13 ресторанта в Пловдив: изборът на Go Guide

0 коментара Сподели:
Вилица и нож

Тръгваме по следите на добрия вкус в града, в който Тепетата зорко държат под око всички възможности за добро прекарване. Селектирахме 13 ресторанта, които ще ти помгнат да се потопиш в магията на Пловдив – любимият град, където и храната, и напитките, и хората, и преживяванията, са истинска магия.

19 City Garden Restaurant

19 City Garden

Разположен в сърцето на града, този известен ресторант е една от любимите ни пловдивски спирки. Ресторантът е с ново име и страхотен екип, който поддържа доброто качество в кухнята и държи на детайлите на всяко ястие. 19 City Garden Restaurant е идеалното място за семейните ти поводи, фирмени събития, бизнес срещи или романтични вечери. Традиционните български ястия и интернационалните предложения задоволяват всеки вкус в комбинация с отлично обслужване и спокойна и приятна атмосфера.

ул. „Велико Търново“ 19
088 660 0012
FB /19 City Garden Restaurant Plovdiv

Amsterdam

Високата старинна къща, превърната в елегантно пространство в духа на Амстердам, се намира между цветния квартал Капана и Стария град. Ресторантът разполага с три различни зони за хранене, а менюто съчетава балканска, средиземноморска и европейска кухня с умело подбрани рецепти и авторски ястия на шеф Явор Калинин. Ако се озовеш тук по обяд, задължително пробвай обедното им меню, което да ти даде сила през целия вълнуващ ден в града.

ул. „Константин Стоилов“ 10
088 922 5028
www.amsterdam.bg

Арт и Шок

Има едно местенце в Пловдив, на което коктейлите са цветни, колкото е и животът, а храната – перфектно допълнение към цялата обстановка. Небцето ни минава през свежите салати, разнообразните основни и десертите, които завършват цялата симфония от вкус. Едно от любимите ни неща за правене тук е да наблюдаваме динамичния темперамент на Капана от очарователната им тераса. С чаша изстудено розе, разбира се. Наздраве!

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 7
089 402 1744
FB /art1shock

Айлякрия

Aylyakria

Казват, че „Айлякът е най-висшата форма на насладата“. Това е мястото, в което се наслаждаваме на живота, забавляваме се и угаждаме на всичките си сетива по най-вкусния възможен начин. Тук се връщаме към естествените удоволствия в живота – истинска храна, свежи продукти, отбрани български вина, крафт бири и невероятна ракия. Aylyakria не е ресторант, Aylyakria е преживяване.

ул. „Кожухарска“ 3
087 616 3666
www.aylyakria.com

Вилица и нож

(на откриващата снимка)

Интериор със запомняща се атмосфера, комфортно външно пространство, както и просторен втори етаж с безплатен детски кът. Вилица и нож в сърцето на Капана ни сервира своите премиум говежди, телешки и свински стекове, крафт бургери, авторски салати и сезонни специалитети. Отворената кухня допринася за усещането за динамика, като допълва кипящия градски дух. Отбий се за нещо вкусно и чаша пълна с радост.

ул. „Христо Дюкмеджиев“ 8
089 304 8010
FB /forkandknifekapana

La Casa

LaCasa

В Капана е пълно с всякакви разнообразни места за хапване, но мястото за пици е само едно. Майсторите в La Casa са в бранша над 20 години и предлагат италианския специалитет във всякакви разнообразни комбинации с възможно най-качествените продукти. В менюто има и няколко свежи салати, с които да започнеш угощението преди то да прерасне в същинска италианска магия. Малкото им дворче е идеалното място, за да седнеш и да хапнеш от вечната класика докато пиеш чаша хубаво вино. 

ул. „Загреб“ 24
088 780 5009
FB /La Casa#Kapana

Мармалад

Marmalad

Пристъпваме по горещите павета на Пловдив до следващото място, което определено си заслужава твоето безценно внимание. Мармалад ще те посрещне с изцяло обновена визия, нов свеж интериор и добрата стара атмосфера на блаженството и добрия вкус. Винаги ни изненадват със свежи авторски коктейли, питателни ястия и много хубава музика. Тук те очакват разнообразни партита, интересни участия и любимите караоке вечери. Сладките ти очаквания със сигурност ще бъдат оправдани!

ул. „Братя Пулеви“ 3
089 865 3753
FB: /Marmalad Bar & Dinner

Паваж

Този емблематичен ресторант е задължителна спирка за всеки, който яде! В Паваж всяка частица от интериора е свързана с лична история, а това създава едно незаменимо усещане за дом, сред което обожаваме да си прекарваме времето. Менюто не отстъпва на тази концепция и е пълно с бабини рецепти, домашни продукти и запомнящи се десерти. Всяко ястие е изпълнено с вкус и отношение, заради което бихме тръгнали и пеш до Пловдив. Е, и за вишновката, също!

ул. „Златарска“ 7
087 811 1876
FB /pavaj.plovdiv

Ресторант Фестивал

Отбиваме се до това вълшебното място, чиято концепция е изражение на пъстротата на фестивалите по света, които обединяват в себе си многообразието от култури. Целият този колорит е имплементиран в менюто на Фестивал, което е комбинация от българска и интернационална кухня с винена листа съставена изцяло от местни вина. Със сигурност ще се почувстваш у дома, защото обстановката е неангажираща и супер приятна. Пием за живота, този пъстър, безкраен фестивал!

ул. „Павел Куртевич“ 2
089 870 4701
fb: / restorantfestivalkapana

Съборна 23

Духът на Стария град се е пробудил и е събрал на едно място вкусове и аромати от Балканите, които са намерили своя дом в красивата къща на Съборна 23. Тук всяка чиния е плод на много опит, прецизност и любов, за да достигне до теб в най-впечатляващия си вид. Детайлите в менюто са изпипани, а подбраната винена листа ги допълва като сродна душа. Чакаме те в едно от външните иглута, откъдето животът добива нови, по-красиви измерения. Особено с чаша добро питие.

ул. „Константин Стоилов“ 27
089 023 6023
fb: /saborna23

Taco Trap

Особено щастливи сме, когато открием място, където цветовете на мексиканската култура се превръщат във вълнуващи ястия. Вкусните мексикански рецепти в менюто на Taco Trap включват всички любими изкушения – тако, бурито, кесадия, чили кон карне и какво ли още не. Не е нещо, което хапваш всеки ден, но със сигурност искаш! Най-хубавата част е, че можеш да съставиш менюто си сам и да създадеш всяко тако и бурито по свой образ и подобие. „Балансираната диета включва по едно тако във всяка ръка!“ Съгласни сме!

ул. „Георги Бенковски“ 26
FB /tacotrapkapana

Veggic

Това вълшебно местенце ни показва огромното разнообразие, което веган начинът на хранене предлага. Veggic създава кулинарни изкушения на много нива с меню, което дава чудесна причина да спреш и да хапнеш нещо вкусно. Гарантираме ти чудесно изживяване в уютна атмосфера, с приветлив и усмихнат персонал. Не пропускай дневните им предложения, които ще ти разкрият разнообразието от вкусове, които веган кухнята предлага.

Ул. „Златарска“ 9
087 958 8988
FB/Veggic

Victoria

Веригата ресторанти е синоним на кулинарното разнообразие, качествените продукти и стремежът към съвършенство. И двата ресторанта представят елегантна обстановка, стилна атмосфера и обслужване на високо ниво. Акцентите в менюто са от европейската, американската и азиатската кухня, като винаги има и атрактивни сезонни ястия. Завърши хапването с някой от невероятните им десерти и добави чаша охладено вино от подбраната листа.

МОЛ Марково тепе, бул. „Руски“ 54
087 718 0777
Хотел Рамада Тримонциум, ул. „Капитан Райчо Николов“ 2
087 711 6777
www.victoria.bg

Трябват ти идеи за коледни подаръци? Ето ги тук!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *