Трамваят на един народ

Една снимка успя да илюстрира проблемите на цял един народ, на всяка държава и на всеки континент. Коя е – разказваме сега

0 коментара Сподели:

снимки: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Има вайръл моменти, които не бихме пропуснали за нищо на света, и този определено е един от тях. Любимият фотограф на Go Guide Иван Шишиев пусна в страницата си Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia селекция от снимки, която се казваше „Неделни хора“. В нея бяха заснети красиви софийски лица на фона на един от най-обичаните празници – Цветница.

Сред снимките обаче беше тази на оранжев трамвай и пресичаща жена пред него, на която ватманът се възмущава,

че минава точно пред превозното средство. Снимката не просто се превърна в хит за няколко часа, но и предизвика вълна от мемета, на която ние се смяхме повече от искрено. Всъщност човекът, който кара столичния трамвай №18, чиято реакция обиколи интернет, се казва Румен Петров и споделя, че във въпросната ситуация дамата, държаща върбовите клонки, е била с предимство, а той просто ѝ е направил знак да мине. Иван Шишиев пък коментира: „Беше ми изключително интересно да видя как абсолютно всички социални мрежи гръмнаха. Тази снимка показва българския манталитет и как ние пресичаме въпреки всичко. Общочовешкият манталитет е такъв“. Ние пък ще кажем голямо браво на Иван, че отново успя с един-единствен кадър да пресъздаде проблемите на цял народ, а на теб оставяме да се насладиш на всички интерпретации по темата. Доста са добри!

За още от същото – виж Иван Шишиев, който разказва „Етюд-и-те на София“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *