6 места, където да отидеш на море през септември

Къде си мечтаем да изпращаме лятото

0 коментара Сподели:

„И вечно, вечно, вечно искаме
да задържиме за минута лятото.
Наистина ли си отива лятото?
Наистина ли?“

Христо Фотев
на А. Г.

Септември винаги идва с носталгия по отминалите дни, изпълнени с безвремие, сол в косата и пясък между пръстите, горещи бедра и запознанства, които да ни топлят в идващите месеци. Септември винаги е като последен пристан, от който искаме да извлечем най-много. Със зареян в небето поглед ти представяме 6 винаги любими дестинации, на които да отидеш за септемврийска идилия.

Докато събираш галещите лъчи на слънцето и погледите на местните, можеш да разгледаш всички неустоими предложения в обновеното приложение на Fashion Days,

където все още царуват флоралните рокли, но вече делят светлината на прожекторите с кожени якета и есенни обувки. Добрата новина е, че можеш да поръчаш всичко, което ти проговори, без значение къде се намираш, а пратката ще те чака обратно в града, когато се прибереш. В момента намаленията валят, и лесно ще се ориентираш спрямо тенденциите и новите неустоими находки. През приложението пък можеш да се радваш на код за 10% отстъпка, валиден ексклузивно за апа – ползвай 10APP. Кодът важи до 03.10.2021 г. за дрехи, обувки и аксесоари и не може да се комбинира с други кодове за отстъпка

А ето и къде се телепортираме за септемврийски приключения:

Кипър

Третият по големина остров в Средиземно море пленява всеки, който стъпи на бреговете му. Тук те очакват следи от храмове на древногръцки богове, християнски и мюсюлмански светилища, природни забележителности и безкрайно синьо. Наричан Островът на любовта, този очарователен пристан ще те накара да се влюбиш в малките му улички, забележителни заливи и фин пясък. Нашият съвет е да не пропускаш плаж Ниси в южната част и скалата Петра (Petra tou Romiou) – мястото, на което Афродита се родила от морската пяна.

Малта

Най-малката страна в Европейския съюз е разположена на седем острова. Най-големият е Малта, а четири са необитаеми. Малта и Гозо си разпределят населението, а на малкия Комино, намиращ се между тях, по официални данни живеят 4 постоянни жители. В Мдина, старата столица на Малта, колите са забранени, което му носи прозвището „мълчаливият град“. Тук е очакват сгради, строени преди повече от 5000 години.

Сицилия

Където виното е хубаво, хората са красиви и небето е вечно синьо. Етна, Сиракуза, Палермо – ако искате да сте истински туристи. Само 50 км крачка встрани те делят от красива, спокойна, идилична провинция. Пътеводителят на италианския стопаджия тук може да предложи градове като Катания, които да те завладеят с енергията си, или пълни с култура и история старинни места като Модика. Можеш да останеш цяла седмица само за да се разхождаш по стръмните улици, да пиеш кафе и да ядеш сладолед.

Марбея

Марбея е онзи рай, който подхожда и най-синята кръв, и на най-капризния вкус. Името е достатъчно красноречиво – означава „красиво море“. В испанския курорт те очаква красиво минало, бляскаво настояще и зашеметяващи гледки. Марбея е целуната от съдбата с идеално географско разположение и микроклимат с много слънце и малко дъжд. Кристалночистата вода, следите на финикийци, визиготи, варвари, византийци и мароканци, кухнята и нощният живот ни карат да мечтаем за Марбея от сутрин до вечер.

Санторини

Трудно се описват с думи причудливите форми на сградите, накачулени една над друга. Доминиращите над тях сини куполи и камбанарии се открояват на фона на коприненото небе. Плажовете са зашеметяващи, но един се откроява най-ясно. На много малко места по света можеш да стъпваш по червен пясък, докато небето и водата се сливат на хоризонта. Причината за необичайния му цвят е високата концентрация на желязо в скалите, образувани при многобройните изригвания на вулкана. Залезът винаги е красив, но в Ойя великолепието му е неописуемо.

Лисабон

Столицата на слънчева Португалия е място, което те завладява толкова силно, че те кара да се връщаш винаги. От руините на мавритански замък, кацнал на върха на един от седемте хълма на града, до малко крайулично кафене, сгушено до древна визиготска стена, останките от цветното минало на Лисабон са буквално навсякъде. Музеите, паметниците и атмосферата ще напълнят очите ти с красота, а великолепният им битак остава в сърцето с колорита си.

Разходи се с нас до „Оборище“ и „Шипка“.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *