Нова година в „Хвърчило“

Целувката на планината

0 коментара Сподели:

Били ли сте на зимен празник в Родопите? 

Виждали ли сте кристално белия сняг, покрил нежните върхове, пушещите комини на къщите, пукащите дърва в огнището. Запявала ли е пред вас планината навръх първи януари? С певиците си, с оная ми ти гайда, която, като писне, и цялото сърце на хълмовете потръпва. А виждали ли сте родопчани как посрещат Нова година? С вити баници тънковкусни, с впечатляващи чевермета, с погачи и пити, с марудници сладки, които можете да опитате само и единствено тук.

И как и камък и дърво се пука под звуците на хората им, прекланя се Родопа пред песните им и шарените им носии и реката даже забавя хода си да ги погледа. Е, всичко това може да ви се случи точно сега, за да разбере сърцето ви какво значи Нова година в Родопа планина и как се посреща 2023 в стогодишна реновирана плевня.

Да. „Хвърчило“ ни канят на Нова година при тях!

Подготвили са ни изживяване, което няма да забравим, и празник, за който дълго ще разказваме. За гостите си доакините отварят страхотната плевня до къщата, която са реновирали по впечатляващ начин. Ще имаме възможност да прекрачим прага ѝ и да се насладим на хвърчащите ѝ хамаци, които са разположени на дървените ѝ греди, голямото ѝ вътрешно пространство, което дава максимален простор, страхотните ѝ кътове за спане и уханието на дърво, което пленява.

От панорамните ѝ прозорци се разкрива чудна гледка към планината, а ако компанията ви е по-голяма и плевнята не може да събере всички – ще можете да се настаните и в къщата на „Хвърчило“. За празничните дни са подготвили невероятна храна с изцяло местни продукти, пържоли на тикла (стара керемида/камък от едновремешните покриви), които са със зашеметяващ вкус, специален майстор, който ще меси погачи, пити и всякакви чудни изкушения, много родопски специалитети, направени лично от бабите на с. Киселчово, музикална изненада за деня на първи януари и – разбира се – уют, който няма да намерим другаде.

Ще ни предложат още невероятен ликьор, ракия и бутиковото вино, направено специално за „Хвърчило“, както и комплимент/подаръци за всички гости. На първи януари по стара традиция ще запалят голям огън на двора и ще извием автентично хоро под съпровода на певица и гайдар, за да чуе земята, че родопчани празнуват.

За финал знаем, че ще си тръгнете с летеж за сетивата и радост за душата, защото те са това, което даряват на изпроводяк на всеки гост.


За още информация за това събитие можете да разгледате събитието във Facebook или да се обадите на  +359888261818 (позвънете във Viber).

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *