5 яки неща, за които си заслужава да отидеш на A to JazZ

Тази година фестивалът обещава да завладее столицата с пълна сила

0 коментара Сподели:
a to jazz

снимки: А to JazZ

Когато официално стане лято и всеки уикенд е приключение, а вечерите ухаят на липи…

Време е за A to JazZ . Знаеш за какво ти говорим. Емоция, любов, свързаност, музика, цветове ни очакват в периода от 1 до 3 юли на обичайното място. Широките зелени поляни зад Park Center Sofia стават сцена за едно от най-чаканите събития в града, а ние нямаме търпение да се отправим на това пътешествие. Тази година с пълна сила се завръщат култовите им джем сешъни заедно с детските работилници A to JazZ  Kids, сутрешните йога закуски, фотоизложба и среща с доайнените на българската джаз сцена! „Топлоцентрала“ ще бъде домакин на цялата съпътстваща програма, а просторните обятия на Южен парк 2 се отварят за тридневен празник на сетивата.

Ние ти даваме пет причини да запазиш датите за това събитие!

Ще бъде музика

Положителната енергия, която изпълва въздуха, шарената публика, качественият подбор на артисти и споделеното щастие от музиката правят A to JazZ  неописуемо богатство за града. Вълшебството на джаза ще те държи в омая в продължение на три дни, а тази година организаторите обещават страхотен лайнъп, който ще превърне първите дни на юли в своеобразен музикален празник. Джон Маклафлин се завръща на българска земя 26 години след последното си участие тук.

Легендарният джазмен е сред 50-те най-влиятелни китаристи според класацията на Rolling Stone!

Илхан Ершахин с култовия му проект Istanbul Sessions ще завладее публиката във втория ден от фестивала. Единадесетото издание определено няма да ни разочарова, сред другите имена тази година са Snarky Puppy, Roosevelt Collier, Adrien Brandeis Quartet, както и нашите си Ruth Koleva, Trombobby x C-mo, Jazzanitza и други. Цялата програма можеш да откриеш тук.

Ще бъде изкуство

Традиционната зона, в която български творци допълват пейзажа на A to JazZ , отново ще присъства. Ще имаш възможност да се запознаеш с талантливи артисти и творчеството им, да се вдъхновиш от тях, да откриеш онези съкровища, които носят душа в себе си. Подшушваме ти, че работното време на базара е малко по-различно и докато в петък шатрите повдигат завесите си заедно с първите музиканти на сцената в 18 часа, през почивните дни ще можеш да разглеждаш на воля от 12 чак до 22:30.

Цяла София ще бъде там

Създаден през 2011 г., фестивалът се наложи като една от най-забележителните части от софийския културен живот. Отбелязвайки началото на лятото със световни джаз величия, всяка година влиянието му върху хората става все по-осезаемо и публиката наброява около 40 хиляди души.

Сред тях можеш да срещнеш всякакви прекрасни истории, усмивки, емоции.

Зажаднели за споделеност, ние определено ще бъдем там.

Можеш да срещнеш любовта

Южен парк 2 ще стане арена на богата палитра от невероятни музиканти, които неуморно ще поддържат тридневната магия на джаза! Сред пълния с ритъм въздух винаги се рее една специална емоция, която не може съвсем да бъде описана с думи. Едно е сигурно – предразполага те да отвориш сърцето си за случващото се и да се насладиш на момента тук и сега. Освен това, както казахме, публиката ще е около 40 хиляди и ако сред тях не те чака любовта, то поне гаджето за лятото може би надига изпотена бутилка бира към жадните си устни и търси погледа ти в тълпата.

Имаш оправдание да започнеш уикенда още от четвъртък

Да започнеш уикенда с висок старт още от работните вечери през седмицата е присъща за лятото нагласа – някак пасва на топлите емоции. Със сигурност не ти препоръчваме да изпускаш старта! На 30-ти юни от 18:00 ч. във фоайето на „Топлоцентрала“ отваря врати изложбата с фотографии на джаз звезди от целия свят през обектива на известния фотограф и директор на агенция „Булфото“ Евгени Димитров. След като се насладиш на кадрите, един час по-късно, ще имаш възможност да се срещнеш с доайените на българската джаз сцена по време на специалното събитие, организирано от Jazz FM. Както казва фестивалният директор на A to JazZ Петър Димитров, „Джазът е емоция, импровизация, полет на свободния дух“.

Отправяме се на юнски трип, където огънят в кръвта определя посоката и музиката.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *