Българите, които вдъхновиха 2022

С благодарност и уважение към онези личности, които ни карат да се гордеем

0 коментара Сподели:

Годината е в своето финално броене, а декември освен празници ни носи и класации за най-доброто от най-доброто през изминалите 365 дни.

Дойде време и ние да направим нашето обобщение за това, което ни впечатли, вдъхнови и докосна през отиващата си 2022 г. Отправихме погледа си към културата и намесата в градската среда, заради която любимата ни София сияе все по-красива, хората за пример, на които сваляме шапка, и бизнес идеите, които печелят подкрепата ни, защото са с мисъл за природата и устойчивото развитие в дългосрочен план. Нашите топ 3 – култура, хора и идеи, подреждаме за теб в строен ред, а на Добрия старец си пожелаваме да виждаме минимум още от същото и през следващите 12 месеца. Да бъдем, да творим и създаваме е всичко, заради което сме тук. Всичко, на което казваме смисъл.

Нека си го подарим и през 2023 г.!

Никола Рахнев

За съжаление през 2022 г. станахме свидетели на много бедствия – както социални, така и природни. Ето защо в тази сложна ситуация не можем да не отличим името на Никола Рахнев, създател на Гората.бг. Инициативата на платформата събра близо 440 хил. лева за засегнатите от наводненията в селата Каравелово, Богдан и Слатина, Община Карлово. Именно той беше в основата на доброволческите инициативи, осигурили труд, огромни финансови дарения, закупени строителни материали и какво ли още не за пострадалите. Припомняме ти още, че мегаакцията му по залесяване на България, както самият той казва, е „най-мащабното нещо, правено от доброволци в този век“.

Татяна Иванова

Вярвате или не, България си има космическо момиче и това ако не е постижение за 2022 г., не знаем кое е! Татяна Иванова е на 19 г. от град Добрич и е приета в специалността „Космическо инженерство“, специализация „Ракетни горива“ в Embry-Riddle Aeronautical University (САЩ). Космическата академия е първият проект, финансиран от НАСА, който сертифицира кандидат-астронавти за суборбитален полет. На нашето cosmic girl е необходимо да събере 60 000 USD, за да се запише, като срокът за набавяне на сумата е към края си. Ако искаш една мечта да полети в Космоса буквално – може да я подкрепиш! Потърси инициативата в социалните мрежи.

Джейн, Велин и Foodobox

Знаеш, че храната ни е любима, но разхищението ѝ в световен мащаб никога не ни е харесвало. Ето защо няма как да не отличим хората, които са дали своя малък принос към решаване на този глобален проблем. Джейн Димитрова и Велин Керков създават първото в България мобилно приложение, което се бори с разхищението на храна. Foodobox е кутия изненада на достъпна цена с висококачествена храна, която е генерирана от хранителните бизнеси, но не е оползотворена. Проектът печели Специална награда на журито от Млад предприемач 2022 г., Бизнес дама на годината Innovation Awards 2022 г. и Start for Future Stage 2 Program 2022. По-малко изхвърлена храна си пожелаваме и през 2023 г.!

Тук ти показахме онези градски инициативи на 2022, заради които София сияе все по-красива

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *