Ресторантите и баровете на Южното Черноморие, които да посетиш това лято

0 коментара Сподели:
TOKKA BAR

Аудиосистемата в колата говори с езика на морето, което облизва златния бряг, пускаме онзи жесток трак на Лана дел Рей с вкус на солени вълни и форма на отпуснати до безкрая на хоризонта клепачи. Щастие!

Няма нужда от влогове на експерти в областта на психологията –  най-сериозните дози допамин са затворени в молекулите морски бриз.

Пътуваме към територията, на която всичко може да се случи и нищо не е каквото е било, освен вятърът, който поне до довечера ще идва от югоизток.

Търсим пристанища, но не непременно такива, в които акостират лодки и кораби, а онези, които приютяват, макар и като метафора, най-вкусните и най-пивките морски отбивки.

Най-любимият раздел в атласа на Go Guide започва оттук!

Boho

Казват, че в Boho Лозенец всеки ден е неделя, а на нас толкова ни трябва, за да пуснем корен в морския дом на любимите вкусове. Докато хапваме яйца „Бенедикт“ с октопод, времето се стича бавно, а сините очи на морето успокояват с дълбоки нюанси всичките наши страсти. Обядът в дома на бохемите естествено прелива във вечеря, вечерята в парти и така до безкрай… докато не останат само хладните коктейли, сладките разговори и пенливото просеко.

Лозенец, ул. „Рибарска“ 45
087 715 0000

Delete Club Oasis

Едно от любимите ни прохладни кътчета в Лозенец е част от Oasis Resort & Spa, където да се отбиеш за питие и добре прекарано време. Интериорът се слива с полъха на морския вятър в опияняваща симбиоза, докато разнообразните напитки утоляват жаждата денем и нощем. Обръщаме специално внимание на музиката и участията, които правят регулярно и които превръщат бара в гореща черноморска точка. Отбий се за плаж, кафе или за незабравима вечер под звездите.

Лозенец, ул. „Царевски път“
088 903 9390

El Tubo

Отправили сме се на юг, за да открием местните съкровища, които ни пренасят на пристанищата на добрия вкус и правят летуването в България още по-приятно. Дали за дълъг уикенд или за малко повече откраднати слънчеви дни, от няколко години насам обичаме да правим компания на морските вълни от уютната атмосфера на El Tubo. Тук се наслаждаваме на хубава музика, шарена сянка и най-вече, на красотата на созополската крайбрежна ивица. Барът е разположен до къмпинг Смокиня, а до там ще стигнеш по добре познатата дървена пътечка и ситния пясък на лазурния плаж. Озовеш ли се в капсулата на безвремието, гарантираме ти, ще прекараш добре. Комфортът на всички съоръжения и мебели е предпоставка за идеален ден на плажа, докато коктейлите обещават живописни залези привечер. Слънчевите лъчи и морския бриз, сами по себе си, са способни да оправят всяко настроение, а разнообразието от питиета, хрупкави аламинути и тематични партита ще те накарат да се връщаш тук отново и отново.

Созопол, к-г „Смокиня“
087 844 8444

Hashtag Pavilion

Просторното пространство на Hashtag Pavilion пленява с гледка и печели с яки събития и усмихнати лица. Стендъп, жива музика или DJ сетове – винаги има какво да правим тук, пък дори и в дните, в които просто си търсим повод да минем за по питие или кафе. Коктейлите тук пълнят морските ни души с удоволствие, а въздухът се носи с лекотата на битието. Ако обичаш лятото, ела на крайбрежната алея в Бургас, за да го обичаме заедно на фона на хубава музика и живописен хоризонт.

Бургас, Крайбрежна алея
087 647 5990

Koko Bongo

Новият нощен клуб в Слънчев бряг отвори вратите с гръм и трясък, за да обещае култови вечери с много настроение. Koko Bongo влиза в нощния морски живот със заявка да е мястото за черна и модерна електронна музика, ретро партита, много танци и категорично забавление. Още с първите събития поканиха любими изпълнители и диджеи, а това е само началото на летния сезон. Вдишай музика и се отдай на коктейли и танци, няма да сбъркаш!

Слънчев Бряг, ул. “Първа”
088 888 9967

La Bocana

Точно на Къмпинг Градина те очаква нова морска перла, в чиито покои ще почувстваш летните емоции с пълна сила. Ресторантът предлага вкусни ястия с пресен ежедневен морски улов, свежи салати и подбрана винена листа. Освен това, тук ще се насладиш на цялостно морско преживяване – всяка вечер след залез пренасят обстановката в различни светове с готините си събития, а плажът разполага с всичко необходимо, за да си прекараш комфортно. От уста на уста, чухме, че те очаква охладено розе и много усмивки.

Черноморец, Къмпинг Градина
089 300 0130

La Mouche

Напълно обновеният и два пъти по-голям бар La Mouche те очаква с отворени обятия в соленото сърце на Созопол. Барът съществува повече от десетилетие, като оттогава е раздал хиляди студени бири, шотове и пъстри коктейли на жадните летовници. Очакваме неща за хапване, музика на живо, тематични коктейли и много незабравими летни дни и нощи. Съветваме те да хващаш пътя за поне един мързелив уикенд по бански.

Созопол, плаж „Златна рибка“
088 979 7150

La Vita

Има ли нещо по-хубаво от топла вечер на открито, чаша ароматно вино, живописно небе? Плажа на Залеза е приютил едно романтично местенце, което поднася целия този крайбрежен колорит, в който душата ликува, а магията на вечерите по залез добавя още повече дух на цялото преживяване. Усмихнатият екип ще те предразположи в магичната обстановка, а феноменалната средиземноморска кухня ще е финалният щрих в тази вълнуваща връзка между слънцето и морето.

Ахтопол, Плажа на залеза
088 430 1080

Oasis Beach Club

Проектиран в пълна хармония с местната природа и на самия морски бряг, Oasis Beach Club е сгушен в долината под Странджа, където ще усетиш средиземноморския дух, подчертан от красотата на околната зеленина и естествените материали, от които е изграден целия курорт. Всички първокласни условия за отдих са налице, апартаментите са просторни, модерни и луксозно проектирани, като освен тях на твое разположение са два басейна, фитнес зала, СПА център, открити барове и чудесен средиземноморски ресторант.

Лозенец, плаж Оазис
088 814 5540

Relax

Реновираното бижу отново отвори вратите си с още по-уютна, впечатляваща и разнообразна обстановка. Тук те очакват коуъркинг зона, фризьорски салон и ексклузивни уикенд вечери с „Crème de la crème“-а на българската кулинарна сцена. Бутиково, свежо, семейно и подкрепящо родни таланти от всякакви измерения, обещаваме ти, че ще се чувстваш повече от добре. Спокойствието, комфортът и цялата енергия тук ни доказват, защо летуването на родна земя е добра идея.

Созопол, ул. „Калфата“ 20
+359 70 070 787

Tokka Bar

Посрещаме те само по бански от бара до безкрайното море в сърцето на къмпинг Градина. Обстановката в Tokka Bar е идеално съчетание от неформална атмосфера, готина музика и безкомпромисно обслужване. Дървеният интериор придава уют, в който питиетата се леят още по-бързо и неусетно. Мотото им “Your Circle Of Friends” идеално кореспондира с идеята за плажен бар, в който всички свежи хора да се чувстват еднакво добре сред морски бриз и слънчеви лъчи.

Черноморец, Къмпинг Градина Централен вход
088 990 3026

Viva Mare

Най-новото попълнение в короната на райското ваканционно селище Санта Марина – Viva Mare, е мястото, където всеки поглед спира дъха ти и носи спокойствието, за което копнееш. Хотелът е разположен в южната част на селището, само на 15 минути пеша от стария град в Созопол и изцяло в унисон със зелената идея на комплекса. Най-хубавото е, че е построен съобразно природата и всичко наоколо е изпъстрено с местни и чуждоземни дървесни и храстови видове. Осемдесетте смарт стаи в морски нюанси и функционален интериор ще ти донесат блаженство и комфорт, а по-активните имат избор от осем тенис корта с твърда настилка GreenSet® и нощно осветление за незабравима игра по всяко време. И тъй като сме гастрономи по душа, не пропускаме да споменем и не по-малко впечатляващия ресторант Viva Mare Fish&Grill, който е с изцяло обновен интериор и ново изкушаващо сетивата меню. Тук те очакват средиземноморски специалитети, напълно достойни за необятния морски хоризонт, който се разкрива пред очите ти.

Созопол, Св. Марина
088 970 7871

Арт сладкарница Дара

Не просто сладкарница, а приказно-мистичен свят! Пълното с изненади арт пространство ще те очарова с изключителни детайли, веднъж щом прекрачиш прага. Тук ще се насладиш на ръчно правени здравословни десерти, солени изкушения, торти, браунита, гризини и какво ли още не. Интериорът е другата автентична част от това необикновено място – мебелите са авторски и ръчна изработка, а това прави атмосферата тук повече от магична.

Царево, ул. „Екзарх Йосиф“ 1
087 883 8353

Барчето

Сякаш спуснато отгоре на върха на скалите, Барчето е любим спот за любителите на доброто лежерно прекарване. Гледката, която се разкрива от всяка страна, все е живописен морски пейзаж, независимо кога вдигнеш поглед към хоризонта. За да ти е още по-приятно, често има участия с музика на живо, допълващи яката обстановка, в които питиетата плуват като лодки в морето от усмихнати лица. Затова наздраве – чакаме те там!

Лозенец, ул. „Рибарска“

Тръгваме нагоре: Ресторантите и баровете на Северното Черноморие, които да посетиш това лято

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *