Всичките ти нови момичета

Не им разказвай прекалено много

0 коментара Сподели:

… ще са едни разкошни доверчиви кукли. Порцеланови. Да ги чупиш по-лесно, щом им се налюбуваш. Но пък докато им се налюбуваш…
Лъжи изкусно новите ти наивни момичета. Бъди модерен Казанова, бъди неуморен Дон Жуан. Аз пред никого дума няма да продумам, че това е само един добре измислен план.

Разсмивай твоите нови момичета и не казвай пред кого си репетирал най-успешните ти смешки, най-популярните ти вицове, най-заучените ти фрази. Никоя от тях не иска да знае колко са били несполучливи старите ти фази.

Носи им лалета, късай им роклите на морски райета, убеждавай ги, че всичко е много, ама много истинско и всичко ти е за първи път така. Повярвай ми, само аз мога да ти обясня колко ще ти се връзват на тези неща.

Обещавай им поеми, повтаряй им, че с никого никога никъде не си имал повече общи теми. Ставай Шехерезада, ставай бард, ставай професионален разказвач на приказки. Твоите нови момичета ще се топят по гласа ти дори когато им плямпаш разни празни приказки.

Развличай ги, увличай ги както само ти можеш. Води ги на разходки, води ги на концерти, води ги на театър, заведи ги у вас. Изпробвал си системата – пускаш им моята плейлиста с петдесетарски джаз и твоите нови момичета са готови да изпаднат в наивен детски захлас. Все пак твоите момичета са още момичета, не очаквай да те гледат с нещо повече от детски захлас.
Вкарай ги полека във филма. Някои ще искат всичко да е много изтънчено, объркано (ако може неразбираемо) френско кино, други ще се задоволяват с романтична комедия и евтино вино. Аз съм сигурна, че ще скачаш от роля в роля и ще си изиграеш играта. На никаква друга вълна не ти е работела по-успешно главата.

Чакай ги, ако трябва, с часове пред вратата, носи ги на ръце до колата, не позволявай краката им да докосват земята, когато си наоколо. С теб всичко освен реене в облаците е пропиляно време. Аз така и не осъзнах този факт навреме.

Целувай по-спокойно твоите нови момичета. Те не са като мене, няма да избягат, няма да се затварят, няма да са винаги криви. Твоите нови момичета ще са по-добри от мен в това да ги правиш щастливи. А ти ще ги правиш щастливи.

Скачай с двата крака. С главата напред, надолу, полетял към земята. Твоите нови момичета ще са във възторг от тази внезапна героичност.

Аз отново думичка няма да кажа, ще продължа да те покривам. Сърце не ми дава да им разкривам колко дяволски добър актьор си.

Само не разказвай прекалено много на новите ти момичета за оная, която още ти пише в гневни съобщения, пияни есемеси и стихотворения. Която не знае как да те мълчи, която въобще не смята да се съобрази с твоето желание да я забравиш.

Не казвай на твоите нови момичета кой от кого си тръгна, кой кого чакаше на входната врата до освирепяване. Това са истории съвсем неподходящи за романтично опознаване. Ще притесниш твоите нови момичета, ако видят странното сковаване при изричане на името ми.

Твоите нови момичета е най-добре почти да не ме познават.
Оправдай се пред всичките, че съм някаква странна порода. Че зная само как да се грижа за зверове и да ловувам хора. Измисли им някаква история, в която вината е предимно моя. Толкова дълго го повтаря, че днес дори аз започвам да си мисля, че може би наистина ти си бил героят.

И все пак не разказвай прекалено много на новите ти момичета за оная, която още ти пише.
Не им казвай, че още я четеш.

А случвало ли ти се е да срещнеш него, mr. unavailable guy?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *