„НЕперфектна в перфектен ден!“ – храм на обожание за вътрешната красота

Любовта към себе си и телата ни е новото черно, а една тенденция намери своя ренесанс точно през летните месеци. Виж за какво говорим:

0 коментара Сподели:

Впечатляващата Даян фон Фюрстенберг казва: „Когато жената стане своя собствен най-добър приятел, животът е по-лесен“. Богинята Мерил Стрийп пък добавя: „Това, което ви прави различни и странни, е вашата сила. Всеки иска да изглежда като изваден от калъп, но всъщност хората, които изглеждат различно, биват забелязвани. Преди мразех носа си. Вече не. Сега го приемам такъв, какъвто е“.

Любовта към себе си е най-големият диамант, който са открили в живота си не една и две велики жени.

След хиляди връзки, след всепомитаща любов, след снимани касови филми, след превръщането им в музи от гении в литературата, киното и изкуството, след цялата слава, лукс, красиви дрехи, гламурни пътувания, планини от коприна и шампанско, тези жени са осъзнали само едно – че ако не обичаш себе си, няма кой друг да го направи за теб. Ето защо в края на юли неслучайно ставаме свидетели на ренесанса на една self-love тенденция. „НЕперфектна в перфектен ден!“ е новата мания на звездите, в която те се снимат във възможно най-натуралния си вид, най-често по бански или друго облекло, което показва телата им, и слагат този слоган на снимките си в социалните мрежи. От Шарън Стоун, която на 64 години пусна своя снимка по изрязан бански в двора на къщата си, до шеф Силвена Роу, която написа, че предпочита да се чувства млада, жива, щастлива и да изглежда секси независимо от възрастта. Според тези звезди красотата е преходна и точно това е ценното в идеята за нея. Красотата се променя, защото в нея са пришити белезите от преживяното.

Обожанието към телата, очите, ръцете, кожата и косите ни на всяка възраст е новото черно. Да се обичаме в своята НЕперфектност е тайната да постигнем съвършенство и вътрешен баланс. „НЕперфектна в перфектен ден!“ всъщност е олицетворение на приемането на нас самите такива, каквито сме, и научаването да се харесваме, да обожаваме всеки свой белег, малко несъвършенство и винаги да се усмихваме на себе си в огледалото, защото именно в това се крие щастието, нали? Ето и основните стъпки, по които трябва да се движи личната ти любов към себе си, за да следваш тази тенденция, да постигнеш вътрешния дзен и да се чувстваш добре в кожата си:

Идеалното тяло е демоде

90/60/90 са мерките мечта и е чудесно, ако ги имаш, но ако това не е така, светът няма да спре да се върти. Съвършенството се крие именно в липсата на такова. Виж само Тайра Банкс, Ашли Греъм, Бионсе, Камила Кабейо – да не би това да са НЕкрасиви жени или НЕсекси? Точно те наричат себе си истински богини.

Идеалната кожа е твоята собствена

Ако имаш целулит, кожни несъвършенства, прекомерна пигментация или друг проблем, свързан с дермата, единственото, което трябва да направиш, е да се погрижиш за нея с любов. Почиствай, хидратирай, защитавай и потърси съветите на експерт. Ако си направил всичко това и си ѝ дал достатъчно грижа, си си свършил работата. Ако нещо не зависи от теб – усмихвай се.

Повярвай ни, това е най-красивото нещо, което можеш да направиш, за да може кожата ти и ти самата да засияеш.

Идеалният режим е изтъркан мит

Да имаме режим означава да се грижим за тялото си отвън и отвътре с внимание и отговорност. Диетите не работят, крайностите също не работят, а често и здравото блъскане във фитнеса не работи, ако не променим мисленето си за себе си и храната. Айлиш Ръдърфорд е световноизвестен диетолог и треньор, който говори открито за несъвършенствата на тялото си, както и за начините, по които инфлуенсърите ни манипулират.

„Здравословният начин на живот трябва да добавя стойност към живота, а не да отнема. Стандартите за красота са създадени, за да бъдат недостижими. Фокусирайте се върху това, което харесвате в себе си, а не върху това, което другите казват за вас или за начина, по който трябва да изглеждате“, споделя тя. Тайната е да се научим да чуваме тялото си и да живеем според това, което ни подсказва.

Антиейдж или проейдж?

Идеалната възраст е точно твоята, и то точно сега. Въпреки че цялата козметична и модна индустрия ни казва, че трябва да сме винаги млади, за да сме красиви, а кремовете ни гъмжат от антиейдж съставки, тенденцията за проейдж настройка ни говори точно обратното. Проейджингът ни насърчава отново да се грижим за себе си, но и да приемаме и харесваме възрастта, на която сме. Тя е красива точно като нас и означава само едно – повече живот, повече перфектни дни!

За още от същото – виж Женското тяло – между здравословното тегло и утвърдения идеал

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *