Организацията възможна: как да плануваш пътуване

Понякога е пълен ад, виж няколко идеи как да не си разваляш почивката

0 коментара Сподели:

На теория трипчетата с приятели са забавни, изпълнени с вълнение, усмивки, всеобща любов, Kumbaya  и други идилични представи. Реалността обикновено е различна и няма как да не се стигне до поне 1 нацупена физиономия, 3 скърцания със зъби, не дай си боже, дори тряскане на врати и триене от Facebook.

За да запазим приятелството в любимата ти групичка, ти предлагаме няколко хитрини, с които пътуването ви да мине възможно най-приятно, без искри и нацупени физиономии. Направи си едно кафе, седни удобно и запомни съветите на препатилите.

1. Качествен контрол над членовете на групичката

Пътуването е като живота, винаги може да доведе до усложнения. Ако сте с човек, който лесно се стресира или избухва, по-добре претеглете плюсовете и минусите, преди да му предложите да се присъедини. Ако дори след чаша топло кафе ще продължи да изтерясва или трябва да се ходи на пръсти около него, за да не крещи и да не се нервира, по-добре си спестете такъв член на колектива и го оставете вкъщи.

Все пак, за да няма наранени чувства, избягвайте да си публикувате снимки с надписи като: "BFF на най-якото трипче" и "Пътуване мечта с най-любимите ми хора на света".

2. Пари ( No Money, No Funny)

След като вземете решение за мястото, обсъдете какъв ще бъде бюджетният ви диапазон. Парите могат да бъдат чувствителна тема и като се съгласите предварително с нивото на лукса, за което всички сте готови да платите, можете да избегнете много конфликти по-късно. Това, което един човек счита за достъпно, може да не съответства на възможностите на някой друг, така че не забравяйте да бъдете конкретни в предложенията си. Идея е да дискутирате този въпрос в общ чат, за да не се чувстват неудобно тези, които нямат големи възможности.

3. ПланЪТ

Много е важно да сте на една вълна. Съберете се някъде на уютно и тихо с чаша ароматно кафе и обсъдете спокойно кой как вижда бягството ви от ежедневието и си стиснете ръцете за един компромисен вариант, от който всички да са удовлетворени. Ще е много трудно после да се разберете и да не се стигне до конфликти, ако нямате предварителен консенсус и вече пристигнали, всеки започне да дърпа в различна посока с ентусиазма и липсата на чуваемост на куче, което скоро не е разхождано.

4. Изберете си шефче

Повечето приятелски компании имат най-малко един алфа ( #BossBitch), който е хипер организиран, обсебен от списъци и електронна таблица и няма нищо против да води цялата група и да следи за организацията и активностите. Липсва ви такъв натурален лидер? Тогава използвайте максимата "Разделяй и владей" в трип вариант – нека за избора на места за хапване се погрижи най-лакомият сред вас, търсачът на културни събития да организира посещенията на музеи, галерии и находящи се забележителности, а парти животното да подбере локациите за будните ви нощи.

5. Как да избегнете драмата

Колкото и предпазни мерки да се вземат, когато има различни характери на едно място, то много лесно може да се превърне в нажежен епицентър на емоции.

Ако температурата на разговора започне да се покачва: Вербално натисни пауза на зараждащия се спор.

Кажи нещо от рода на: "Май всички имаме нужда да отпуснем парата" и се отдалечи – да си направиш кафе или да си търсиш нещо в багажа, а ако сте навън – разходи се наоколо или отиди да си поръчаш нещо от бара.

Дипломатичен подход при вече започнал спор: Спокойно обсъдете проблема и оставете всички да говорят – уважението и честността са от ключово значение и като група измислете начини за предотвратяване на конфликти занапред.

И преди да кажем чао, един бърз съвет за изпроводяк – стегнете си багажа заедно. Това не значи да се съберете в апартамента на един от групата с всичките си неща, а да се разберете кой какво да вземе:  един може да опакова сешоар, друг разтворимо кафе за сънените сутрини, трети да вземе паста за зъби и т.н. Така ще намалите багажа на цялата група и няма да се озовете в ситуация с 5 преси за коса например.

Всички тези приключения съветваме да енергизирате и стоплите с глътки разтворимо кафе. Този бърз и удобен ритуал отнема минути, но дава съвсем различен старт на всяко пътуване. Сигурни сме, че повечето от вас така или иначе го правят, но сега това може да ви донесе и награда. Jacobs 3 в 1 заслужава да стане новият член на вашата група, защо ли?

Освен че бързо и удобно набавяте вкусни и зареждащи глътки чаромат, всяка промо опаковка на Jacobs 3 в 1 ( промо саше, промо кутия или промо мултипак) крие код, който можеш да регистрираш и да спечелиш един от 6 ваучера за пътуване за теб и твоя отбор мечта!

От Jacobs са приготвили още много награди, които да направят пътуванията ви по-цветни и приятни: 600 броя външни батерии, 300 броя безжични стерео слушалки, 30 броя аудио системи Marshall. Супер, а? 

А за свежи идеи на къде да отпътувате, виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *