Tips&Tricks: как да се грижим за летните дрехи според типа им

Разбери как да запазиш живота на любимите си летни дрехи по-дълго и спечели ваучер за супер модни находки.

0 коментара Сподели:

Лято е! Свежи дънкови панталонки, красиви ленени бели ризи и рокли на цветя се разхождат от плаж на плаж и от приключение на приключение, а ние не можем да спрем да се любуваме на любимите си дрехи в гардероба – тези, предназначени за топлите дни. Освен че ги обичаме, обаче искаме да знаем и как да се грижим за тях, за да запазим живота им възможно най-дълго. Ето защо с нашите приятели от Coccolino сме ти приготвили супер изненада –

издаваме ти най-готините tips&tricks за отличния външен вид на летните ни фешън съкровища и същевременно ти подсказваме как да се включиш в тяхната супер игра.

Знаем, че обичаш да променяш стила си сезон след сезон, затова не пропускай да спечелиш ваучер за пазаруване във Fashion Days, където да откриеш твоите топ модни находки. Стъпките са лесни – купи перилен препарат Coccolino Care и омекотител Coccolino, регистрирай касовата си бележка тук и участвай за един от 4 ваучера на стойност 500 лв. или един от 40 ваучера на стойност 100 лв. Спечели с Coccolino и освежи летния си гардероб със страхотни Fashion Days награди, но преди това ето и нашите съвети как да се грижиш за твоите любими летни дрехи според вида им:

Лен е равно на лято

Вискоза, коприна, купро и др. са сред най-предпочитаните летни материи за дрехи, но повелителят на топлите дни определено е негово величество ленът. Той е естествена материя, която много лесно се мачка, приятна за носене, като оставя едно усещане за хлад. Дрехите, които са направени от 100 % лен, е добре да се гладят влажни. Перем ги със страхотния препарат Coccolino Care и омекотител Coccolino, защото за тази материя е важно да се пере задължително с течен перилен препарат, за да избегнем следи от прах по дрехите.

Повечето ни съкровища от лен могат да бъдат изпрани на деликатна програма в пералната машина, но това, което трябва да знаете за тях, е, че изискват специално внимание и много любов.

При добро третиране ленът не само може да запази цвета си много дълго време, но и здравината си, което е особено ценно. Знаем от опит, че този плат се разпуска при носене, така че съобразете правилно размера му, когато избирате поредния фешън трофей от лен.

Впечатляващите – рокли и ризи

„Ширината на закачалката не трябва да надхвърля ширината на раменете на ризата“ – това ни съветва Ан-Мари Колбан, съсобственик и управител на легендарната компания за производство на ризи Charvet. Тя казва още винаги да обръщаме специално внимание при пране на яките, защото точно там остават най-много замърсявания от грим или външни влияния. Сушилните не са приятели на ризите – те ще разрушат влакната на тъканта и ще причинят преждевременно свиване и стареене на дрехата. Може да изсушите ризата си директно на свеж въздух, закачена на закачалка, но никога не я гладете с напълно сухо гладене. Колбан ни съветва:

„По-добре е да гладите ризата, когато е все още влажна. Ако е необходимо, спрей с вода може да направи гладенето по-лесно“.

Златните правила за запазване на ризата перфектна са: изгладете първо яката, после маншетите и след това останалата част от ризата, казва Колбан. Закопчайте ризата или роклята изцяло, когато я окачите, поставете пластмасова или картонена лента вътре в яката, за да поддържате формата ѝ, използвайте предпазни калъфи за дрехи при пътуване и когато трупате ризи една върху друга, редувайте посоките им.

Ежедневните – тениски

Дизайнерът Тони Мелило дава своите супер съвети за грижа към любимата ни градска униформа – бялата тениска. Той препоръчва тениските да се перат със студена вода и да се сушат върху равна гладка повърхност, за да се избегнат бръчки. Мелило предлага да сгънете ръкавите към гърба и след това да сгънете тениската наполовина веднъж напречно, за да избегнете създаването на допълнителни гънки. Категорично за него тениските не бива да се окачват на закачалки: „Не закачвайте тениските си, това създава грозни следи от закачалки и ги разтяга“.

Незаменимите – деним и панталони

Без готин деним лятото не може и без ефирен панталон също. Тук обаче трябва да сме внимателни, защото различните материи изискват много различна поддръжка. Денимът е най-непретенциозен, като просто ви съветваме да го обръщате наобратно при пране, за да запазите индиговия цвят.

Ако се износи или скъса, знаем, че изглежда даже още по-добре. Сложете му и супер перилен препарат Coccolino Care и омекотител Coccolino,

за да може да разтопите твърдото му сърце, като за ленените и сатенените ви съкровища препоръчваме същото. С гладенето при лена и сатена бъдете особено внимателни, защото рискът от повреждане и изгаряне е голям, затова добрият стар тензух или тънък плат, поставен върху тях, е добра идея.

Съвършеният завършек – чантата

Чантата е нашето вечно бижу и верен помощник. Ако искате да я съхраните по-добре, задължително я дръжте в защитните торбички с връзки, които пристигат заедно с нея. Това ще я предпази от надраскване, прах и повреда. Дръжте чантите пълни, за да запазите формата им, но експертите не препоръчват да ги пълните с вестници, защото това може да предизвика увреждане с времето заради овлажняването на вестника и разтичането на мастилото. Използвайте домакинска или друг вид безцветна хартия.

Дайте на чантите си достатъчно място, за да дишат, и ги съхранявайте на хладно и тъмно място, далеч от вредни UV лъчи, за да не избледнее цветът им.

За финал ви напомняме, че любимите ни летни дрехи се нуждаят от грижи, затова разгледайте всички продукти на Coccolino или ги последвайте в социалните мрежи ето тук. Продуктите на Coccolino предпазват цветовете на дрехите от белезите на времето и им осигуряват дълъг живот. В ярки цветове, със свеж аромат и невероятно меки, Coccolino ви помага да запазите дрехите си като нови и се грижи за тях с любов.

За още дрехи и стил – виж ЗА ДРЕХИТЕ НИ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *