Кои са най-добрите грил локации на открито?

Даваме ти идеи за следващото барбекю приключение

0 коментара Сподели:
grill in nature

Горски пътечки, студени реки за студена бира и приятни навеси с огнища са сред задължителните ни условия за перфектно лято.

Не е тайна, че настъпването на топлите месеци неотменно пазим за прегрешения с аромат на въглен и грил на открито. Ако си позабравил удоволствието от вкусна храна, примесена с красота за очите и споделено с приятели време, те съветваме тази година да промениш този факт. Предлагаме ти няколко локации за грил изживявания, а ти трябва само да вземеш оборудването и да се отправиш на барбекю приключения.

Панчарево

„Райско място само на минути от табелата на София“ трябва да присъства в тълковните речници до „Панчарево“. Езерото очаква съзерцателния ти поглед, дърветата те приканват под прохладната си сянка, а скритите полянки по пътя обещават спокойствие от тълпата. Попитай къде можеш да си спретнеш барбекю стейшъна и се приготви за чудно преживяване.

Дендрариумът

Витоша крие съкровища в полите си, а Дендрариумът е любим за бягство от градската джунгла. Всеки, срещал се с това място, се връща отново и отново. Храната, приготвена тук, има различен вкус. Езерото, беседките и магията на планината ѝ придават по-различен аромат. Имаш нужда само от хубави продукти – всичко друго, нужно за прекрасен излет, те очаква тук.

Поляната до Рилски манастир

Като заговорихме за магията на планината, няма как да пропуснем Рила. Това лято си заслужава да организираш излет до тази част на България не само заради манастира, но и заради природните забележителности и едно специално усещане, което витае във въздуха тук. С-в-о-б-о-д-а. Кирилова поляна посреща всеки със спиращи дъха гледки и е перфектно място за пикник сред величието на Рила.

Геопарк Искър-Панега

Макар че е една от най-разпространените дестинации в района, тази лъкатушеща покрай лазурни вирчета пътека ни отвежда в геоложки, геоморфоложки и палеонтологичен рай. Приблизително 3 км след първата табела на Искър-Панега ще стигнеш до обособените за грил огнища, но гарантираме, че няма да съжаляваш. А и със сигурност знаеш, че храната е по-вкусна след разходка.

Беласица

Поколения планинари са се влюбвали в сенките на вековните кестенови гори по северния склон на Беласица. Гледките си заслужават малко по-стръмното изкачване и за всяка гладна душа с достатъчно смелост и малко по-здрав гръб барбекюто е напълно постижимо. До хижата може да се стигне и с кола, ако жалиш обувките си, но искаш да нахраниш тялото и душата си на това място.

Верен спътник в грил приключенията ти може да бъде незаменимият Lidl. Веригата магазини има серия с 30 местни предложения, като всички те притежават гаранция за качество от института SGS. Пресните продукти и добре познатите марки, които те очакват тук, ще ти помогнат по пътя към вкусова нирвана, а висококачественото месо ще задоволи и най-взискателните барбекю почитатели. Доверяваме им се напълно – те са този one stop shop, който задоволява всички летни нужди на ентусиастите! А сега Lidl има още една невероятна изненада за теб. На всички тези локации можеш да си носиш собствен грил, защото през целия юни, когато пазаруваш за поне 30 лв. и сканираш мобилното приложение на веригата – Lidl Plus на каса, след което потвърдиш с един клик участието си, имаш възможността да си спечелиш един от 100 грила и купон за пазаруване на стойност 200 лв. Е, толкова грил вкус на едно място, просто не е за изпускане.

Сезонните ястия на софийските ресторанти: говорят главните готвачи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *