Вдъхновение и красота – нови графити ни очакват на различни локации в София

Любимата ни столица ще бъде разкрасена с графити на различни локации благодарение на актуалната кампания 2022 на dm

0 коментара Сподели:

Всеки повод да поговорим за облагородяването на градската среда в любимата ни София ни радва от сърце. Когато можем да се вдъхновим и да усетим силата на красотата от различни арт проекти, за нас е повод за нови емоции, а когато те са част от интересна кампания, тогава задължително насочваме вниманието си натам. Ето защо с радост ти разказваме за „Вдъхновение и красота“ – актуалната кампания на dm, които са решили 2022 г. да премине под мотото „Усети (силата на) вдъхновението“.

През цялата година те ще ни предизвикват с арт проекти, събития и активности, съсредоточени върху различни теми, от които черпят вдъхновение като изкуство, природа и хора.

Началото беше официално поставено още през март със слогана „Вдъхновени от изкуството“, с който от бранда искат да ни покажат взаимовръзката между изкуството и сферата на красотата и козметиката. dm задават тона, като ни демонстрират нови тенденции и насочват вниманието ни към иновативни продукти, а сега те водим към втория аспект от „Вдъхновени от изкуството“ – street art! Като специален акцент към кампанията във всички държави от dm концерна ще бъдат осъществени арт проекти.

магазинът на dm в кв. Свободa

Местни артисти ще създадат специално за dm оригинални произведения, като за тяхно „платно“ ще послужат различните фасади на dm магазините. В Австрия отговорни за тази задача ще бъдат Rip Off Crew – екип, основан от трима виенски street art артисти. Те са заедно от повече от три години и сред създадените от тях проекти са изрисувана стена във Виенския музей (Wien Museum), както и изрисуване на Бялата кула в Линц.

При проекта Art goes Beauty двете теми се сливат в едно.

Продукти като спирала и сенки за очи от марките alverde NATURKOSMETIK, trend !t up и s-he colour&style ще се използват за пресъздаване на разнообразни произведения на изкуството. Артистът Мона Мадл също създава своята творба с декоративна козметика. Нейната силна страна са портретите и затова тя прави портрет в различни нюанси на червеното, който е изложен в Централата на dm в Залцбург, Австрия. Във връзка с „Вдъхновени от изкуството“ у нас също вече се радваме на първите графити творения върху фасадите на магазините на dm.

магазинът на dm в кв. Сухата река
магазинът на dm в кв. Свободa

Артистът, който се е погрижил за вдъхновяващите произведения от българска страна, се казва Йоан Ценков. От dm работят заедно с него още от 2016 г., когато за първи път той изрисува стена в непосредствена близост до магазина им в кв. „Младост“ 1, на Пазара.

През юни 2022 г. отново Йоан прави страхотните графити за магазините в софийските квартали „Свобода“ и „Сухата река“.

Повече за него и красивите му произведения научаваме от тук, а на теб казваме – разгледай всичко ново и интересно от dm тук.

Ние адмирираме решението им да направят любимата ни София по-красива и интересна през 2022 г. Да живее вдъхновението и изкуството във всички негови форми!

За още графити майсторство – виж NASIMO – СВЕТОВЕН ГРАФИТИ МАЙСТОР И СКРОМНО МОМЧЕ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *