Улови морето в ресторантите с морска храна в София

0 коментара Сподели:
seafood

Kато малки острови на безкрайността на софийска територия те ни дават необходимата глътка безвремие, когато имаме нужда от него.

София си няма море, но си има заведения с невероятна морска храна, които са нашият спасителен сал и в жаркото градско лято,

и в моментите през студените дни, когато просто искаме хапка от любимото синьо. Специално за теб обиколихме най-добрите, опитахме от миди и калмари, през октоподи, фагри и български впечатляващи рибни деликатеси и сега идваме до твоята маса, за да ти кажем – лятото те чака точно на тези места и в техните чинии. Посети ги и го опитай с цялата си наслада!

Constantinoff

Винаги впечатляващото представяне на Constantinoff заема голямо място в нашето сърце, особено лятно време, когато уловът е пресен и ни изкушава с всички сили. Тук приготвят всяка чиния с ентусиазъм, опит и пресни продукти, които през топлите месеци разхлаждат градските ни души. Избираме да споделим прохладните летни вечери с глазиран октопод с фава крем, Бьор Блан сос и средиземноморска салца с ароматни билки. Опитай го час по-скоро с чаша изстудено ароматно вино, за да е още идеална юлската картинка.

бул. „Витоша“ 31-33
088 868 1880
Работно време: 11:00-01:00

Crystal Burger & Steak

Crystal е домът на уникално вкусните стекове от цял свят, а тук освен качествено и отлично приготвено отлежало говеждо с висока степен на мраморизация ни очакват още превъзходните им бургери, страхотно карпачо, тартар, гуакамоле и какво ли още не. През топлите дни за наша радост в менюто им има и морски деликатеси, като ние започваме с божествената им сьомга със сос пепър холандез и свежа нотка лайм. Виж и останалите им предложения и не пропускай да си доставиш удоволствието от перфектно приготвена храна.

“Околовръстен път” 214, Sofia Ring Mall
088 919 5519
Работно време: 11:00 – 23:00 ч.

Edo Sushi & Teppanyaki

Няма по-добро място да открием перфектната морска храна от Edo Sushi & Teppanyaki в Ring Mall. Тук винаги ни очаква автентична японска кухня и богат избор от суши, суши сетове, японски ястия и десерти. Тепаняки майсторите им впечатляват със своя life cooking пърформанс, а презентацията на всяко ястие от менюто е изящна до последния детайл – типично по японски. Вкусът, който избираме този път е на страхотната им сьомга с терияки сос и зеленчуци в любовна комбинация със скариди нобаши с масло и совев сос.

“Околовръстен път” 214, Sofia Ring Mall
088 666 1614
Работно време: 11:00 ч. – 23:00 ч.

Hamachi Ni

Hamachi Ni е ярка смесица от изумителна храна, даваща път на модерната японска кухня с изключително качествени и пресните продукти и авторско сезонно меню. Когато говорим за морски деликатеси без да се замислим избираме техните урамаки рол с тартар от индийски скариди, хайвер от пъстърва, сьомга, манго и авокадо и неустоимият гункан с телешко месо от Wagyu. Появил се през 1941 г., Gunkan maki е по-традиционен вид суши, който се оформя като малки чаши от ориз и нори, пълни с хайвер, раци, месо или риба. Храна, която е преживяване за сетивата!

ул. „Георги С. Раковски“ 179
088 426 2244
Работно време: 11:00 – 22:00 ч.

Jazu

Jazu е нашият пряк път до сърцето на Япония и ние не пропускаме да се насладим на изисканата му атмосфера и невероятна храна. Вкусовете в менюто предлагат богатото изящество на японската кухня, представена с модерен и авторски прочит, а красивите презентации и страхотно обслужване тук допълват цялостното гурме изживяване.

Когато говорим за морска храна, от мястото определено знаят как да поглезят истинските ценители,

ащото ресторантът предлага изключителните стриди La Speciale Daniel Sorlut. Jazu ги внасят сами от семейната ферма Sorlut, основана през 1930 г. в региона Charente-Maritime, Нормандия, която ни гарантира най-висок клас качество и традиции. Ако поръчаш техните пресни стриди La Speciale Daniel Sorlut, поднесени с гранита от зелени ябълки, краставица и хайвер от лайм ще усетиш деликатната им текстура, плътно и кремообразно месо и изобилен вкус с нотки на лешници, завършващ с почти сладък послевкус. В менюто присъстват още типичните за Япония гиоза, темпура, мисо супа, рамен и др, а това удоволствие за небцето ресторантът ти представя под звуците на contemporary jazz музика на живо.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55
Промишлена зона Хладилника
088 710 4010
Работно време: 12:00 – 22:00ч

La Pastaria

С двата ресторанта – в София и Варна, и с концепцията за take away прясна паста, която до грабнеш от Pasta Freska, La Pastaria е нашето място за прекрасна италианска храна. Когато искаме морски деликатеси задължително сме в ресторанта им на ул. „Шипка“, който ни радва със страхотно меню, цветна атмосфера и морски дарове за душата. През юли избираме техните разкошни миди „Сен Жак“, сотирани в масло и сервирани с крем от карфиол и шафранов сос, поръсени с кълнове от алфа и ряпа. Истинско съвършенство!

ул. „Проф. Асен Златаров“ 24
089 550 0606
Работно време: всеки ден 10:00 ч. – 22:00 ч.

Mediterraneo

Едно от любимите ни места през лятото е зелената градина на Mediterraneo, която ни осигурява уют и прохлада в юлските горещини. Тук укротяваме средиземноморските си страсти с класически и авторски предложения, както и с листа от побрани вина, която да утоли жаждата за морски бряг. Днес сервираме пикантни скариди, приготвени на ниска температура в зехтин, пеперончино, магданоз и запечен хляб. Опитай и ще усетиш как „Оборище“ разцъфва в цветовете на Средиземноморието, а с него и ти!

ул. „Оборище“ 9Б
088 664 4402
Работно време: 11:00-23:00

Osteria Pastoccino 

На мнение сме, че преди всичко, храната е божествено удоволствие. В Osteria Pastoccino всяка хапка е съвършено пътешествие до измеренията на добрия вкус. С атмосфера на гостоприемство и уют, първокласни италиански продукти, отношение и любов, нещата лесно се получават. Спираме се на филе от лаврак, запечено с тофу и поднесено със сотиран спанак, грейпфрут и златист, хрупкав фенел. С това ястие вкусът на лятото е многопластов, разнообразен и много по-вълнуващ. Непременно го опитай!

ул. „Сан Стефано“ 27 В (вход откъм ул. „Шейново“)
088 718 1856
Работно време: 12:30-22:30

Pappous Tsipouradiko

Тук ще опиташ автентичния дух и вкус на ципурадико таверните и узериите. Тази култура се предава от десетилетия в рода на Йоанис Кулурис, който е създал стилно пространство за вкусна храна, висококачествено ципуро и невероятни мезета в центъра на София. Обръщаме се към него и за перфектния морски деликатес, а той ни препоръчва техния отворен калмар с екстра върджин зехтин, магданоз и лимон. Вкусът е просто божествен, като сезонното им меню ти предлага още много морски блаженства за небцето. Поръчвай смело!

ул. „Уилям Гладстон“ 28 (вход откъм ул.Цар Асен)
0876 134 882
Работно време: 12:00 – 23:00 ч.

Roma Bene

Италиански перфекционизъм във всяка хапка ни обещават от любимия ни Roma Bene и наистина спазват обещанието си. Тук храната е впечатляваща, автентична, продуктите изключително пресни, а вкусът по италиански – зашеметяващ. Когато говорим за морска храна на място целогодишно опитваме страхотни морски дарове, като за юли залагаме на салата „Миста“ със скариди и безкомпромисно филе от лаврак на тиган със сотирани аспержи в масло. Калмарите им също са УАУ, а ние избираме от всичко по много за истинска гурме наслада.

“Околовръстен път” 214, Sofia Ring Mall
088 883 3166
Работно време: 10:00 – 22:00 ч.

Unica

Вълнуващата концепция на новото гастрономическо приключение – Unica, завъртя главите ни с невероятна кухня, автентична бакалия и атмосфера на няколко разнообразни нива. Гмуркаме се в сезона на морската храна с див лаврак на жар с аспержи в масло, целина, „Beurre Blanc” сос и олио от рукола. Оставяме те да се насладиш на ястието в зелената растителност, с поглед вперен в градския хоризонт и в гледката, която се разкрива над жълтите павета.

бул. „Цар Освободител“ 8А
087 688 8080
Работно време: 11:00–15:30, 16:30–23:00

Da Massimo

Домашната кухня от Умбрия и Тоскана, приготвена от Масимо, Салваторе и Чиро е това, което не просто ни кара да се връщаме в Da Massimo отново и отново, но и да копнеем за всяко тяхно ново гурме творение. Тук чистите, автентични и качествени италиански продукти са издигнати на пиедестал, а менюто им през топлите дни изобилства от пресни морски изкушения – невероятни бели и черни миди, червена мида Фасоларе, диви лупини, диви миди нокът, октопод, скариди, Миди Сен Жак, пресен омар и какво ли още не. Когато говорим за отлично, приготвена морска храна, те със сигурност знаят какво да ни поднесат. Избираме техните гарганели от прясна паста със син рак, черни миди, мида Венус, чери домати, зехтин ЕВО, чесън и магданоз в компанията на лингуина от прясна паста с бели миди, прясна гъба пачи крак, чери домати, зехтин ЕВО, чесън и магданоз. Теб съветваме да не пропускаш богатия им винен лист, както и деликатесите им с трюфели и пресни български гъби, а ако искаш вкусен десерт – домашното им тирамису и каноли са черешката на тортата. Поръчай ястията им и за вкъщи със същото отлично качество.

Ресторант 1: Кв. Дружба, бул. „Искърско шосе“ 7, сграда 15
087 899 7292

Ресторант 2: Кв. Бояна, бул. „Александер Пушкин“ 106
087 600 6671

Работно време: 11:30-23:30

Yamas

Приветстваме те от уютната градина на автентичния гръцки ресторант, в чиято атмосфера намираме пристан, щом жарките летни дни ни настигнат. Храната тук винаги се приготвя на място, менюто е разнообразно, а също така и пълно с изненади. За една от най-летните теми залагаме на трилогия от морски дарове – октопод, скариди и калмари, приготвени на скара и придружени от студено узо. Средиземноморската кухня ни е слабост, но консумирането й – голяма сила!

ул. „Професор Христо Вакарелски“ 1А
089 822 8980 
Работно време: 11:00-23:00

Щастливеца

Мисълта за лазурно море ни кара да преживяваме лятото в София някак по-леко със сезонните ястия в Щастливеца. Обичаме и усещането, което ни носи обстановката тук с характерния си интериор и забележителни детайли от миналото. Небцето ликува при всяка хапка от тези божествени калмари, приготвени с цитрус дресинг, каперси, слънчеви сушени доматки и букет от ароматни билки. Без изключение, всяко друго блюдо носи вкусът на пресните продукти произведени в България и домашния вкус, заради който си струва всяко посещение тук.

Бул. „Витоша“ 27
02 441 1155

Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 441 3344

Работно време: 11:00-01:00

Тук можеш да видиш 21 заведения в София, в които да се скриеш от жаркото слънце

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *