В София през уикенда: 2- 3 декември

"Три уикедна до Коледа!", ама кой ги брои...

0 коментара Сподели:

Колкото по-малко време до Коледа остава, толкова по-притеснителна става липсата на ентусиазъм по темата. Ако коледният дух не излиза, която и бутилка да потъркаш, то може би трябва да се отбиеш на празничните базари този уикенд. Ако това просто не е за теб, то тогава се отбий за винтидж находки от VinoKilo и виж какво има да покаже Кокимото по темата за ретроградния Меркурий. See It Be It пък е смислената ти събота, ако си сред жените в рекламната (и всяка друга) индустрия те вълнува.

SEE IT BE IT BULGARIA

СЪБОТА, THEATRO, 9.00 – 20.00 ЧАСА

See It Be It е програма на рекламния фестивал Cannes Lions Internattional Festival, която още през 2014 повдига темата за дисбаланса мъже-жени в рекламната индустрия. Ако това съотношение те вълнува (независимо от индустрията), то това е събитие, което препоръчваме за теб. Ако пък си дама, която се вихри в рекламния бизнес – пиши го задължително. В рамките на деня специалисти на водещи позиции в рекламната и маркетинговата индустрия от Великобритания, Белгия, Пакистан, Румъния, Австралия и България ще говорят за жените, силата на идеите, професионалното развитие и важността на различните гледни точки.

СПЕКТЪР'17

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, COSMOS COWORKING CAMP,  11.00 ДО 19.00 ЧАСА

Селекцията на Спектър'17 изглежда като годишното преброяване на най-вълнуващите локални брандове. На коледния базар в Сosmos ще можеш да намериш всичко от интериорни решения до дреболии, с които добре да напълниш коледните чорапи. Сред участниците са Shevitza, минималистичните бижута Element Store, култовите патета Don't Give a Duck, триизмерните картички Cardbunnny и други. Ще се похапват веган сладки и "лимецки", други печива и супи. Отделно можеш да видиш изложбата на Борислава и Михаела Караджови, както и тази на Zoran Mise.

VINOKILO SOFIA

НЕДЕЛЯ, ЪГЪЛА НА „ШИШМАН“ И „ГУРКО“, 10.00 – 20.00 ЧАСА

Любимото ни pop up събитие за винтидж находки ще се отбие в София за пръв път (припомни си първия ни разказ за тях). VinoKilo се разви като една от най-значимите случки за любителите на винтидж дрехи и аксесоари, като, освен че е място, на което да намериш висок клас брандове за "без пари", също така е и платформа, която отваря теми като намаляването на консумеризма (приканва те да избираш мъдро) и предпочитането на устойчивата мода пред бързата. Традиционно закачалките се презареждат периодично през целия ден, така че, когато и да се отбиеш, да си намериш съкровище. Голямо GO от нас за VinoKilo.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

НЕДЕЛЯ, ГАЛЕРИЯ „АРОСИТА“, 18.00 ЧАСА

Ако допреди десетина години за лошия си късмет винеше… лошия си късмет, то сега "всичко е точно" и в някои конкретни периоди можеш да прехвърлиш отговорността за собствения си живот върху нищо неподозиращия Меркурий. Та тази негативна нагласа към Меркурий привлича един от любимите ни съвременни артисти, Кокимото, и той изскача с изложба в нейна чест, ей така, за да изчисти името й и да покаже позитивните тенденции, които може да носи периодът на ретроградност. Всички произведения са създадени в периоди на ретрограден Меркурий (дебнати през последните две години), а откриването на изложбата е в първия ден от последния ретрограден цикъл за годината – 3 декември.

SOBAZAAR CHRISTMAS EDITION

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, SOHO, 10.00 – 19.00 ЧАСА

И тази година SOHO селектира 53 участници в базара си, които предлагат дизайнерски продукти, мода, играчки, книги, козметика и други. Сред дрехите обърни специално внимание на 05 studio и минималистичното им бельо и бански костюми; в детския кът открий бебеshore и Happy Days Toys and Gift; за домашните любимци (за пръв път и за тях) намери barcode+, за мъжете BradaBrat отново са подготвили добри продукти, а за дома няма да ти е лесно да избереш между HYGGE, Jelanie, I/tems или пък OURHOOD. Похапването, кафето и чаят са задължителните елементи и ще можеш лесно да ги откриеш в зелената къща, а на ушенце ти казваме, че този път ще има живот и в градината, която ще е затоплена и пълна с още вкусотии и вино. Остани и след работното време на базара, защото ще има музикална програма, пълна с изненади.

Фен ли си на "Междузвездни войни"?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *