5-те полицейски комедии, които ще ти оправят настроението

Горе ръцете ! Сядай пред екрана да се посмееш

0 коментара Сподели:

Холивуд е най- голямата киноиндустрия в света. От там се бълват всякакви филми – от вечни шедьоври до безподобни безсмислици. Ние обаче падаме от смях с полицейските им комедии. Сигурни сме, че и ти ще избухнеш. Припомни си тези филми и стегни коремните си  мускули от смях.

Нека сме ченгета (2014 г.)

Комедия за двойка полицаи. Само да дадем малко уточнение – двамата не са съвсем полицаи. Нашега се маскират като такива , но им  харесва да носят униформа и да предизвикват респект. Малко по малко навлизат по-дълбоко в шегата и се забъркват в голяма каша. Двамата нелепи приятели се замесват със сериозни мафиоти. Следват множество комични ситуации, в които животът им е заложен на карта. Джей Джонсън и Деймън Уейънс-младши са в главните роли. Анди Гарсия също участва във филма. А готиното момиче, с което Джъстин (Деймън Уейънс-младши) се зарибява, е българката Нина Добрев. Във филма има много смешни ситуации, породени точно от наивността на героите и безумните им решения в напечените моменти.

Бели мадами  (2004 г.)

Естествено в тези полицейски комедии ченгетата винаги са двойка. Тук даже актьорите са братя в реалния живот. Единият е и съсценарист на филма заедно с третия брат, който пък е и режисьор на лентата. Обърка ли се?

Големият смях в тази история идва от факта, че двама агенти от  FBI – мъже афроамериканци, трябва да се превърнат в две бели, разлигавени сестри богаташки.

Естествено, правят всичко това  в името на професията. Мъже, облечени като жени, винаги предизвикват смях още от „Някои го предпочитат горещо”. В „Бели мадами” е страшно комично, когато един от двамата герои забрави, че е в ролята на жена, и започна да се държи като мъж. Точно в тези моменти избухваш да се смееш с глас. Братята са се справили чудесно със задачата си да направят супер яка полицейска комедия.

Ченгета без значки (2003 г.)

Чудна полицейска екшън комедия. Няма как да ти омръзне. Тук в двойката полицаи обаче единият е истински полицай, но току-що са го изхвърлили от системата. Другия даже не са го и допуснали, защото е бил изключен от полицейската академия. Тази комбинация също е добра предпоставка за комедия. Героят на Стив Зан – Ханк,  се сблъсква със страхотния Мартин Лорънс  (Ърл) и тази среща повежда действието на целия филм. Двамата не се понасят. Единият даже е отговорен за отстраняването на другия. Но когато им се налага да се изправят заедно срещу лошите, трябва да се обединят въпреки цялата неприязън , която изпитват един към друг. Мартин Лорънс е просто гениален комедиен актьор и създава героя си Ърл колоритен и смешен, така както само той би могъл. Той е  постоянно в  остър конфликт с Ханк. След перипетиите, които преживяват и които разсмиват от сърце зрителя, двамата все пак се помиряват и всичко завършва с хепиенд.

Лоши момчета  (1995 г. , 2003 г.)

Класика! Страхотен филм. Най-много харесваме първата част. Все още зрителите очакват третото продължение на поредицата. Говори се и за четвърта част… Екшънът е на ниво. Но определено можем да кажем, че и комедията си я бива. Явно нашият любимец Мартин Лорънс се кефи да раздава правосъдие и да  бъде в ролята на ченге. Уил Смит е актьор, който може да влезе във всякаква роля. Виждали сме го в толкова различни светлини, но винаги ще го помним като готиния детектив Майк Лаури. Няма нужда да разказваме двете части, които сме гледали, защото са познати на всички. Просто им отдаваме почит и те подсещаме, че ако се чудиш какво свежо да си пуснеш – лошите момчета са винаги насреща. Стискаме палци скоро да гледаме на голям екран и продълженията.

Час пик (1998 г., 2001 г., 2007 г.)

Крис Тъкър и Джеки Чан ни забавляват откровено вече в 3 части от тази поредица. Заради огромния успех на филма се очаква четвърта част. Снимките ще започнат догодина. Тази интернационална детективска двойка може да те побърка от смях. А уникалните каскади на единствения по рода си Джеки Чан ще те оставят без дъх. И двамата актьори са достойни за зрителската любов, защото това, което правят не само в „Час пик”, е гениално. В интервю за радио Power 106 Чан споделя:Ще кажа на Крис Тъкър „Преди да остареем, моля те, нека направим „Час Пик 4“. Чакаме  с нетърпение да видим в какво ще се забъркат Лий и Картър 10 години по-късно .
Тези пет  предложения за свежи полицейски комедии са идеално решение за зимните мрачни дни. Ще подобрят настроението ти и ще те разсмеят. Какво по-хубаво от това.

Тук можеш да видиш модните зимни тенденции.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *