Ново място за specialty coffee – Dabov Изток

Една истинска градска легенда, за която няма да спрем да ти разказваме

0 коментара Сподели:
dabov изток

Галещо сетивата и заличаващо всяка горчива и водниста чаша от миналото на небцето ти, хубавото кафе има почти магически свойства.

Държим на бленда, вкуса, начина на приготвяне и на опитен бариста, който ще сътвори съвършена магия в сутрешната ни чаша. За това наше свещено действие си имаме и напълно задължителни места в града ни. В последните години specialty coffee културата се развива със забележителен темп, заедно с нея изникват и все повече места, които да ни пленят.

Пионерът в бранша Йордан Дъбов разшири бизнеса си с още една локация – в кв. Изток!

С танцова стъпка тръгваме натам и влизаме в ароматната им лаборатория, където ни посрещат с прецизно селектирани сортове и изживяване, което стимулира всички сетива. В DABOV Изток (сграда Есте) е имплементирана и изключително висока технология за правене на кафе, а усмихнатите служители зад тезгяха са винаги на разположение да те консултират относно избора на бленд и приготвянето на наистина хубава чаша кафе.

Подкрепи любимите си заведения в София и Пловдив в Go Guide Food&Drink Awards

Мисията на бранда е да приобщи повече ценители към магията и пълната гама от аромати на прясно изпечената суровина.

В този шоурум се провеждат и обучения и курсове, с които ти да се научиш на тайните на занаята. От индивидуални уроци за бъдещи баристи, през дегустации на екзотични напитки като Копи Лувак, чак до тиймбилдинг, разкриващ тайните на перфектното еспресо, академията им предлага много любопитни курсове. Kато първият Сертифициран Бариста Инструктор от SCA (Specialty Coffee Association) за България и Македония, Йордан Дъбов има на какво да те научи.

Пътят на кафееното зрънце е дълъг, но стигне ли до чашата, винаги ни носи усмивка!

Всяка арабика в каталога на DABOV минава през вещото око на експерта. Той е и единственият българин, който е съдия в реномирани състезания за кафе, а рецепторите му улавят всеки нюанс на кофеиновото богатство. Продукцията на specialty coffee съставлява по-малко от 5% от общото производство на кафе в света, което поставя търсачите на това съкровище пред предизвикателството да си осигурят доставки на най-висококачествената суровина. DABOV Specialty Coffee ни дава възможност да разберем как се отглежда, как се бере, обработва, пече и как достига до нас.

DABOV Specialty Coffee не е продукт, а проект – той започва във фермата и завършва в чашата, а те са посредникът, който носи отговорност и пред фермера и пред клиента.

Призоваваме те да пробваш нещо различно от това, което регулярно пиеш вкъщи, а на излизане да не пропуснеш да вземеш някое от специално селектираните пакетчета, смлени за твоя начин на приготвяне, избрани след многобройни дегустации и тестове от Йордан Дъбов.

ул. „Николай Хайтов“ 3, ж.к. Изток
088 247 7000

Ако решиш да експериментираш: научи как да си направиш истински хубава чаша кафе.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *