Как да избереш най-добрия оригинален парфюм?

0 коментара Сподели:

Трябва да вземем предвид, че pH на кожата е различно при всеки човек, така че ароматите също могат да се различават при различните хора.

Изборът на парфюми е нещо много лично. Сигурни сме, че неведнъж ви се е случвало да получите подарък от определена скъпа марка, но когато сте я опитали и сте усетили аромата ѝ върху кожата си, тя ви е била по-скоро досадна, отколкото завладяваща. Често се казва, че това е свързано с личността ни, но в действителност мозъкът ни приема определен вид аромати и отхвърля други.

Понякога даден компонент, като например дърво или цитрусови плодове, не е приятен за нашия организъм, което води до реакция. Сигурни сме, че тези прости насоки за избор на собствен парфюм ще ви бъдат полезни и интересни.

Предупреждение: парфюмите могат да съдържат вещества, които предизвикват нежелани реакции при някои хора, като алергии, главоболие и други, както е посочено в проучване на университета „Пабло де Олавиде“. Ако почувствате някакви симптоми след употреба на парфюм, преустановете употребата му и се консултирайте с лекар.

Класификация на парфюмите според интензивността им

Степента на интензивност на парфюма определя не само цената, но и концентрацията на ароматите. Това не означава, че само най-силните парфюми са най-добрите. Съвсем не. Някои хора понасят по-добре средна и ниска концентрация, тъй като я намират за по-приятна за ежедневна употреба, а по-интензивните оставят за специални случаи.

Въпреки че това е често срещано явление, си струва да запомните тази класификация:

Парфюм Splash (Спрей за тяло).

Концентрацията му е 1%. Въпреки че не е дълготраен, той предлага специфично усещане за свежест. Той е практичен, когато спортуваме.

Одеколон

Концентрацията му е 3-6% и е един от най-разпространените в парфюмерията. Ароматът му почти винаги е цитрусов и много лек. Чудесен за ежедневна употреба.

Тоалетна вода

Малко по-концентриран от предишния, около 7-15%. Също така са много удобни за носене през целия ден.

Парфюмна вода

15% концентрация на аромата.

Парфюм

Той е най-интензивен и обикновено варира между 15 и 40 % от концентрацията.

Как да избера подходящия за мен парфюм

Има няколко неща, които трябва да се имат предвид предварително. Един и същ парфюм може да не мирише еднакво на двама души. Всичко зависи от типа кожа, например дали е по-суха

или по-мазна, въпреки че това не е доказано с научно изследване. Не бива да забравяме обаче, че винаги трябва да избираме сами парфюма си. Причината? Това е част от нашата личност и е това, което искаме да предадем на другите.

Понякога много често се случва да запомним даден човек по миризмата му. Така че трябва да се спрем не само на това да намерим миризмата, която ни определя, която приляга добре на кожата ни, която не ни пречи и която в същото време оставя приятна следа в околните, с която те ни запомнят.

Активен и обичащ забавленията човек ли си?

В този случай цитрусовите и свежите аромати ще ви бъдат много приятни. Тези, които миришат на портокал, лимон, лимонова върбинка… Те обикновено са много ободряващи и приятни. Понякога, в рамките на този тип профил, унисекс парфюмите също могат да бъдат много приятни.

Искаш ли да придадеш елегантност?

От време на време всички имаме такива срещи, когато искаме да придадем загадъчност, елегантност и чар. Трябва да избираме екзотични аромати с по-високо ниво на концентрация. Те издържат много часове върху кожата и оставят аромати на цветя, тропически плодове и дървесина.

Секси и младежка личност

Няма значение на колко години сте. От време на време всички обичаме да се изявяваме като по-приключенски настроени, дръзки и секси личности. Защо не? В този случай трябва да търсите парфюми със сладки аромати, карамел, ориенталски цветни аромати, ябълка, роза…

Тагове: избор парфюм
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *