City Walk: чаровните „Христо Белчев“ и „Ангел Кънчев“

0 коментара Сподели:
pantastic pancakes

Да те разхождаме в градските потайности и да ти показваме най-вкусните, популярни, красиви и интересни локации в столицата си е наше призвание по всички параграфи.

Затова сега е време да се отправим към любимия ни маршрут – разходка по улиците „Христо Белчев“ и „Ангел Кънчев“. Те са изпъстрени със страхотни места за хапване, красиви арт галерии, малки магазинчета и всичко, което иска да види един истински търсач на съкровища. Тръгваме ли?

Briciole

Уютно бистро, в което властва вкусът на домашната италианска храна. Великолепните им пици в стил Romana са само част от всички автентични вкусотии, които да опиташ. Пастата, основните и десертите са останалото, заради което си струва да сложиш Briciole на личната си гастро карта.

ул. „Ангел Кънчев“ 11

Mezza

Когато разчитаме на сетивата си, те винаги ни водят към Mezza Grill. Ненадминатият аромат на ливански специалитети и турска скара се носи по улицата. Облизваме пръстите си със страхотни салати, разядки, киббе, адана кебап, дюрум, агнешки шиш и какво ли още не.

ул. „Ангел Кънчев“ 19

Dabov

Едно е сигурно, кафе търсачите откриват съкровища! Йордан Дъбов и екипът му от професионалисти са посветени на мисията да представят специалното кафе в целия му блясък, достойнства и вкус. Тук отпиваме ароматни чаши с блендове арабика от цял свят, смайващи сетивата с плодови и шоколадови нюанси.

ул. „Ангел Кънчев“ 28

Martines Coffee

Могат ли пътуванията, опитът и уменията да се поберат в чаша кафе? Е, семейната specialty coffee пекарна доказва, че е възможно. Всяко зрънце тук е подбрано от малки ферми от цял свят и изпечено по специален метод в зависимост от сорта и неговите специфики. Резултатът – вселена от вкусове и аромати.

ул. „Христо Белчев“ 1А

Osteria Tartufo

Очарователната Osteria Tartufo отвя ума ни с подбрано меню, добро вино и уютна атмосфера, носеща пословичния чар на Ботуша. Тук ще откриеш разнообразни салати, брънч, ризото, апетитни антипасти, пица и паста и няколко зашеметяващи десерта. Нямаме търпение и за новата им локация!

ул. „Христо Белчев“ 32

Pantastic Pancakes

на откриващата снимка

Не сме сигурни дали има някой, който не обича палачинки. Pantastic Pancakes винаги са били наша сладка или солена опора при всеки порив на апетит. С качествени суровини, подбрани рецепти и богат избор от комбинации успяха да спечелят всеки минувач по протежението на ул. „Ангел Кънчев“. Нас включително!

ул. „Ангел Кънчев“ 10

Wine&Co.

По-хубавата част от живота, розовите очила, оптимистичните нагласи… всички те са плод на умението да се наслаждаваш, а то до голяма степен е плод на виното. Хващаме те за ръка и те водим там, където водим само най-близките си. Тук сме забравяли за всеки градски шум, докато отпиваме от някой съвършен гроздов еликсир, дори и само в компанията на града. Wine&Co. има характер на бар и магазин в едно и със завидната си селекция вина, сирена и колбаси от най-високооцените ферми в света, става синоним на блаженството.

ул. „Ангел Кънчев“ 7
088 960 8888

Чайна

Не е възможно да подминеш мястото – портал между градския свят и този на чая и билките. Многобройните разновидности омайват сетивата още от вратата със съвършената си хармония от вкус, аромат и въздействие. Освен невероятен чай може да откриеш и всички необходими аксесоари за приготвянето му.

ул. „П. Парчевич“ 62 (вход от ул. „Ангел Кънчев“)

Щрак

Прекрачи прага на новото споделено социално пространство и открий цял нов свят. „Щрак“ дава шанс на хора с различни възможности да се включват в колаборации. В хъба те очакват и продукти с различни каузи – от опазване на природата, развитие на културата и заетост на хора в уязвимо положение.

ул. „Христо Белчев“ 3

Разходка по артерията на града, ул. Раковски

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *