Рециклирай старите бутилки – направи си мебели

Отговорността за света е наша

0 коментара Сподели:

Огледай се – колко ненужни предмети имаш около себе си? Вещи, които са загубили смисъла си и вече трупат само прах. А замисляш ли се колко често изхвърляш неща, на които можеш да дадеш нов живот? Ако трябва да сме по-конкретни – върни назад всички бири, сайдери, вина и останалите божествени напитки, чиито стъклени бутилки си хвърлил на боклука. Вярваш ли, че от тях можеше да си направиш чисто нови мебели? 

„Външна всекидневна“ звучи точно толкова яко, колкото е.

Особено когато в основата ѝ са купища стъклени бутилки. Екипът на Перно Рикар България вложи цялата си енергия и преди дни преобрази лицето на Бизнес Парк София. С общи усилия и голяма доза креативност техните служители успяха да превърнат старите стъклени бутилки в удобни нови пейки. Идеята на инсталацията е тя да се превърне в слънчевото ново място както за почивка, така и за работа. 

Българският екип на Перно Рикар не са единственият отбор на компанията, който се опитва да помогне за световната околна среда. Инициативата е част от Responsib’all Day – Деня за отговорност и устойчивост, който се провежда за девета поредна година. Този път проектът се стреми да насърчи не само служителите си, но и

хората да бъдат по-разумни консуматори и да намалят възможно най-много отпадъците, които използват. 

Само с един клик в интернет виждаме, че е пълно с идеи за повторна употреба на стъклени бутилки. Ако питаме баба си дори, тя със сигурност ще ни каже, че в тях затваря тазгодишния доматен сок. Като модерни градски хора обаче ние искаме по-практични идеи. В случай че нямате достатъчно бутилки, за да направите нова пейка в парка, може да използвате своите за декорация у дома. От лампи, през вази, та чак до истински произведения на стъклописа – идеите са предостатъчно и нямате оправдание, за да изхвърлите шишето от последното вино просто ей така. Затова взимаме пример от Перно България и със сигурност няма да изхвърлим бутилката от мерлото този уикенд. И ви казваме наздраве за околната среда!

Няколко начина да намалим значително употребата на пластмаса още днес.

Заживей смело бавен живот.

Гледа ли новото ни видео?! Виж кои са топ местата за брънч в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *