Местата за сочно барбекю и грил в София

Водим те при майсторите на грила

0 коментара Сподели:
barbecue

Те са заведенията в града ни, които ни привличат с впечатляващо BBQ & Grill.

Те ни дават опушената лятна наслада от живота и супер сочност за небцето. Те ни примамват с прекрасен аромат, най-качественото и проверено месо, както и с избор за ценители, който включва магическите думи – отлежало говеждо с перфектна мраморизация, велики стекове Блек Ангъс и зеленчуци, преминали през нежната целувка на пламък и дървени въглища. Барбекюто е религия, а всички посветени знаят на пръсти отличната степен на изпичане, правилните сосове и разбира се – най-доброто месо.

Ние пък познаваме тези майстори на грила и те водим точно там. Вземай апетита и ни следвай.

Градски легенди

Разкошното барбекю е майсторство, което откриваме перфектно до последната хапка в Градски легенди. Тук ни очаква традиционен steak house с модерен прочит на ястия от първокласно говеждо и прясна риба. Това, което избираме през август за истинска наслада на небцето, е неустоимият им средиземноморски лаврак на Josper
grill със задушени аспержи и фамозния аржентински абърдийн ангъс рибай стек, приготвен отново на Josper grill със зеленчуци на BBQ и домашно песто. Перфектен вкус, който не пропускаме!

ул. „Аксаков“ 14
087 925 5555

Crystal Burger & Steak

Сетивата ни биват пленени от деликатните нюанси и вкусове в менюто на Crystal Burger & Steak. Всяка хапка тук е приготвена от висококачествено месо от селектирани ферми, а високата степен на мраморизация го характеризира като изключително сочно и крехко. Апетитът ни е призован от феноменалния Рибай стек с аспержи, който съвсем естествено се вписва в представите ни за идеално барбекю. Ако все пак си на морска вълна, опитай скаридите на барбекю с манго сос, лайм и кориандър и се пренеси в същински кулинарен рай.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Da Massimo

Всеки път щом ни се прияде домашна кухня, се отбиваме в някоя от локациите на Da Massimo, където предложенията, вдъхновени от любимата Италия, никога не ни разочароват. Барбекю моментите през август са свещени и затова днес ги споделяме с любим човек и се спираме на микс от италианска скара за двама. Кралски котлет, агнешки ребра, тосканска наденичка и пилешко филе, мариновани със зехтин ЕВО, ароматен чесън и розмарин. Не е зле, нали? Комбинирай с бира или чаша вино и се отдай на летните страсти както подобава.

бул. „Александър Пушкин“ 106
087 600 6671

Da Massimo

Едно от най-приятните неща за правене в София през лятото е хапването на вкусно и ароматно барбекю, от което ще си оближеш пръстите. Буквално! Пресните морски дарове имат силата да ни привличат като магнит и са един от любимите ни варианти на барбекю превъплъщения. Следващото ястие от Da Massimo е див морски език, задушен в масло и поднесен с лимонов сос и свежа салата. Опитай и останалите рибни изкушения, които носят вдъхновението на Умбрия и Тоскана и показват що е то италианска кръв.

бул. „Искърско шосе 7“, сграда 15
087 899 7292

Edo Sushi

Обичаме автентичния дух на японската кухня и често се отбиваме в Edo Sushi. Тук се радваме на уютна и приятна атмосфера, където приготвянето на храната става пред очите ти и изобилието от аромати бързо достига небцето. Богатото им тепаняки меню ще очарова всички сетива с разнообразните си вкусове и което и да избереш, ще удовлетвориш страстта за грил изкушения. Спираме се на Тепаняки микс морски дарове с филе от сьомга, скариди и калмари, перфектно допълнено от ориз, зеленчуци и питателни сосове.

Sofia Ring Mall
088 666 1614

Pitmaster’s BBQ

Едва преди няколко страници ти представихме новия спот за страстните любители на месото, а сега е време да те прелъстим и с горещите им предложения. Тук менюто изобилства с голям спектър от сочни, необичайни и засищащи комбинации. Първи в списъка се нарежда Рубен сандвичът, който ни изкушава със специално приготвения маринован и опушен брискет, допълнен от ръжен хляб с швейцарско сирене, лакто ферментирало зеле и руски дресинг. Ако си много гладен, пробвай и феноменалните пушени свински ребра ябълков глейз с бърбън и колсло салата.

ул. „Дякон Игнатий“ 21

Ribs Brothers

От видни любители на месните изкушения като нас, очаквай само finger-lickin’ good предложения. Ribs Brothers са
едно от местата, на които се отбиваме при всеки критичен момент на глад за вкусно, сочно, добре изпечено месце. Едва издържахме снимките на тези бавно сготвени свински Sticky asian ribs, глазирани с азиатски хойсин сос и смачкан картоф за допълнение. Ако не ти стигне – пробвай Grilled cheese сандвича с дърпано говеждо, разтопен чедър и халапеньо за разкош. Няма какво повече да добавим – нападай при първа възможност!

ул. „Узунджовска“ 13
Quartal Foodpark
The Mall
089 912 5975

Ако ти се хапва морска храна

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *