Нов поглед към 5 от най-емблематичните сгради на София

Изпробваме селфи камерата на Huawei nova 10 Pro

0 коментара Сподели:
Huawei

Ок, фрустрирани от ремонтите на ремонтите на ремонтите, нескопосано завършените дейности и необмислените намеси в градската среда, не е чудно, че понякога забравяме за красивите сгради в древния ни град. Представи си обаче, че на гости ти е чужденец, ти си официалният му екскурзовод в София, а емблематичните столични сгради са визитната картичка, с която да представиш без думи града ни пред света.

София е древна, а из някои от постройките в центъра  и с невъоръжено око се забелязва опитът на не един и двама способни архитекти, творили тук.

Ще кажеш, че емблематичните сгради на София са супер мейнстрийм и за какво изобщо ти е подобен списък, но нали не си представяш, че туристите в Париж престават да си правят селфита пред Айфеловата кула, за да подражават на кореняк парижанин? Най-емблематичните сгради на София имат истории, достойни за разказване – даваме ти ги накратко, защото понякога не е нужно да търсиш съкровища на дъното на океана, когато на повърхността на малкия ти воден басейн плават водни лилии.

Правим тази обиколка с Huawei nova 10 Pro в джоба и това не е случайно.

Смартфонът има забележителни способности, когато говорим за селфи камера, и големите сгради на София ни се сториха възможно най-добрият начин да ти ги покажем нагледно. Докато скролваш из следващите кадри, обърни внимание на следните функции: nova 10 Pro разполага с две предни камери с 60 MP основен сензор, подкрепен от 8 MP сензор за боке ефект, което само по себе си ни казва, че този телефон е създаден с основен фокус върху селфитата.

Предната камера дори надхвърля мегапикселите при основната камера, което прави устройството супер подходящо, ако имаш влог, обичаш да споделяш в социалните мрежи или си от онзи тип пътешественици, които запазват любимите моменти от трипа чрез селфи пред най-важните забележителности, или в най-важните моменти.

Освен това както при стандартния, така и при портретния режим има три фокусни разстояния, които са идентични с тези при основната камера – 0.5х, 1.0х и 2.0х, а черешката на тортата е предната камера, която позволява заснемане на 4K ултра широкоъгълно видео.

ЦЕНТРАЛАТА НА ДЗИ

ДЗИ

Селфи: 60 MP ултраширока предна камера / Архитектура: 50 MP основна камера + 2 х оптичен зуум

Тази феноменално красива сграда, покрай която сме минавали стотици хиляди пъти, днес дом на ДЗИ, някога е построена от Чиновническото кооперативно спестовно застрахователно дружество и то с материали от изцяло български произход – врачански мрамор, ковано желязо, дървени ламперии, каменна облицовка. Снимката, която получаваме с широкоъгълния обектив на селфи камерата, изглежда сякаш не е направена в София. Има защо – районът около зданието е един от най-пълните със знакови архитектурни съкровища.

ХАЛИТЕ

Хали

Отиди да се порадваш на Халите преди някой да е решил да превърне сградата в нещо съвсем различно (дано не!). Освен, че използвахме опцията за приближаване на основната камера, за да хванем красивите сенки, с които октомврийското слънце се гонеше из фасадата, тук си направихме и две селфита.

В единия вариант хващаме почти цялата предна фасада, благодарение на широкоъгълния обектив, а в другия – перфектен close-up с помощтта на автофокуса и дигиталния зуум на предната камера.

Хали

БАНЯТА

Централна баня София

Селфи: Предна камера с незабавен автофокус / Архитектура: 50 MP основна камера + 2 х оптичен зуум

От всички национални гордости, които България си има, тази може би ни е любимата. Говорим ти за националния романтичен стил или този, с който най-често се описва архитектирата на сградата на Централната минерална баня (днес Регионален исторически музей – София). Градинката пред Банято обикновено е доста натоварена, така че най-добрите снимки, според нас, се получават в близост до входа.

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО

Министерство на земеделието

Архитектура: 50 MP основна камера / Селфи: 60 MP ултраширока предна камера

Ако не с друго, Министерство на земеделието винаги ще може да се похвали с факта, че се помещава в една от най-красивите сгради на София. Виж само кулите и красивите релефни мотиви между прозорците! Знаеш ли, че архитект Никола Лазаров, чийто е проектът за сградата, е един от първите българи, получили звание „архитект“? Сградата е повод да направиш десетки снимки – дали ще използваш предната камера с широкоъгълно 100-градусово поле, ще снимаш себе си отблизо, на фона на красивата фасада, или ще щракнеш архитектурното творение с основната камера, опциите са безкрайни.

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА

Народна библиотека

Селфита: 60 MP ултраширока предна камера + огледално изображение

През деня в Библиотеката няма нужда от изкуствено осветление – оберлихтът на сградата пропуска слънчевата светлина в големите читални. Този интересен факт можеш да наблюдаваш само ако влезеш вътре, но докато си пред сградата, можеш да изпробваш опцията на предната камерва в Huawei nova 10 Pro за огледално изображение. Така надписът върху предната фасада няма да бъде наобратно!

Ако камерата не е единственото, което те впечатлява в един смартфон (лично ние си избираме устройствата основно по този критерий), трябва да знаеш, че Huawei nova 10 Pro изпъква и с дизайн.

Ще познаеш модела по красивия овал, който обгражда камерите досущ като пръстен в орбита около ярка звезда. Освен това задният панел е матов и върху повърхността му не остават следи от пръсти. Ако предпочиташ да използваш телефона си с кейс, в комплекта към nova 10 Pro е включен именно такъв с прозрачен дизайн. Извитият дисплей поддържа 120 Hz адаптивно опресняване, заради което боравенето със смартфона – за работа или удоволствие, е супер приятно. Nova 10 Pro идва с 8 GB RAM памет и 256 GB пространство за съхранение, а батерията с капацитет от 4500 mAh и SuperCharge Turbo технологията при 100W зарядно (от 0 до 100% батерия за около 20 мин.) гарантират, че няма да останеш без мощност.

Още подробности за техническите специфики на Huawei nova 10 Pro ще намериш в официалния сайт, а тук от любимата ни технологична медия HiComm разказват повече в подробно ревю.

За още от същото: Елегантна, но с впечатляваща здравина: серия, в която всеки инч е изкуство

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *