10 от най-добрите бармани, коктейли и pop-up барове

Финалът на World Class Барман на България не е за изпускане

0 коментара Сподели:

Че коктейлите са ни страст – то е ясно. И ако можем да използваме минутка слава (или в случая – изречение), трябва да отбележим, че някои от нас не просто обичат да ги консумират, но и ги приготвят със същия хъс и поне на половина толкова умения.  Разбира се, зад всяка страст първо стои вдъхновението и няма да излъжем, ако кажем, че в нашия случай то е продиктувано от софийските бармани.

Герман Гочев, Иван Маринов, Илиян Илиев, Любомир Антов ,Манол Лазаров, Милен Джанзов, Николай Вангелов , Никос Хляпас, Павлин Иванов , Явор Марков – това са имената на десетимата бармани, които ще участват във финала на World Class България. След полуфинала и финала на 11 и 12-и юни ще разберем кой от тях миксира напитките толкова добре, че

да се състезава на глобалния финал на World Class – най-престижното състезание за бармани в света.

За да бъдеш добър в професията зад бара обаче, не просто трябва да смесваш напитки до получаване на хомогенна смес с определен цвят. В полуфинала на състезанието десетимата претенденти ще трябва да изпълнят няколко задачи: да покажат колко добре познават вкусовете на уискито, да представят съвременен коктейл, който олицетворява тях и визията им за бъдещето на техния бар и да комбинират ястия с най-подходящите за тях напитки. Изобщо не звучи просто и това е само началото на големия финал.

Само четирима бармани ще достигнат до последното предизвикателство.

Всеки от тях ще има 24 часа да вдъхне живот на свой собствен pop-up бар, посветен на темата и марката, която жребият му е отредил.

Най-добрата новина за всички нас, които по-често се намираме на и пред бара, а не зад него е, че ще можем да посетим тематично изникналите барове, да опитаме коктейлите и да гласуваме за най-заслужилия според нас. Разбира се, цялото миксологично мероприятие си има жури и тази година то е в лицето на Макс Ла Рока и Денис Дзопи, които ще определят бармана на барманите и ще го изпратят за световния финал в Глазгоу през септември.

Наслаждаваме се на напитките на 11-и и 12-и юни в Music Jam. Финалът започва в 19:00 –  ние ще бъдем на място, ела да изпием по един коктейл от световно ниво.

До 16-и юни тече и World Class Cocktail Month.

DJ Cass: Ъпсурт, котки и тишина.

Какво се случва в града всеки ден – следи ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *