В София през уикенда: 9 – 10 декември

Ориентираме те в базарите тази седмица и те каним на мексиканско

0 коментара Сподели:

Този уикенд си пишем шестица за базарна ориентация. Ако се чудиш къде, кой и какво продава, чети надолу. Ако пък подаръците не са твоята стихия и грам не ти се занимава, консумирай такос и се шегувай с консумеризма.

SOUL WEEKEND BAZAAR CHRISTMAS EDITION
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, SOUL KITCHEN,  11.00 – 17.00

Камината на Soul Kitchen и ароматът на ястията, които излизат от кухнята, имат особена притегателна сила. Можем да се обзаложим, че това е най-вкусният базар, а освен храна в уютната къща на „Кокиче“ ще има още дузина добре селектирани брандове. Сред тях са плетивата на Mamuri, козметиката на Smart Sisters Co., книжките на „Рибка“ (трудно можем да си представим по-хубав подарък за дете) и други. Сирене и веган шоколад пък са вкусове, от които ще ти потръпва небцето.

FIKA CHRISTMAS MARKET
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, MOTTO, 11.00 – 18.00 ЧАСА

Ако ти е трудно да се ориентираш кой от всички коледни базари е за теб, ние идваме на помощ. Традиционната fika, която сгрява скандинавските следобеди, се позиционира в Motto, където ще можеш да се отбиеш да пиеш хубаво кафе, да хапнеш вкусни печива и просто да си поговориш с приятели. Организаторите на базара правят селекция на брандове, които импонират с настроението и северните корени на събитието – интелигентни издания, натурална козметика, минималистични бижута и дори специално участие от любимите ни Кашон на „Хармоника“.

MISH MASH FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЛКОТО НДК, 10.00 – 19.00 ЧАСА

Спри да се ослушваш, а започвай да купуваш подаръци. Все пак „чорапите“  няма да се напълнят сами. Базарът на „момичетата“ е най-доброто място да намериш нещо красиво, ръчно направено и от български автори. Звучи точно като подарък, който майка ти или сестра ти би харесала? Отбий се и на благодарителния щанд на WWF, защото освен за хората е хубаво да мислим и за животните. 

КЕЦОВЕ С ГРАФИТИ
СЪБОТА, БЕЗСТРАШНИ ПИЧОВЕ, 14.00 – 22.00 ЧАСА

„Когато животът им дава бели кецове, те ги рисуват“. Това май е най-добрият начин да опишем случката, която се готви съботно в „Безстрашни пичове“ (новото pop up пространство нa „Фритьоф Нансен“). Десетима графити артисти ще направят батъл по рисуване, а журито на Urbanize Shop ще избере тримата най-добри, които ще могат да се разпишат на още бели кецове в магазина им.

МЕКСИКАНСКИ БРЪНЧ
НЕДЕЛЯ, БАГРИ, 12.00 – 18.00 ЧАСА

Няма чай, който да може да те сгрее така, както може да го направят добре приготвени мексикански ястия. Да, ще има такос. Да, ще има и друго. Какво обаче, ще разбереш в неделя. Ние тайно се надяваме и на мичелада, или гениалната напитка, в която се срещат бира, лайм и онзи пикантен вкус, който мексиканците добре го разбират.

А ако ти се гледат готини филми, това ще ти хареса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *