Събития за седмицата: 27 юни -3 юли

Поетично-изложбено-фестивална седмица в София

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Рядко се случва в една и съща седмица да се подредят толкова събития, които чакаме с нетърпение.

За някои имаме билети от месеци, за други – тръпнем в очакване, а за трети разбрахме току що, но смятаме, че заслужават вниманието ти. Започваме с поетичен спектакъл, който да ангажира душевността ни. Продължаваме с огромните Thievery Corporation, които ще отвеят главите ни, а само ден по-късно слушаме новия албум на Dead Man’s Hat. Разхождаме се до бързо превърналата се в любима дестинация а изкуство Топлоцентралата, а след нея – право към A to JazZ!

ИСКАХ ДА ТИ КАЖА – поетичен спектакъл

„Исках да ти кажа“ е поетичен спектакъл, включващ българска поезия. Проектът е замислен като драматургично изследване, разкриващо поетичното съзвучие и оттласкване на темите за опитът за любов и невъзможността от сближаване с другия. Актьорската игра в спектакъла ангажира изцяло слуховата сетивност на публиката и е фокусирана върху театралните възможности на човешкия глас. Преди началото на спектакъла всеки от гостите е поканен да покрие очите си с осигурена платнена кърпа, за да се насладим изцяло на слуховата интеракция с актьорите.

Thievery Corporation Live

Свикнали сме да се движим между музейните артефакти в пълна тишина. Дойде моментът, в който музиката ще разтърси древните останки, защото след четиригодишно отсъствие Thievery Corporation се завръщат в България с турнето си Outernational. Вашингонското електронно дуо смесва различни музикални стилове и мотиви, вдъхновени от култури от целия свят. Фокусът на настоящото турне също е върху разнообразието, приемането и приобщаването отвъд всякакви национални и етнически граници. Ще чуеш хитове от всичките им 10 албума, създадени в последните 30 години, сред които са The Richest Man In Babylon, Lebanese Blonde и Until The Morning.  Грабни своя билет от tickets.paysera.com.

Dead Man’s Hat new album promo

Съвсем наскоро софийската инди банда Dead Man’s Hat пусна чисто новото си EP Never Gonna Let You Go и все още не можем да му се наситим. Ще ти разкрием една добра новина: най-после можеш да чуеш песните на живо в уютната лятна атмосфера на Кино Кабана. Нежните хармонии, неповторимият тембър на Ража и вибрациите на виолончелото на Илияна отекват в ушите ти, понасят те по течението и те провокират да помечтаеш. Все пак неслучайно една от централните песни в албума се нарича Summer Dream. Не се помайвай – все още има early bird билети за 12 лева на eventim.bg, а на самата дата ще има и на входа. Започваме в 20:00, тъкмо навреме да се насладим на залеза и падането на нощта.

Откриване на изложбата ТОТАЛПРОЕКТ

Какво е общото между архитектурата на град Лозница, Зона Б5, Художествената галерия и исторически музей в Казанлък, детска градина “Лозичка” в софийския квартал Лозенец, летището в Русе и пешеходната зона на Шумен? Всички те показват различни перспективи към следвоенната модерна архитектура у нас и са обекти в изложбата ТОТАЛПРОЕКТ — копродукция на фондация “Ново архитектурно наследство” и РЦСИ “Топлоцентрала”, която може да бъде видяна от 29.06 до 21.08.2022 г. в галерията “Бял куб” на регионалния център за съвременни изкуства. Основна тема на изложбата с куратори арх. Анета Василева и арх. Емилия Кълева и координатор арх. Даяна Николова е все още силно непознатата архитектура на България след Втората световна война, представена в контекста на тоталното изкуство на следвоенната епоха и развитието на модерността.

A to JazZ 2022

Емоция, любов, свързаност, музика, цветове ни очакват в периода от 1 до 3 юли на обичайното място. Широките зелени поляни зад Park Center Sofia стават сцена за едно от най-чаканите събития в града, а ние нямаме търпение да се отправим на това пътешествие. Тази година с пълна сила се завръщат култовите им джем сешъни заедно с детските работилници A to JazZ  Kids, сутрешните йога закуски, фотоизложба и среща с доайнените на българската джаз сцена! „Топлоцентрала“ ще бъде домакин на цялата съпътстваща програма, а просторните обятия на Южен парк 2 се отварят за тридневен празник на сетивата.

Тук ти даваме 5 причини да посетиш A to JazZ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *