Представи си, че слушаш Веско Маринов

Коледа без концерт на Веско Маринов е като конкурс за Мис България без скандал. Но не искаме да си пъхаме носа в тази работа.

0 коментара Сподели:

Скъпи читателю, искам да ти издам една моя малка тайна, която дълго криех от света. Днес обаче е денят, в който мога да извикам смело! Обичам Веселин Маринов и смятам, че той внася изключително позитивна нотка в сивото ни ежедневие! Защо реших да го направя точно днес ли? Защото току-що разбрах, че има негов концерт в зала 1 на НДК. Само като го прочетох, и веднага ми стана една идея по-празнично.

Обичам традициите, а Коледа без концерт на Веско Маринов е като Нова година без Виенската филхармония или като конкурс за Мис България без скандал. Изкушавам се, но предпочитам да не си пъхам носа в последното, за друго сме се събрали.

Да оставим красотата на умните и да обърнем внимание на патрона на този текст. От всичко във Веско най-любима ми е личността му. Какъв е той за мен? Той е точно като заглавието на едно от новите му парчета – щастливо луд. С една дума сладур. От музиката му се лее вино и любов, а в клиповете му се снимат мацки, от ония, с които обикновено нямам съвпадения в тиндър. Чуйте го някой път по телевизията. Веско дава интервюта с един такъв мек и благ тон, та чак ти идва хем да му зашиеш шамар, хем да го целунеш по бузата, хубаво така,  мъжката. По отношение на жените е играч от старата школа.

Той не ебе, той люби, той не сваля, той ухажва, на него не просто му връзват, на него му се отдават изцяло.

Точно защото ми е толкова симпатичен, не ми допадат елементарните вицове за него, най-вече от онези с потенето. Как, видиш ли, само той в тая държава си изкарвал хляба с пот на челото и как лилипути израствали с парчетата му. За всички тях ще кажа, че Веско Маринов не се поти, той перспирира, и то обилно. Нормално явление за всеки, който пее пред 10 000 души. Въобще не е честно, защото и Гришо също е целият мокър, ама му се кефят. Като стана дума за лична хигиена, се сетих така, между другото да те посъветвам никога да не си бършеш очите с мокри кърпички, не е приятно.

Ако ще се бъзикаме с Веско, нека е с размах. Най-любимите ми вицове за него са:

Предложили са на Веселин Маринов да пуснат и негова песен в Космоса, условието е и той да замине с нея!

Купих си билет за концерта на Веско Маринов и го оставих в колата на таблото отпред. Сутринта излизам за работа, гледам някой ми разбил стъклото и ми оставил още два.

Личен приятел на Веско Маринов му споделя:

– Слушах твоя албум.

– Последния ли?

– Силно се надявам…

Това ме навежда на мисълта, че най-новият и надявам се не последният албум на Веселин Маринов се казва „Представи си“.

Сред хитовете в него са още и „Жената на живота ми“, „Гълъбе мой“, „Слънчице мое“, „Моето момиче“ и други.

Няма какво да си кривя душата, заглавията му са като реплики от емоционален разговор между баща и 16-годишната му дъщеря, след като тя споделя, че вече си има гадже, с което са консумирали връзката си… Друго, което ми прави впечатление в тях, е силно изразената му обсесивна мания за притежание. Гълъбите са негови, слънцето е негово, момичето е негово, даже и животът му. 

Не забравяйте, че тази вечер е големият концерт. От пожелалия анонимност хайлайф журналист Антон Стефанов научих ексклузивни новини за шоуто, които ще споделя само с теб. За доброто настроение на публиката ще се грижи цяла армия атракциони. Събитието ще бъде открито от циркови акробати от Тръстеник, по средата ще се включват дресьори на лъвове от Чирпан, а към края, точно преди Веско да забие хип-хоп версията на „За теб, Българийо“, на сцената ще дебютират млади танцьори на казачок от Полски Тръмбеш.

Каква незабравима вечер се очертава само, но представи си, представи си само да си там. Залата е пълна, минали са вече десетина  парчета, публиката се е отпуснала, раздават се букети… настава тишина, кратка пауза, която Веско нарушава с „Падне ли вечерта, с було от синка в здрач. Ой шушо, Шушана, моя единствена!“. Епично, а?

А ти какво си представяш?

Посмяхме се, а сега ето ти едно парти, на което си заслужава да отидеш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *