Озарена кожа през цялата година

Мисията е възможна – виж нашите тайни за прекрасен тен на лицето

0 коментара Сподели:

Много хора все още живеят с нагласата, че грижата за кожата се състои от почистващ продукт и хидратиращ крем, които не се заменят никога и са напълно достатъчни лицето ни да се чувства и да изглежда добре целогодишно, без значение възрастта ни или какво е времето, например. Време е да разясним, че за да е успешна една рутина, тя трябва да е внимателно таргетирана към възрастта ни, проблемите, които виждаме по лицето си и да бъде съобразена с климатичните условия и цялостното ни здравословно състояние.

Точно както отпечатъците от целувките ни са различни, така и нуждите на всяко едно красиво лице, което срещаме по улиците, има нужда от специализирана грижа.

Има дни, в които ни липсва сън, хидратация и блясък. Има дни, в които искаме да „съблечем“ кожата си и да я изперем с омекотител.  Понякога, дори да прекараме два часа пред огледалото с всички гримове в антуража, видът ѝ продължава да е изморен и сякаш на петна.

Днес ще си говорим за перфектния тен на лицето – не онзи от кориците със силен ретуш, а за онзи, който е напълно постижим с добро познание на кожата ни и подходящите продукти, които да ни помогнат в изтриването на отпечатъка, на свеъа върху лицето ни. Бъди с нас до края, за да разбереш тайните, а в допълнение ще разгледаме и една иновативна серия, която идва на помощ в моментите, които имаме нужда от малко блясък.

Преди да се съсредоточим върху пигментацията на кожата трябва да сме наясно откъде идва тя и какви са факторите, които ѝ оказват влияние.

Има два вида меланин: еумеланинът е черен или кафяв пигмент, и феомеланин, който е по-скоро жълт или червен. Количеството и видът меланин, произвеждан от клетките ни, е тясно свързан с генетиката ни и околната среда.

Хиперпигментационните петна изглеждат по-тъмни от кожата около тях поради прекомерното производство на меланин. Те могат да са причинени от различни фактори като излагане на слънце, хормонални промени, възпаление и някои лекарства. Често през есенните месеци можем да забележим „нови“ лунички и пигментни петна, които са се образували в дните, в които сме забравили за слънцезащитата си. Тя, може би се досещаш, е един от най-големите врагове на равномерния тен и затова е важно да не я пренебрегваш.

Освен нея, съществуват и други продукти, таргетиращи хиперпигментацията с активните си съставки.

Те действат чрез инхибиране на производството на меланин, увеличаване на обмяната на клетките на кожата и намаляване на възпалението. Такава съставка, например, е Ниацинамидът, или Витамин В3, който елиминира пигментирането и изравнява естествения тен на кожата.

Продуктите от серията Iqualogy White на изключителните Laboratorios Babe съдържат точно тези активни съставки, които предотвратяват образуването на пигментни петна и спомагат за уеднаквяване на тена. В серията са включени хидратиращ флуид и депигментиращ, концетриран серум.

Едно от най-ценните неща в двата продукта е, че могат да бъдат използвани всеки ден от годината, тъй като не са фоточувствителни. Флуидът осигурява високо ниво на хидратация като се абсорбира бързо, премахва лъщенето и подобрява естествената еластичност на кожата, благодарение на млечната киселина и маслото от жожоба в състава си. Серумът е онзи буустър, към който да се обърнеш, с пептид, извлечен от морски водорасли, принадлежащи към семейството Dictyotaceae. Действа активно върху гените, отговорни за пигментацията на кожата, а съставката Hydroxytyrosol предотвратява окисляването на меланин и предпазва ДНК-то от вредните UV-лъчи.

Дермокозметиката на Laboratorios Babe e създадена чрез модерни и иновативни технологии. Лабораторията  разчита на висококачествени активни съставки и мнението на редица висококвалифицирани дерматолози, педиатри и фармацевти когато разработва формулите на своите продукти, а ние им се доверяваме ежедневно.

За още от същото – За зряла кожа, която сияе

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *