3 уискита и храната, с която да ги съчетаеш, за да преобърнеш представите си

Уиски с фъстъци и от време на време гурме

0 коментара Сподели:
Singleton

Асоциациите с думата „уиски“ често се простират по добре позната ос –

единият ѝ край ритмично подскача върху „Уиски с фъстъци и от време на време – бадеми“, а другият натежава от дим, аромат на кожа и тежки разговори късно вечер. Но какво ако съберем координатите в една точка, в която всички познати величини се обръщат? Вместо дим казваме свежа роса, вместо кожа – нежна ванилия, и вместо тежки разговори – гурме дегустация. Е, сега вече си говорим за The Singleton Experience

– преживяване, което разчупва традиционната рамка на уиски консумация и създава един незабравим момент на наслада за всички сетива.

Който познава Singleton, знае – комплексната дълбочина и богата палитра от вкусове, съчетани в идеалното сингъл малц питие. Точно тези характеристики преобразяват консумацията му от изискано занимание с пура в ръка до повод за споделяне на интригуващи коктейли и съчетание на вкусна храна. Разбрахме го нагледно, по време на водената дегустация в The Steps, на която три от годишните уискита на дестилерията бяха съчетани с три ястия, приготвени от шеф Владимир Тодоров. И за да не се чудиш следващия път с какво да съчетаеш любимия си Singleton, даваме ти синтезиран списък на нещата, които опитахме, а как точно да ги повториш, оставяме на собственото ти въображение.

Hint: уиски с фъстъци Е гурме!

The Singleton of Duffton 12 YO + крем от жълтък с хамон

Със своята сладост и вкус на хрупкави ядки, последвани от меки плодови нотки, кафява захар и еспресо, уискито влезе в смело съчетание с предястие от екзотична еспума от кесо манчего, крем от жълтък с хамон, лешници и див лук.

The Singleton of Dufftown 15 YO + патешки дроб

Сладкият и елегантен сингъл малц The Singleton of Dufftown 15 YO омайва с неустоим вкус на есенни плодове, канела и карамелизирана ябълка и деликатен опушен аромат. Основното ястие с патешки дроб и мариновани ябълки, поднесено с хляб с квас, е най-добрият му партньор.

Тhe Singleton of Dufftown 18 YO + кейк от фъстъци и млечен шоколад

Носещият усещане за есен с дълбокия си кехлибарен цвят и богат кремообразен вкус на зрели ябълки, горски плодове, ванилия и ядки Тhe Singleton of Dufftown 18 YO показа, че фината му структура леко и съвсем естествено се слива с десерта от мокър кейк от фъстъци, ганаш от млечен шоколад, няколко капки от същото уиски и карамелизирани фъстъци.

Ако комбинациите между Singleton и храната не са ти достатъчни, трябва да знаеш, че това уиски е страхотна основа и за великолепни коктейли.

The Singleton Experience ни посрещна и изпрати с две вариации на класически напитки, приготвени от Манол Лазаров – хайбол, подчертаващ зелените нотки в уискито и леките нотки на слама, декориран с парче цвекло със свежия аромат на почва след дъжд и парфюм от окосена трева. За десертната напитка 26-годишният барман избра да подчертае нотките на butterscotch, мед, ядки в The Singleton. Типично в негов стил уискито беше овкусено с кафяво масо, а декорацията нетипична – препечен хляб с мед и масло.

Виж и 3 филма за шума зад кулисите и смеха в офиса

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *