Три албума, изпели болката на разбитото сърце

„Има ад и мъка – и в мъката любов“

0 коментара Сподели:
album covers

Любовта те променя, обръща света ти отвън навътре и обратно.

Понякога любовта те намира, друг път те оставя на място, от което не мислиш, че ще можеш да продължиш, но не можеш и да се върнеш назад. Понякога сама напуска сърцето ти, понякога не напуска ума ти. Тя е навсякъде и всичко, а изкуството е нейният най-търсен пристан. Тези три албума са доказателство, че разбитото сърце е способно да затупти по-силно и истинско от всякога, за да изложи на показ емоциите такива, каквито са. Или както е казал поетът: „Има ад и мъка – и в мъката любов“.

Nick Cave & The Bad Seeds – The Boatman’s Call

Албумът е завършен след раздялата на Кейв и П. Дж. Харви. Ако до този момент е избягвал споделянето на лични преживявания, тук изпълненото му с мъка сърце му дава куража да създаде шедьовър, изпълнен с размисли за любовта и живота, открито и смело. Чрез емоционалните вокали и аранжименти, в които безнадеждното пиано доминира, албумът улавя мрачната същност на съкрушителния край на любовта и завинаги променя начина, по който Кейв прави музика.

Amy Winehouse – Back to Black

Back to Black представя Уайнхаус като силен и остроумен творец, който чрез неповторимия си глас вплита в чистата красота на музиката си болка, самоирония, откровеност и земен хумор. Кошмарът на токсичната ù връзка и зависимостите са нишката, която свързва песните в една своеобразна лирическа форма на рехабилитация, докосваща чрез болезнен опит и скръб, поднесени директно и искрено, без желанието нещо да остане скрито и неизказано.

PJ Harvey – Rid Of Me

Тук откриваме PJ в много болезнен за нея момент, след края на една връзка. Rid Of Me е албум за привързаността към болката, за любов, която е повече болест, отколкото благословия. Интензивен израз на чувства, а не красноречива, рационална поезия. Вихрушка от емоционален смут, в центъра на който е нейният неумолим като ридание на банши глас, който вие, стене, флиртува с мрака и крещи на слушателя да оближе краката ù.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *