Одеялото – тест за съвместисмост

За наместването на характерите при затворени врати

0 коментара Сподели:

Насадено е усещането, че летните любови са едни такива, по-вълнуващи, по-жарки, по-луди, а зимните залагат на постоянното отопление и комфорта. Но възможно ли е една любов, пламнала лесно през лятото, да издържи натиска на климата? Зазимяваме ли платната на сърцата си, когато обезвъздушаваме радиаторите си? 

Дори да знаете какво е било миналото лято, важно е всичко да си остане под одеялото. Ако сега сте с ново прясно гадже, ситуацията, дори студенозимна, е що-годе романтична. Гушкането под завивките е все още свежо занимание, а спорове за вида и състава на горните покривала още трудно се прокрадват. Спалното бельо наистина е  важно интериорно решение и все повече  наръчници за дома акцентират върху уютността на спалнята. Никога няма да забравя обаче с какво вълнение баба ми разказваше как част от чеиза й са били именно едни традиционни, красиви и боцкащи родопски одеяла. После ги извади от раклата като от съкровищница. Съкровищницата, в която тя е запазила спомените за първата си и единствена любов.

Днес психолозите по-скоро съветват, ако не ви върви в любовта, да смените цвета на стените в спалнята, местоположението, леглото, завивките, но и обикновените хора знаят, че най-сигурно проблемите се решават, като смените гаджето.

Убедена съм, че и почти всички от вас сте чели и/или сте си правили теста, който разкрива всъщност какви са отношенията с партньора ви спрямо позата, в която заспивате. Изключително нелепи тестове върлуват из женските списания. Не искам да кажа, че в тях няма доза истина.Но простата аритметика гласи, ако позите, преди да заспите, са по-малко от три, няма никакво значение как ще заспите в поза четири.

Проблемите настъпват изключително остро, когато пози липсват, а позьорството набере скорост и постепенно всеки взема егото и възглавницата си и заспива в различна стая или на някой нов диван.

Хубавият сън е особено важен за емоционалното ни здраве. Хубавият любовен сън не може да бъде помрачен дори от най-мощното хъркане. Влюбваш се дори и в него. Това, че зимата идва, не означава автоматично, че трябва да приспим любовта в дълъг, мрачен и безжизнен сън. Защото любовта диктува свои собствени сезони. В идеалната се слага една лъжица вечнозелена пролет, две-три капки от соленото лятно море, сместа се постила върху златни есенни листа и така се складира достатъчно от нея, за да може да я консумирате и докато нежно вали пухкавият първи сняг.

Просто зимата, калните улици и сметките за парно са поредното климатично изпитание, което или преминавате с чай, вкусна манджа, полята обилно с вино и едно боцкащо одеяло, което дърпате наляво-надясно, докато не наместите блажено характерите си под него, или си купувате второ. Завивате се поотделно, всеки заспива бързо или не, прегърнал се със собствените си мисли и страхове, боцкат ви различни неща и напролет разцъфвате, но в друга леха, с нова сила за живот, с нови сили за любов…

Обичаш ли бургери с картофки?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *