Педро Паскал: новият любимец на всички

The daddy of the internet стана на 48, а ние имаме поне толкова причини да го обичаме

0 коментара Сподели:
pedro pascal

Гледах The Last Of Us и мнението ми за много неща от живота се промениха. Едното е, че вече не обичам гъби. Другото е, че игрите всъщност могат да имат по-интересен сюжет от половината нови продукции, които стрийминг платформите ни предлагат. Третото е, че Педро Паскал може да направи по-добра роля от тази на Оберин Мартел, която за мен беше пикът на всичко. Е, ако някой ден желанието да ходя за гъби се върне в мен, определно бих искала компания да ми прави точно той. Мога да се ориентирам за вида гъба спрямо аутфитите му. Разгледай за какво ти говоря само:

Освен това е показал колко е добър в разпознаването на заплахи и справянето с тях. И все пак, това е Педро Паскал – всяко занимание с него би било подарък!

Роден е с името Хосе Педро Балмаседа Паскал в Чили, а когато е на девет месеца семейството му бяга от Чили. Родителите му са активни в групи за съпротива срещу диктатурата на Аугусто Пиночет. В родословното му дърво влиза и социалистическия чилийски президент Салвадор Алиенде – племенникът му е братовчед на майката на Педро. Поради тези връзки, неудобни за тогавашната власт в Чили, семейството е принудено да потърси убежище във венецуелското посолство в Сантяго, след което получават политическо убежище в Дания, а после се преместват в Тексас и след това в Калифорния.

През 1999 г. майка му Вероника Паскал Урета посяга на живота си. Въпреки че той говори много за това как тя му е помогнала и приписва славата си на нея, тя не вижда сина си в развоя на кариерата му. Младият актьор прави всичко възможно да работи повече и повече, и затова променя фамилното име на баща си Балмаседа с това на майка си Паскал.  По време на първите прослушвания, на които ходи, дори се представя за Александър – заради един от любимите му филмови герои – Фани и Александър. Фамилията му е трудна за произношение от американците, което се оказва спънка пред работните ангажименти в Холивуд.

Пътят му към успеха хич не е лесен.

През 1993 заминава за Ню Йорк, за да учи в театралното училище, но работи усилено, защото не може да разчита на помощ от родителите си. Загубата на майка му е нещо, което покосява за дълго време младия актьор, но с времето и неспирната жар, която има в себе си за професията, започва да работи в театрални постановки и сменя престилката на сервитьор със сцената на Бродуей.

Там се запознава с Оскар Айзък, с когото тогава си партнира в пиеса. През 2019 работят заедно по „Triple Frontier“, а след това влизат заедно във вселената на “Star Wars”. Вероятно са едни от най-любимите ни интернет приятели, а всичките им публични интеракции счупват интернета.

Педро Паскал обичаме и заради ролята му на Оберин Мартел, от където идва съпоставянето му с актьори като Харисън Форд. И двамата пробиват с големи роли след като са навършили 30. За Форд този успех идва след ролята му на Хан Соло. След успешното начало и пред двамата започват да се подреждат роли в силни филми. Паскал играе в хитовия Narcos, а след това – Game Of Thrones. Една от най-яките му роли е с Никълъс Кейдж в The Unbearable Weight of Massive Talent. Превъплъщава се в ловеца на глави Дин Джарин в The Mandalorian, влизайки във вселената, дала на Харисън Форд скок в индустрията.

Новината, че вероятно повече няма да го видим в ролята на Мандалорецът, дойде като първоаприлска шега за нас. Е, без да издаваме развитието на сюжета, след началото на трети сезон не вярваме маската му да бъде свалена скоро.

Последната роля, за която падаме на колене пред Педро Паскал, е тази на Джоел в интерпретацията на HBO по The Last Of Us.

Хитовата видеоигра на Naughty Dog се превърна в абсолютна сензация. Персонажът на Джоел, закоравял оцелял след световна епидемия, ни кара да го обичаме все повече. The Last of Us е силно емоционално пътешествие, което остава с теб дълго след изтичането на кредитите. Зашеметяващата визуализация на играта, добре написаните герои и завладяващата история я направиха задължителна за феновете на пост-апокалиптичния жанр и всеки, който цени добре разказаната история.

Само любов и хубави неща за Педро Паскал.

Ако имаш негова любима роля, сподели ни в коментарите. Ако пък искаш да го видиш в римейк на нещо друго – и за това приемаме предложения, макар че не сме сигурни колко тежест ще има мнението ни в Холивуд.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *