12 интернационални ресторанта в София, които да те отведат на пътешествие

0 коментара Сподели:
Ninja Bowl

С рикша до Тайланд, с джип до Намибия, с тук-тук до Сингапур –

прекрачиш ли прага им всичко е възможно. Колкото и да ги познаваме, колкото и да сме вкусвали впечатляващите им гурме предложения, колкото и да са карали сетивата ни всеки път да се влюбват, се оказва, че има още с какво да ни изненадат, и то изключително приятно. Интернационалните ресторанти в София стават повече с всяка изминала година, все по-интересни и даващи ни все по-разнообразни изживявания на върха на езика. Ето защо ние ги обожаваме и ти показваме любимите ни сред тях. Задължително „опитай“ поне една нова страна този сезон

– обещаваме, че пътешествието ще е вълнуващо и изключително вкусно!

Crystal Burger & Steak

crystal burger

Вкусовото пътешествие продължава и до Crystal Burger & Steak, където се отбиваме, щом усетим глад за истинско месо. Стек предложенията от подбрани ферми са нещо специално, на което не можем да устоим. Високата степен на мраморизация гарантира невероятния им вкус, докато перфектните гарнитури идеално допълват цялата картинка. Бургерите тук са същинското гастрономическо съкровище, на което се спираме и този път. Иберико те очаква, подплатен с бургер сос, шалот, айсберг и пържена червена чушка!

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Edo Sushi

edo sushi

Възможността да пътуваш из Япония с вкусовите си рецептори не само е вълнуваща, ами и я препоръчваме горещо. Когато ни се прияде от екзотична Азия, веднага се отбиваме в Edo Sushi, където не само е вкусно, ами и приготвянето на храната пред теб е супер изживяване, което носи нова стойност. Избираме класиката Чираши bgсуши с Мек рак, в комбинация с едамаме, японска майонеза, кълнове и хайвер. Опитай и интересните салати, темпура и разнообразни нудли. Относно сушито – то няма нужда от представяне…

Sofia Ring Mall
088 666 1614

Hamachi-ni

Hamachi-ni е пристан за всички привърженици на екзотичната и изпипана в детайли японска кухня. Вярваме, че щом разгръщаш тези страници и ти като нас, се впечатляваш от кулинарните шедьоври на Азия. Тук може да се насладиш на гьоза, темпура, суши, змиорка и стриди, които екипът на Hamachi-ni подбира от големи европейски изложения и внася ексклузивно в чинията ти. Спираме се на Авторско Темаки с тартар от Премиум Bluefin O Toro, филе от пушена змиорка Anguilas Roset и хайвер от пъстърва.

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244

J.J. Murphy’s

Когато ти се допътува до Ирландия или поне ти се хапва нещо автентично, отиди на ул. „Кърниградска“ 6 и опитай от вкуса, който е част от лицето на София от доста години насам. Традиционните предложения, студените бири и спортните събития са важните предпоставки за яката атмосфера в оригиналния пъб. Посрещаме те с ирландски бенгърси, кървавица, бекон, картофки, домати, яйца, боб и гъби или иначе казано – ирландската им закуска. Обезателно ще те засити и ще те накара да се върнеш пак. За бира, мач или просто за обяд.

ул. „Кърниградска“ 6
087 833 3457

Jazu

Когато говорим за японски ресторанти в България, определено избираме JAZU by Hamachi и неговият модерен прочит на „Уашоку“ – традиционната японска кухня. JAZU е модерният градски ресторант в София, където в изискана атмосфера и под звуците на contemporary jazz на живо, се наслаждаваме на типичните за Япония темпура, мисо супа, рамен и гьоза. Корите за гьоза приготвят сами – с много внимание до получаване на свежо и нежно тесто, съчетано със скариди, зеленчуци или говеждо месо Wagyu.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
088 710 4010

Mamma Mia

Пицария Mamma Mia е марка с 27-годишна традиция и не случайно тук опитваме истински италиански шедьоври в чиния. Автентичните вкусове на стара Италия те очакват в страхотното им меню, от което избираме между свежи салати, феноменални пици на пещ, прясна паста, невероятно ризото, местни специалитети, тапаси, рибни ястия и какво ли още не. Преди да се насладиш на разкошните им десерти – не пропускай сьомгата филе с кокосов сос с къри аромат върху картофен мус с грах и мента. Delizioso!

ул. „Цар Шишман“ № 39
088 420 7036

Mezza Grill

Ако искаме автентичния вкус на Близкия Изток, сетивата ни ни водят към Mezza Grill. С млад позитивен екип готвачи и главен готвач от Адàна, Турция, ресторантът предлага най-доброто от ливанските специалитети и ненадминатата турска скара. Тук си облизваме пръстите със страхотни салати, хумус, мухамара, разядки, киббе, искендър, бейти и адана кебап, дюрум, агнешки шиш и какво ли още не. Опитай разкошния им хляб и турска пица пиде или просто поръчай плато The flavors of the Middle East.

ул. Ангел Кънчев 19
087 702 7166

Ninja Bowl

на откриващата снимка

Свежест, цвят, текстура и вкус – азиатския фюжън в Ninja Bowl е превъплъщение на екзотичния и здравословен стил на живот, който обожаваме да ни е на разположение в града. Тук откриваме всякакви поке купи, бурито интерпретации, къри изкушения и няколко сладости за разкош. Най-любимо ни е да развихрим въображението и да създадем поке по свой вкус, като изберем основа, размер, добавки и дресинг. И тъй като времето, в което се яде рамен вече е тук, определено ти препоръчваме да пробваш техния.

ул. „Георги С. Раковски“ 84
088 806 8592

Roma Bene

Италия е магия и олицетворение на блаженството, a когато ни се прииска да се потопим в такова съвършено кулинарно пътешествие – стигаме до тук. Докато наблюдаваме планинския хоризонт в уютната атмосфера на ресторанта, опитваме свежестта на салата Панцанела, като комбинираме с филе от лаврак със сушени домати, каперси и маслини за разкош. С всяка хапка в Roma Bene се пренасяме по малките романтични улички, където е истинският италиански дух. Пренеси се и ти!

Sofia Ring Mall
088 883 3166

The Sando Shop

Откакто Манеки Неко ни привлече в цветното убежище на Sando Shop, не сме си и помисляли да го забравим. Влюбихме се в японския street food от първата лъжица рамен, от първата хапка Катсу Сандо. Тук всеки сладко-пикантен детайл е обмислен, изпипан и поднесен по най-подходящия за целта начин. Непретенциозността и феноменалният вкус са сред любимите ни добродетели за цялата кулинарна религия. Трюфел картофки, корейско пържено пиле и перфектният сандвич. Ами, не може да искаме повече!

бул. „Патриарх Евтимий“ 14
087 799 8984

Unica

Мястото, което ни показа своя поглед към Италия и ни отвя с визията си за кулинарията, влиза в селекцията ни с интернационален вкус, като опция за съвършен обяд или вечеря. Казвали сме ти, че това не е традиционен италиански ресторант, а такъв, който представя модерна италианска кухня, пречупена през призмата на българи. Резултатът от тази симбиотична връзка е класическата рецепта за паста „Cacio e pepe“, представена по техния автентичен начин. Вълнуващо е, а е само една частица от цялото Unica приключение!

бул. „Цар Освободител“ 8А
087 688 8080

Кохинор

Индия е истинска приказка – толкова вкус, история, мистика и цветове в едно. Ето защо когато искаме автентична индийска кухня отиваме в ресторант Кохинор. Тук ще откриеш индийско барбекю тандури, самоса, пакора, вегетариански и веган предложения, биряни ястия, индийски хляб, десерти и още много специалитети. Менюто им е изключително здравословно, балансирано и невероятно вкусно. Ако се чудиш откъде да започнеш, те съветваме да заложиш на ненадминатото им Пиле Тика Масала и Ориз Пилау.

бул. „Гоце Делчев“ №67
088 253 2541

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *