7 човека за 7 любими неща през 2017-а: Краси Добрев

Говорим си със седем от любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в любими музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Има някои неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния ни живот, които обаче са толкова докосващи, че си ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. Таа… в този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на 7 човека с любимите им 7 най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене…

Днес си говорим с Краси Добрев. Той е съосновател на дигиталната агенция Epic Sofia и е в списъка с хора, които следим в Instagram,

за да сме сигурни, че няма да изпуснем някой от неговите съвети за бавно живеене и хедонизъм.

Песен

Според Spotify, през 2017 съм слушал 3726 песни от 1882 изпълнители в рамките на 61 588 минути, но само един трак си остава на repeat. Това е I dare you от дългоочаквания 3-ти албум на The XX, които за едно десетилетие доказаха, че има място за тишина в съвременната поп музика.

Филм/сериал

Завръщането на Twin Peaks след 27 години отсъствие от големия екран е може-би едно от най-значимите културни събития на 2017. Като огромен почитател на първите два сезона сериалът внесе едно непрестанно усещане за дежа-вю и реинкарнация в зрителския ми опит. Бих го оприличил на регресивна терапия, от която не можеш да излезеш.

Книга

Designing Your Life на Bill Burnett и Dave Evans. Книгата представлява практичен наръчник за това, как да прилагаме принципите на дизайн мисленето в живота ни или как да развиваме различни прототипни версии на самите нас, защото животът не е крайна дестинация.

Човек

Аз. С всичките ми съвършенства и несъвършенства. В личен и професионален план преминах през изключително важни уроци, които ми помогнаха да опозная, изненадам и приема себе си по-добре.

Събитие

София никога не е била известна като кулинарна столица. Стрийт гурме фестивалът на Бакхус доказа точно обратното, като постави нашия град в гастрономическата карта на Европа. Ръководенето на такова мащабно събитие със сигурност представлява голям урок за неговите организатори, но и задава една позитивна тенденция и очаквания за новата 2018.

Място

През лятото прекарах един месец като дигитален номад в Лисабон. Не мога да скрия, че безгрижната топлина на Португалия ме плени завинаги. Откривателската ми натура ме отведе до едно скромно и неугледно кафене на хълма Miradouro da Graca, където по цял ден пиеш вино верде, разхлаждаш се под тежките сенки на дърветата и се любуваш на кротката гледка към града, докато подреждаш всички отлагани мисли досега.

Придобивка

Да се отървеш от онова, от което нямаш нужда. Да живееш повече с по-малко. Да харчиш за изживявания вместо за вещи. Все по-често разглеждам дефиницията на щастието в тези три изречения. В този смисъл една от най-значимите ми придобивки е може би клубна карта за йога практиките на студио Santosha Yoga, където, освен да дишам и опознавам тялото си, се уча да се отварям към себе си и към света. Това е и моето пожелание за настъпващата 2018 към читателите на Go Guide.


Виж какво ни разказа Илийката за неговите 7.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *