За зряла кожа, която сияе

В Go Beauty си говорим за козметични продукти, красота, грижа за кожата, тялото и косата.

0 коментара Сподели:

Няма нужда да започваме с разяснение колко е важно здравето на кожата ни – за външния ни вид, за самочувствието, за цялото ни благосъстояние. Има дни, в които ни липсва сън,  хидратация и блясък. Има дни, в които искаме да я „съблечем“ и да я изперем с омекотител.  Понякога, дори да прекараме два часа пред огледалото с всички гримове в антуража, видът ѝ продължава да е dull.

Днес ще разгледаме едно състояние на кожата, с което всеки се среща рано или късно –  зрелостта на кожата. И преди да си кажеш, че това не е за теб, защото не си „на възраст“, нека подскажем, че в следващите редове, както и във видеото най-долу, ще опитаме да обясним именно какво означава „зряла кожа“ и свързано ли е понятието непременно с възрастта на човек. Или може би зрелостта е комбинация от различни вътрешни и външни фактори? Бъди с нас до края, за да разбереш, а в допълнение ще разгледаме и няколко продукта, които биха помогнали в грижата за кожата, когато тя достигне именно в този етап.  

Прескачаме директно на въпроса и краткия му отговор – не, зрелостта на кожата не зависи единствено от възрастта!

Всъщност, вътрешните фактори като генетиката или физическото състояние са отговорни само за 25% от процеса по стареене на кожата. Всичко останало се пада на външните влияния и в това число – грижата, която полагаме за кожата си. Дали кожата е достигнала до своята зрялост можем да разберем по няколко видима белези – има ли кожата еластичност, тонус и озареност, или е по-скоро суха и дори леко груба на допир, с видими бръчки и пигментация? Зрялата кожа е често по-ранима и с по-разширени капиляри. Ето какво да правим, за да ѝ помогнем:

Мулти Протектор С SPF 30

Първа стъпка в грижата за зрялата кожа, която ни предлагат от испанската марка за дермокозметика, е кремът с лифтинг ефект от серията Healthy Ageing. Както се подразбира от наименованието му – мулти протектор с SPF 30, кремът има слънцезащитен фактор, който предпазва кожата от вредното влияние на градското замърсяване и UV-лъчите. Дълбоко хидратиращият ефект запазва кожата хидратирана в продължение на 24 часа, а лифтинг ефектът действа стягащо и намалява бръчките.

Възстановяващ Нощен Крем

Ролята на нощната грижа е да подхранва и подпомага процеса на регенерация на клетките, което е и основна функция на възстановяващия нощен крем от Babe. Вторият продукт в Healty Ageing серията стимулира производството на колаген и еластин. Освен това обаче, докато спим, кремът се грижа за уеднаквяването на тена и изравняването на пигментацията, ако се наблюдава такава.

След като минахме през така наречените основни продукти, преминаваме към други два, които допълнително подпомагат добрия външен вид на зрялата кожа.

Мултикоректор

Мултикоректорът в серията е продукт, който всеки, който използва думите „тъмни кръгове“ и „торбички“, за да опише състоянието на кожата си, би бил щастлив да използва. Тензорът за околоочен контур и устни премахва тъмните кръгове и торбичките под очите и предотвратява тяхната повторна поява. Подходящ за чувствителна кожа, той коригира фините бръчици и повлиява особено добре бръчиците около устните.

Мулти Подмладяващ Бустър

Какво значи мултиподмладяващ бустер? Най-просто казано това е продукт, който подсилва или „бууства“. В случая на подмладяващите продукти, бустера е отговорен за ревитализирането на кожата и подобрявзането на еластичността. Освен това, той действа като защита срещу невидимите външни влияния, които допринасят към процеса на стареене.

Грижата за кожата може да дойде във всякаква форма, важно е само да знаем какво е най-подходящо за нас. Ще се радвамe да те видим в Youtube канала ни. За целта, абонирай се!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *