Звездно присъствие където и да ти се наложи

Новият Huawei Mate 50 Pro ни показва на какво е способен в ръцете на професионални фотографи, а ние сме пленени

0 коментара Сподели:

снимки: Диляна Флорентин

За никого не е тайна, че в джобовете на дънките си носим изключително мощни устройства, които с всяка година стават все по-впечатляващи.

В началото на месеца бяхме поканени на медиен фотографски уъркшоп, сложихме критичните си очила и хукнахме към събитието. Там видяхме мускулите на Huawei Mate 50 Pro и макар че спецификации като „механично регулируема в 10 степени бленда, от f1.4 до f4“ не влиза в материята, в която сме най-компетентни, се убедихме във важността на тази иновация, след като видяхме резултата от натискането на бутона за снимки на телефона.

снимки: Диляна Флорентин

Ако не вярваш на нашата преценка, световнопризнатата лаборатория DxOMark го сложи начело на текущата си класация за мобилна камера,

а едни от любимите ни български фотографи се разделиха с професионалното си оборудване за 2 седмици и разчитаха на него. Те са Темелко Темелков, Лора Динева и Диляна Флорентин, които разказват за своето преживяване със смартфона в областта съответно на репортажната, продуктовата и портретната фотография.

Темелко Темелков

Ако има човек, който да ни пренесе на друга локация в миг, това е Темелко Темелков. Доайен в репортажната фотография, той знае много добре какво търси в едно устройство, което да се превърне в продължение на ръката му. Пренася ни в село Илинденци в района на Сандански – високо разположено, стръмно, скалисто място, където леката техника е огромно предимство. Неговият визуален разказ, заснет с Huawei Mate 50 Pro, части от който виждате тук, e перфектен пример за документална фотография, заснета изцяло на терен. Серията включва всичко от пейзажи до портрети и близки планове на археологически находки.

Лора Динева

Описва се като продуктов, рекламен и outdoor фотограф в своя сайт и Instagram профил. Лора Динева изпробва няколко техники на продуктова фотография, в студио с осветление и навън, в парка, на слънчева светлина. Всички кадри, които показва, ѝ отнемат от 6–7 минути до половин час с аранжирането, изпробването на различни настройки в Pro режим и самото заснемане. Само един поглед върху кадрите ѝ е достатъчен да разберем, че става въпрос не само за умно използване на възможностите на телефона в ръцете ѝ, но и за впечатляващи възможности на самото устройство.

Разясни ни например, че най-големият традиционен проблем на мобилната фотография е плоскостта на кадрите, често резултат от фокусът, който обхваща всички елементи. Това, което прави Huawei Mate 50 Pro уникален, е регулируемата бленда от 1.4 до 4, с която можем да направим диференциране на фона, така че обектът да изпъкне, цялото внимание да е върху него. Когато блендата е механична, както е тук, обектът е разработен в пълни детайли,  контурите му изглеждат естествено и снимката въздейства по начина, по който искаме.

Диляна Флорентин

Признаваме, че имаме пристрастие към работата ѝ, защото не веднъж е доказала как с експериментите си и излизането от рамката на обичайните портрети работата ѝ изпъква сред останалите. Тя окуражава човека зад камерата да експериментира отново и отново. Улавяйки движение в кадрите си, те се превръщат в необикновени произведения на изкуството. Диляна споделя още, че всички представени от нея портрети не само са заснети с Mate 50 Pro, а и са обработени изцяло в неговия собствен фоторедактор. Тя акцентира и демонстрира интересни функции при постобработката в смартфона, например размиването на избрана част от кадъра след заснемането му. С малко редакция на тоналност, контраст и други опции, предлагани от самия смартфон, портретите на Диляна оживяват в ръцете ѝ.

Е, ние сме запленени.

Ако имаш нужда от още малко убеждение, че този телефон заслужава вниманието ти, приятелите ни от HiСomm имат задълбочено ревю на всички спецификации – от дизайна, през новите технологии под капака от еко кожа до камерата и батерията.

Тук пък ти показваме селфи камерата на Huawei nova 10 Pro, представяйки нов поглед към 5 от най-емблематичните сгради на София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *