Събития за седмицата: 26 септември – 2 октомври

Септември ще бъде…

0 коментара Сподели:

Още един месец се изниза между пръстите ни като ситен пясък.

И макар че в сърцето си винаги ще пазим летните бури и знойни емоции, е време да загърнем раменете си с уюта на града и да се отдадем на съкровищата, които ни очакват. Не е нужно да търсим под морското равнище – октомври ни посреща на повърхността с обещание за цветни, вдъхновени дни.

Тази седмица селекцията от събития е пълна с истории, знание, творчество и щипка изненади.

Последвай ни, за да разбереш какво те очаква в следващите дни, и ела заедно да уловим емоцията на сезона.

Ловци на истории: Истории в обектива
27 септември

Дойде време да се запознаем и с поредните ловци на истории – тези, които виждат света през пречупената призма на обектива си. „Истории в обектива“ е четвъртото събитие от поредицата на InGlobo „Ловци на истории“, в което ще се потопим в симбиозата между фотографията, личните истории и местата, на които ни отвеждат майсторите на снимането, преследвайки перфектния кадър. В InGlobo обичат човешките истории, представени в разнообразен контекст, от различни гледни точки и дори през въздействащата среда на изкуството. Разказват ги умело и ни въвличат в своя свят.

Театрален спектакъл ДНК
28 септември

В сряда те каним в Топлоцентрала за един спектакъл, който да те накара да се замислиш за реалността, в която живееш и злодеите, които не виждаме. „ДНК“ от Денис Кели е съвременна пиеса, която за първи път се среща с българската публика. Представлението е вдъхновено от младежите, израснали по онези детски площадки, които можем да видим потънали в ръжда и растителност. Младежите, които се отгледаха сами там, защото обществото беше твърде забързано, за да им обърне внимание.

It cans go terribly wrong | Miroslav Zhivkov – Dzhingibi
29 септември

Мирослав Живков – Джингиби представя серия от монотипии в КО–ОП, ръчно отпечатани чрез техниката ситопечат. В тази серия той доразвива присъщите за работата си абстрактни форми с ясна композиция и плътни, наситени цветове, като ги уедрява и опростява, правейки препратки към чистите, единни, но свободни форми на „хард-едж” живописта с големи цветни полета. Комбинирайки рисуването и печатната техника, в изложбата си Мирослав-Живков Джингиби работи в посока на пренасянето на живописни елементи в плоската равнина на картината. Самостоятелната изложба на габровеца ще можеш да разгледаш до 16 октомври, а откриването е този четвъртък в 18:30.

Европейска нощ на учените
30 септември

Задоволяваме любопитството си към познатото и непознатото в науката с презентации, демонстрации, лекции и срещи със стотици учени от цялата страна. Каним те да се мушнеш в потока от новини от света на физиката, химията, инженерството и биологията, докато вдъхновяващи личности споделят опита си в различни сфери: от лабораторни тестове зад стените на научни станции до изследователски мисии на места, където не би ти и хрумнало, че може да стъпи човешки крак. Тази година на фокус е темата за стъклото – най-универсалният материал в човешката история в контекста на икономическия напредък, изменението на климата и стъпките, които трябва да направим, за да спасим планетата си. Oчакваме те в Sofia Tech Park!

Базар за бижута и аксесоари На горния рафт
1 и 2 октомври

Събитието се провежда от няколко години, а мисията му винаги е била една – да събере на едно място внимателно селектирани автори на бижута от страната, които да представят вдъхновенията си. есенното издание ще се проведе на 1 и 2 октомври в градината зад Народната библиотека, а всеки посетител ще може да види нови и добре познати имена от локалната сцена. Срещата между творци и любители винаги е цветна и изпълнена с много положителни емоции, а пътешествието в света на бижутата е магия. Не пропускай!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *