадали от силните му парещи лъчи. Освен това е едно от онези неща, които можеш да завържеш по безброй начини около себе си и да направиш поне 2 допълнителни аутфита, което винаги е добре дошло. Ако пътуваш light и нямаш място за много дрехи, шалът е a must!

Сгъваема бутилка за вода

Без значение, че понякога хидратацията по пътувания и почивки не е с вода…

Ако се опитваш да намалиш въглеродния отпечатък на пътуването си, сгъваемата бутилка за вода (и не само) е идеалното решение. Тези бутилки са направени от гъвкави материали, които могат да се смачкат, когато са празни, заемайки минимално място в багажа ти. Освен това са леки и издръжливи, така че ще бъдат верен другар във всяко едно приключение пред теб. Вършат чудесна работа както на поход или еднодневна екскурзия в планината, така и при бординг на претъпкан самолет.

Хидратиращ крем

Нещо, без което не тръгваме на път, е Total Cream на любимците ни от Laboratorios Babe. Това мултифункционално оръжие е идеално за всеки тип кожа и специално създадено да хидратира, възстановява и успокоява кожата. С мощни съставки като CICA, алантоин и витамин А, Total Cream насърчава регенерацията на кожата и спомага за укрепване на бариерната функция на кожата. Съдържа хиалуронова киселина и комплекс A.B.A.M за осигуряване на облекчение и хидратация, както и ниацинамид и пребиотичен актив за ребалансиране на кожната бариера. Така че независимо дали прекарваш дните си на слънце, или се бориш със студа в някой алпийски курорт, кожата ти гарантирано ще ти благодари.

Мултифункционален адаптер

Пътуването до екзотични дестинации (и не само) може да се окаже приключение с повече от един подводен камък. Нещо, за което често не се сещаме, е разликата в контактите в различни страни. А имайки предвид колко сме свързани с технологиите, това е от онези главоболия, които е важно да избягваме. Един многофункционален адаптер за пътуване може да реши този проблем. Потърси такъв с повече USB портове, който ще ти даде възможност да зареждаш всяко устройство, което си взел със себе си.

И ето, вече си готов за всичко, което може да ти се случи. Bon voyage!

Ако посоката ти все още е неясна, тук компилирахме 14 от най-подценяваните дестинации по света

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *