Пилатес – твоят нов най-добър приятел

Имаме си нова мания, когато ни помогна да влезем във форма почти светкавично!

0 коментара Сподели:

Мотивацията за редовен спорт си е трудна задача, няма какво да се лъжем. Често си оставаме в леглото да поспим този още един час или някак си губим желание след  работа да се занимаваме и с това. Но всички искаме да сме слаби и красиви, и стегнати. И по-здрави.

Оказа се, както при повечето неща на този свят, че има решение. Ние го открихме в добрия стар пилатес и един негов прочит, който изключително допадна на мързеливите ни натури. Бяхме силно впечатлени както от самата тренировка, така и от персоналното внимание на инструктора, както и от усещането, което ни остави. И освен много зарибени сме и с една идея по-плоски кореми. Win-win.

Къде да пробваш и да се увериш за себе си?

В София има доста студиа за пилатес.  Ние от GoGuide тествахме Balance Line Studio, защото това e единственото REFORMER пилатес студио в София, където има уредите Pilates Reformer и Pilates Chair, които са създадени от самия основател на пилатес – Джоузеф Пилатес. А какъв по-добър начин да практикуваш нещо, освен да почерпиш знания от извора? Пилатес REFORMER с неговите специални уреди издига стандартните пилатес тренировки до ново ниво, което далеч не се задоволява с упражнения върху постелка на пода.

Какво представлява Pilates Reformer?

Както вече споменахме, това е уред, създаден от бащата на пилатес – Джоузеф Пилатес. Предимствата му са, че при него няма напрежение по време на тренировка. Всичко се случва плавно, хармонично и приятно, като по този начин се осъществява синхронизация между ума и тялото. Уредът работи за цялото тяло и дори натоварва зони, които по принцип не използваме активно, като вътрешната част на бедрата.  Всичко това се случва без убийствено напрягане, а същевременно ефектът се усеща мигновено. Ако това не е ефективна тренировка  и възможно най-добрият начин за тонизиране и влизане във форма, здраве му кажи.

 

Какво представлява Pilates Chair?

Pilates Chair е смятан за най-голямото предизвикателство на Джоузеф Пилатес. Това е така, защото уредът позволява голямо разнообразие от възможности. С Pilates Chair се изграждат силни мускули и по-стегнат корем. Уредът е толкова специален и специфичен, защото ефектът се случва посредством баланс на тялото. Pilates Chair се фокусира върху подобряване на  подвижността, функционалните движения и общо тонизиране на тялото. Въпреки че звучи като изпитание, уредът е подходящ не само за напреднали, но и за начинаещи, които искат да провокират спортния си дух.

Защо препоръчваме Balance Line Studioи REFORMER пилатес?

1.       Бързи резултати без убийствено натоварване

Ние не пропуснахме да направим една тренировка в Balance Line Studio и останахме изумени как на пръв поглед причудливите уреди Pilates Reformer и Pilates Chair са всъщност 100% работещи и без пот и натоварване усетихме ефекта им. Това ни убеди, че тези специални пилатес  тренировки си струват и с тях наистина могат да се постигнат бързи резултати без физически изтезания, а по време на приятни тренировки. Така не само можеш да почувстваш, че упражненията работят, но впоследствие се чувстваш великолепно.

2.       Програмите за пилатес в Balance Line Studio са за всеки

Програмите за пилатес са подходящи за всички – от спортистите до служителите в офис, заради способността им да развиват сила и да тонизират, както и да поправят стойката в ключовите области като гърба и шията, като по този начин противодействат на изгърбването.

3.       Групови и индивидуални тренировки със супер инструктори

Спечелиха ни също с вариантите за групови и индивидуални тренировки, както и с позитивните си млади инструктори, които са страхотни професионалисти. Те определено се стремят да имат индивидуален подход и да обърнат внимание на всеки посетител.

4.       Удобна локация

Последно, но не на последно място – студиото е на много добра локация и е достъпно с метро. Ако ти се прииска като на нас да отидеш на тренировка, може да разгледаш и да научиш повече на сайта им , както и на страницата им във Facebook или направо да ги посетиш, за да се увериш с очите си какво чудесно място е и колко мотивиращи са инструкторите. А, за малко да забравим – първата тренировка е безплатна.

София1715, кв. „Младост“ 4
бул. „Ал.Малинов“ 89,
бизнес сграда АЛФА ЦЕНТЪР, ет. 2
метростанция „Бизнес парк“

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *