Jameson представя: Още 5 филма за Чернобил

Темата за едно от най-големите, предизвикани от човек бедствия в историята

0 коментара Сподели:

Последният месец беше белязан от повсеместното разочарование от финала на “Игра на тронове” и повсеместния възторг от новия “Чернобил”. Ако и теб не те е подминала истерията и си задълбал в темата за едно от най-големите, предизвикани от човек бедствия в историята, виж и нашия списък. 

The Russian Woodpecker (2015)

После Няколко са филмите, които гледат на това, което се случва в Украйна през април 1986, като на нещо доста по-различно от инцидент. Този е един от тях. Гледаната точка е на Фьодор Александрович, според когото аварията е престъпление с цел да се скрие реалната роля на така наречения "руски кълвач".

The Battle of Chernobyl (2006)

Този филм проследява деня на експлозията и следващите месеци на борба с непознатия и невидим враг, включително предотвратяването на втора експлозия (информация, пазена от СССР десетилетия в тайна). Втората експлозия е била реален риск и се смята, че е щяла да “изтрие” от картата половин Европа. 

White Horse (2008)

Създателите на късометражния Chernobyl Heart от 2003 (получава ”Оскар”) работят върху супер емоционална история, в която следват Максим Сирков, който за пръв път се връща в родния си град Припят 10 години след евакуацията през 1986 и вижда съдбата на мястото, което някога е наричал “вкъщи”. 

 

Chernobyl Heart (2003)

Късометражната лента, която вече споменахме, се фокусира върху последствията от случилото се и по-специално върху историите на семейства от района, чиито деца развиват сърдечни заболявания впоследствие. Напомняне, че това бедствие продължава да взема жертви дълго след април 1986. 

Chernobyl Diaries (2012)
(на откриващата снимка)

Това не е документален филм или такъв с историческа стойност, а филм на ужасите, който стъпва на историята за Чернобил. Група приятели отиват на тур в призрачния град Припят, където местната полиция им отказва достъп, но те намират алтернативен начин да навлязат в района. Разбира се, като във всеки филм на ужасите не след дълго започват да съжаляват за това си решение. 

Шест сериала, които да не пропускаме през юни

"Чернобил": сериалът, който ще ви накара да се разтреперите

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *