5 сериала, които да не пропускаме през празничния декември

Немският отговор на "Странни неща" и коледен "Доктор Ху" като за последно тази година

0 коментара Сподели:

Ако търсите почивка от празничните приготовления и пазарувания, не търсете по-далеч от вашия лаптоп. За последните 31 дни от годината „Нетфликс“, HBO и другите гиганти в правенето на сериали са ни подготвили качествена селекция от нови сериали, с които да избягаме от непосилната лекота на „най-радостния“ месец в годината. Вижте пет предложения  за месечната ни селекция сериали, която чукна вече годинка!

1.      Тъмнина (Dark)

Това е първата германска продукция, която стартира в „Нетфликс“, и като към всичко европейско, което не е британско, подхождаме с леко недоверие. Първият епизод на свръхестествената драма, който бе излъчен на 1 декември, показа, че немските сериали са вече далеч от онези ретро продукции, в които действието се развива в затънтени градчета, в които най-големият проблем е дали дошлият от големия град зъболекар ще свикне с тежкия живот в провинцията. Dark е добър отговор за огромната пауза между втори и трети сезон на Stranger things. Поредицата от 10 части проследява изчезването на три малки деца в рамките на  половин век, с елементи на пътуване във времето, научна фантастика и препратки към „Туин Пийкс“.

2.      Короната (Crown)

С новината около годежа на принц Хари и актрисата Меган Маркъл страстите около кралското семейство във Великобритания са отново на мода. Затова и завръщането на оригиналния британски шедьовър „Короната“, носител на „Еми“ и два „Златни глобуса“, е още по-добра новина. Сега сюжетът, разказващ за тайните зад блясъка на монархията, се развива между 1955-а и 1964-а.

Сценаристът на поредицата Питър Морган планира в шест сезона да ни разкаже всичко за кралското семейство и ето за какво става дума във втората част, която започва на 8 декември.

Освен любовта на Елизабет Втора се очаква да видим (spoiler alert)раждането на принц Андрю и Едуард. Новите епизоди ще се фокусират повече върху мъжа на Нейно Величество, която пък се занимава с изпращането на войници за нелегална война в Египет. Виждаме израстването на Филип като мъж и как се превръща в онзи ексцентричен персонаж, чиито шеги неведнъж са шокирали иначе консервираните като царска туршия британци.

3.      Liitle women – „Малки жени“

Какъв по-приятен семеен сериал за семейния декември от тв адаптация на романа „Малки жени“? Сериалът на Би Би Си в три части е най-новата адаптация на класиката. Отново ставаме част от живота на четирите сестри, които трябва да се справят с трудностите на живота, след като баща им ги напуска, за да отиде на фронта. Мег, Джо (която Джоуи от „Приятели“ бъркаше за момче), Бет и Ейми започват невероятното си пътешествие от детството до израстването, което се оказва не чак толкова приятно и пълно с приключения, както са очаквали. Първа любов, брак, загуба – всичко това е част от причините книгата да е толкова плашещо вълнуваща, че Джоуи да иска да я скрие в хладилника от страх. Надяваме се, че и сериалът ще е така добър.

4.      Doctor Who Christmas Edition – „Доктор Ху – Коледно издание“

Няма да е Коледа без празничния епизод на „Д-р Ху“. Този епизод с Властелина на времето обещава да е наистина специален, след като, за да бъде още по-интересно приключението, настоящият Доктор (Питър Капалди, който ще се появи за последен път) трябва да се обедини със себе си от друга епоха – Първия Доктор (Дейвид  Брадли). Двамата ще трябва да вдъхнат живот на новия Доктор, но срещу кой злодей ще се борят те? И какво общо има цялата история с Първата световна война? Би Би Си ни успокоява, че ще разберем всичко на 25 декември, когато, скрити в спокойната тъмнина на нашата стая, ще отпочиваме от трапезата и семейната вечеря с лаптоп на краката и на топло в леглото.

5.      Jean-Claude Van Johnson – Жан-Клод ван Джонсън

Любимият ни екшън герой от 80-те и 90-те е отново на екран, но няма да има нищо общо с това, с което сме свикнали. Както обикновено се случва, когато се пишат и създават сериали специално за някой поизчезнал актьор, сериите разказват за бивша филмова звезда и специалист по бойни изкуства, който излиза отново под светлините на прожекторите, за да поеме ролята на своето алтер его – частен детектив под прикритие с името Жан-Клод ван Джонсън, за да спечели отново сърцето на бившата си приятелка Ванеса. Оказва се, че актьорските му способности са били само за прикритие и сега застаряващият Ван Дам е готов да раздаде малко юмруци и ритници в името на справедливостта и любовта. Отново с кеф ще наблюдаваме типичните за белгиеца движения, от които е трудно да отклоним поглед. Премиерата е на 15 декември.

Жените и изкуството.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *