Ресторантите и баровете на Северното Черноморие, които да посетиш това лято

0 коментара Сподели:
By the Sea Pool

Аудиосистемата в колата говори с езика на морето, което облизва златния бряг, пускаме онзи жесток трак на Лана дел Рей с вкус на солени вълни и форма на отпуснати до безкрая на хоризонта клепачи. Щастие!

Няма нужда от влогове на експерти в областта на психологията –  най-сериозните дози допамин са затворени в молекулите морски бриз.

Пътуваме към територията, на която всичко може да се случи и нищо не е каквото е било, освен вятърът, който поне до довечера ще идва от югоизток.

Търсим пристанища, но не непременно такива, в които акостират лодки и кораби, а онези, които приютяват, макар и като метафора, най-вкусните и най-пивките морски отбивки.

Най-любимият раздел в атласа на Go Guide започва оттук!

The Brick

Обичаме местата, в които освен на хубавите питиета и вкусната храна, е обърнато специално внимание и на музиката. В The Brick ще се потопиш в магията на изпълненията на живо, подкрепени от разнообразни, пивки коктейли, авторска кухня и много добро настроение. Тук си добре дошъл и сутрин за чаша ароматно кафе, за бургер по обяд, вечеря с приятели или просто да презаредиш с готиния крайбрежен вайб, който се носи наоколо.

Варна, бул. „Сливница“ 5

089 585 3333

El Kapan

Каним те в един колкото познат, толкова и вълнуващ свят на щастието! Истинско море от цветове, танци, вкусове и веселие, в което да скочиш с нетърпение в дълбокото. Перфектното място за безценно-небрежни срещи край брега, където свежите моменти се редуват с горещите. Наслади се на слънчевите мигове с питие
в ръка и остави лятото да те води смело към онези специални спомени, които тепърва ще си създаваме заедно на плажа!

Варна, Крайбрежна алея

088 377 8977

La Pastaria Бриз

Сините вълни ни поведоха към La Pastaria Бриз – гастрономическата отбивка за всички ценители на добрата италианската кухня. Ресторантът е просторен и разполага с прекрасна градина, която да бъде убежище в летните вечери и да те пренесе в пословичната магия на Италия. Тук те очакват специални предложения на закуска, обяд и вечеря, винен лист от над 150 предложения и най-важното – домашно приготвена прясна паста и разкошни десерти.

Варна, бул. „Княз Борис I-ви“

0897 938 733

Monkeys

Маймунският пир никога не спира и ние знаем точно къде да го откриеш! Monkeys Restaurant е онзи вечнозелен рай на плажа, където летните дни и нощи се сливат с щастливите срещи и с доволните усмивки. Потопи се в безкрайното и безгрижно синьо на живота и остави тревогите ти да слънчасат на брега. Танцувай под звездите и се весели до насита! А после? Хапни, пийни си и продължи по приматски! Monkeys – Take. Eat. Easy.

Варна, Крайбрежна алея

087 744 9544

Villa Chinka Restaurant

Северното Черноморие, само на 8 км от Варна – Villa Chinka Restaurant ни посреща с италиански шик и средиземноморски вкус! Комбинацията от български традиционни рецепти, акцент във вкусовете и авторски почерк, доставя пълна наслада за всичките ни сетива! Изкушаващо е да си тук! Изобилстват ястия от риба и морски дарове, опитайте и всичко, приготвено на жар! Десертите са просто неповторими – приготвят се на място, а Villa Chinka Cocktail Bar е синоним на летен уют. Подарете си релакс, за който се мечтае!

088 200 2003
кк „Св.Св. Константин и Елена“


More Beach Restaurant

Следващата спирка в морското ни пътешествие е от местата, които спират дъха и те оставят без думи. Тук имаме възможност да се насладим на красотата на родните брегове и да опитаме от тайните кулинарни изкушения на Черноморието. Рибена супа от трицона, пържен морски костур или рапани соте с масло са част от изненадите, които те очакват в More Beach Restaurant. Тук свободният дух е движещата сила, а гледката към залезът, който прегръща морето е това, което ще те накара да не искаш да си тръгнеш!


Св.св. Константин и Елена 
088 460 6090

The Bay – The Bay Beach & BBQ

Разположен в Малкия залив, The Bay – beach, fish & bbq е едно от най-красивите места, където да се насладиш на лято с отлична кухня! Ресторантът посреща изгрева и изпраща залеза, а прохладата на каменните му сепарета и живописната гледка те карат да мечтаеш как задържаш момента завинаги! Морските дарове са в изобилие, а от ориенталското барбекю се носят аромати, типични за ливанската и средиземноморска кухня! Не пропускай винената листа – каквото и да избереш, обещаваме, че ще пасне перфектно на гледката пред теб! Тук небето целува морето!

Св.св. Константин и Елена 
0887 003 003 

Brisa BBQ Del Mar

Вкусотия от испанската кулинария! Плажният ресторант BRISA – BBQ del Mar те понася на истинско кулинарно пътешествие! Някои от рецептите са типични, а други – провокират! Разположен на брега на морето, с име значещо „полъх“, ресторантът посреща с ястия, приготвени с продукти от пазарите, с дарове – току-що извадени от морето, с подбрани меса – директно от Испания и с доза пикантност. А за гарнитурата? Плажен бар и морски бриз, разбира се!

Св.св. Константин и Елена 
088 990 0100

Печката – View & Barbecue 

Искали ли сте да се върнете отново в детството, особено в летните безгрижни месеци?! И ние мечтаем! Сил- ното ни желание да вкусимот онова безгрижно време ни доведе право в Печката – View & Barbecue, където все-
ки ден на място приготвят вкусна храна! С много любов! Дребната риба – винаги на тиган, слънчеви краста- вички, пърленки по стара комшийска рецепта… Тук ни показват, че мечтите се сбъдват, а в летния просторен двор на Печката сякаш се пренасяме в един друг, по-красив и вкусен свят!

Варна, Крайбрежна алея
088 200 6006

Хотел Приморски

На метри от ексклузивни плажове, зеленина и лечебна минерална вода, хотел „Приморски“ е перлата на ку- рорта „Св. св. Константин и Елена“. Локацията му на 8 км от Варна е изключително комуникативна, а впечат-
ляващата му архитектура, красив интериор и уютна обстановка ни предлагат перфектното изживяване. В Търговски център „Приморски“ отиваме за шопинг, развлечения и отлично прекарано свободно време. За финал избираме СПА насладата и морския бриз на Aquahouse Thermal & Beach.

Област Варна, к. к. Св. Св. Константин и Елена

052 810 300

За още морско настроение виж – 6 места, където да отидеш на море през септември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.



Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *