Супер супите на София

Храна за душата и къде да я намериш

0 коментара Сподели:
haikara ramen

Тя сгрява небцето и сърцето, идеалният ни избор е за офисен обяд, топла среща с приятели или просто комплимент към вкусовите ни рецептори, които искаме да зарадваме с уханна купичка прекрасна супа. Супата е царица на делниците ни и ние обожаваме да експериментираме, да я опитваме във всевъзможни вариации, да се наслаждаваме на перфектния ù бульон и да откриваме нови и нови места, където я приготвят най-добре. Ето защо те хващаме за ръка и те водим към задължителните места с вкусни супи в София.

Haikara Ramen

на откриващата снимка

Приветстваме те от ресторанта, в който не пестят усилия, за да сътворят съвършената купа рамен. Всеки ден в Haikara приготвят три вида бульон – свинския и плътен Тонкоцу, бистрия пилешки Торигара и този от морски дарове – Даши. Казват, че Чашу е душата на рамена. Тук Чашу се приготвя от внимателно подбрани свински гърди с месо, произведено от български ферми. Останалите благини включват менма, рохко яйце, сладка царевица, два вида лук и произведени в Япония дебели и тънки нудли.

ул. „Г. С. Раковски“ 121

Ikigai

Посрещаме те от модерната обстановка, в която настоящето и традициите на екзотичния азиатски вкус се сливат в единно цяло. Ikigai се уповава на японската култура и в частност на цялата вселена от вкус, криеща се в кулинарните ù дебри. Спираме се на великолепния рамен със специален бульон и нудли, телешко, кралска печурка, варено яйце, пресен лук, спанак, сусам, бамбук на ленти и корен от лотос. Предлагат още няколко варианта, с които да сгрееш ум, тяло и сетива и да се потопиш в магията на японската кухня.

The Mall
0700 70030

Jazu

И в тази тема не можем да не се спрем на JAZU – миналогодишния победител в категорията Best New Restaurant! Избираме техния рамен, защото е автентичен, изключително вкусен и приготвен с домашни рамен нудли и пресни гъби шимеджи и шийтаке. Бульонът е приготвен с телешко от единствената сертифицирана ферма за Black Angus в България в региона на Чипровския Балкан. Тук може да се насладиш още на зеленчуков и ростбиф рамен. Ако си ценител на традиционната японска кухня, мисо супата им е вълшебна!

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Namoos

Прясната средиземноморска храна е нещо, което небцето ни бленува целогодишно. По тази причина пускаме котва в Namoos при всеки удобен момент, за да се насладим на дивата риба, скаридите, октопода в масло, свежите разядки и чашите изстудено узо. Но тъй като днес сме на вълна топла супа, под светлините на прожекторите влиза Капитанска рибена супа – иначе казано – съвършенство, съставено от седем вида риба. Отбий се и я опитай, със сигурност ще сгрее душата и ще те отведе на някой слънчев лазурен плаж.

ул. „Генерал Паренсов“ 11
бул. „Симеоновско шосе“ 110

Pappous Tsipouradiko

Едно от любимите ни градски гастрономически кътчета ни спечели с традициите, богатата си история, ястията и свежия характер на таверна от типа „ципурадико“. Средиземноморските им предложения са в кратко, но подбрано меню, а видовете ципуро – съвършеното допълнение към тях. Днес се спираме на зеленчукова супа с пармезан и крутони, защото това винаги е добра идея. Ако пък си в настроение за истинската класика – пробвай и бистрата им пилешка супа, с чиято пъстрота и вкус ще заситиш всеки глад.

ул. „Уилям Гладстон“ 28
087 613 4882

Solo by LiliPham

solo by lili pham

Solo е мястото, на което азиатската и европейската кухня се преплитат и създават екзотични ястия, сред които е и традиционната виетнамска супа Фъ. Най-специалното в нея е телешкият бульон, който ври с часове, допълнен от зеленчуци и джинджифил, нудли, нарязано на тънко крехко телешко и за свежест – пресен лук. За да обогатят допълнително цялата идилия, сервират с мента, кориандър, соеви кълнове, сос хойсин, люти чушлета и парче лайм. Отвори сетивата, усещат се нюанси на кардамон, звезден анасон и канела.

ул. „Шипка“ 46
089 684 0507

Тук те разхождаме по чаровните „Христо Белчев“ и „Ангел Кънчев“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *