Сериали на седмицата: The Wаtcher, Babylon Berlin и Glitch

Мистерии на Земята и в Космоса завладяват Netflix и HBO Max

0 коментара Сподели:

Събуждаме детектива в теб с три мистериозни предложения тази седмица.

Независимо дали интригата се заплита в Берлин през 30-те години, в американските предградия или в съвременен Сеул, ти обещаваме, че неочаквани обрати няма да липсват, а развръзката направо ще те хвърли в оркестъра. Грабвай лупата и тръгни по следите и уликите, които неизбежно те водят в посоката на стрийминг платформите.

Ето кои са тазседмичните ни предложения:

The Wаtcher

Гледай сега по Netflix

Шумът по Monster: The Jeffrey Dahmer Story още не е заглъхнал, но Раян Мърфи очевидно няма намерение да ни остави да си поемем дъх. В Netflix вече те чака още една трилър-мистерия по инстински случай, отново дело на Мърфи, а в звездния актьорски състав се отличават Наоми Уотс, Боби Канавейл, Дженифър Кулидж и Мия Фароу. Седемте епизода ни въвличат в историята на четиричленно семейство, наскоро закупило къща-мечта в предградията.

Не минава много време, преди да започнат да забелязват зловещи следи от чуждо присъствие:

получават мистериозни писма, съседите им ги зяпат с бинокъл от шезлонгите в двора си, друг съсед пък изпитва необяснимата нужда да влиза с взлом посред нощ и да се промъква в кухненския им асансьор. Когато предишният собственик споделя собствената си трагична история, обвързана с къщата, новите ѝ обитатели започват да обмислят стратегии как да се измъкнат от неприятното положение и същевременно да задържат дома си.

Babylon Berlin (сезон 4)

Всяка неделя по HBO Max

В зората на новото десетилетие (разбирай 1930 година) времената се менят, Голямата депресия се задава, а походът на нацистите към властта е в разгара си. Докато детектив Гереон Рат се е заровил до уши в разследване, което го води в опасни политически води, Шарлът Ритър се опитва да измъкне сестра си Тони от безизходицата ѝ. Междувременно се завързва нова интрига около американския мафиот Ейб Голдщайн, който излиза на преден план, търсейки изгубено наследство.

Резултатът е вълнуваща ноар история, за която си струва да следиш субтитрите.

Glitch

Гледай сега по Netflix

Южнокорейското кино отново не ни разочарова. След избухването на Squid Game знаем какво да очакваме от корейските Netflix продукции: интересна и оригинална история, ярки цветове, тайни организации, а този път и… извънземни. В центъра на събитията е младата дизайнерка Хон Джи-йо, която страда от спорадични халюцинации, но на всяка цена се стреми да скрие това от дългогодишния си приятел.

След като една вечер не издържа на напрежението и решава да се раздели с него, той изчезва безследно при мистериозни обстоятелства.

Загадката подтиква Хон Джи-йо да потърси помощ от енигматичен профил във форум за НЛО-маниаци. Така се оказва въвлечена в торнадо от култове и конспирации, а приключението ненадейно я среща с отдавна забравен човек от миналото ѝ.

Виж и тези 3 филма за шума зад кулисите и смеха в офиса.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *