Малкович инфлация не го лови – най-забавните коментари по темата

Джон Малкович гостува ексклузивно на българската театрална сцена, което предизвика нощуване пред касите на Народен и умотворения, достойни за медал

0 коментара Сподели:

На 16, 17 и 18 февруари американският киноактьор, процудент, режисьор и истинска легенда Джон Малкович ще участва в режисирания от Тимофей Кулябин спектакъл „В самотата на памуковите полета“ в Народен театър „Иван Вазов“.

Малкович ще играе на българска сцена за пръв път и макар новината да беше обявена още през пролетта по всички родни медии,

никой не очакваше да се случи това, на което бяхме свидетели днес. Огромни опашки се извиха пред билетните каси на театъра, а някои хора споделиха, че чакат там още от пет сутринта. В 12 без 10 страницата на Народния театър падна, а в 12 без 5 в Ивентим беше останал 1 билет за 80 лева (в горния десен ъгъл на втори балкон) и около 10-ина билета по 400 лв. Билетите от 50 до 400 лева, разделени в осем категории, буквално свършиха за минути, като в онлайн пространството настана истински хаос от коментари и статуси на хора, които продават билети или търсят билети. Както биха казали Ъпсурт, това е дори повече „навалица като у Пловдив на Металика“, но най-любопитното е, че се появиха дори спекулации за билети, продавани на черно, или такива, предлагани на четворни цени. Някои фенове напомниха, че същевременно в Гърция билетите за този спектакъл са от 5 до 55 евро, а пък Гугъл леко ни подсказа, че цените на билетите за концерта на Мадона в София например бяха от 100 до 300 лева – най-ниските за този концерт в Европа. Той наистина се случи много, много отдавна, но дори тогава нямаше такъв наплив от фенове.

Някои смятат, че е супер, че има такъв интерес към театър у нас, и това е повод за радост, други твърдят, че зрителите отиват не защото са ценители на хубавите постановки, а просто защото искат да се докоснат до световна звезда, а трети пишат, че тези билети могат да си позволят само сноби, които искат да се покажат и „тагнат“ от един от най-коментираните спектакли за сезона.

Безспорно гостуването на Малкович е събитие в културния ни живот, за което сме  изключително щастливи,

но няма да отречем, че и доста се забавлявахме с новопоявилите се супер смешни мемета и статуси по въпроса. Цитираме само малка част от най-интересните находки и коментари в онлайн пространството, като не сме пропуснали и статусите, които показват различните гледни точки по темата:

  • Малкович инфлация не го лови.
  • Митко Пайнера официално закрива фолк индустрията, ще строи театър.
  • Вариантите да гледаме Малкович на живо са три: 1. Продаваме колата и купуваме билет за Народния театър. 2. Продаваме бъбрек. 3. Сипваме си по една ракия и официално му теглим една, като добавяме знаковото – нЕма му стъпа на тоа.

За Малкович можем да извадим 400 лв., за български филми, култура и театър не можем. Браво, пичове!

  • Кой е Бернар-Мари Колтес и въобще какво е това „В самотата на памуковите полета“ не знае, но #НаМалковичсъм му е на всяко от 34-те сторита.
  • Козунак от Савини и билет за Малковч – за една минимална заплата питаме…
  • Цените на билетите за Малкович са ок, ако не ставаше дума за публична институция, финансирана пребогато от националния ни бюджет, защото Народният театър е държавен. Именно за това тази институция получава цялото си финансиране от държавата – огромен годишен бюджет, за да осигурява достъп на българската публика до високо качество съдържание, което да е… достъпно.
  • Опашките за билети за културни събития винаги са красива гледка!
  • До всички сексисти и сексистки, които от вчера дъвчат името на Джон Малкович и се дърлят на тема бедняци ли са, ако не си купят билет, или са сноби, ако си купят: в спектакъла „В самотата на памуковите полета“ играе и една изключителна актриса. Казва се Ингеборга Дапкунайте. Играе на литовски, руски и английски езици в Москва, Лондон, Вилнюс. Играе в сериал на Нетфликс и е на 60 години. Говорете за нея и платете, за да гледате нея!
  • Голям ден е денят, в който културата е по-обсъждана от инфлацията.
  • Доган/Малкович – билетите за Джон Малкович в Народния театър ще са само хартиени, за да имат и възрастните хора равен шанс да си ги закупят и ползват.

Продавам билет за Малкович в кафе „Изаура“ за Нова година във Велинград.

  • Знаете ли дали мога да си платя билетите за Джон Малкович в Народния с криптовалута?
  • На фона на статистиката, че все повече хора не могат да си позволят нормална храна или лекарства, Мария Антоанета казала – „Еми, като нямат хляб, да гледат Малкович и после да ядат пастите“.
  • Истинските гъзари вече не си слагат ключовете за колата на масата в дискотеката, а билетите за Малкович.
  • От Център за градска мобилност и Народния театър обявиха, че в билета ви за театър се включва и картата ви за всички линии за градски транспорт!
  • Български стандарт на живот – новогодишни празници във Велинград и Джон Малкович в Народния театър. Кога ше ни стигнат американците?…

400 лв. за билет за театър е отвличане на вниманието от билет 50 лв. Така увеличението на цените става по-приемливо за някои.

За финал, ако като нас няма да видиш зрелището – хвърли едно око на Неделна киновечер: 10 страхотни филма с Джон Малкович, а ако си на постановката – чакаме те да разказваш, защото, каквото и да мислиш за събитието, безспорно то е точно това – събитие! И колкото повече световни звезди от киното и театъра показват творчеството си на родна сцена, ние ще сме щастливи. По-разнообразен и интересен културен живот – по-богата и по-красива храна за душата.

За още от същото – виж Събития за седмицата: 16-22 януари

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *