10-те филма на 2017

Ако не си ги гледал, значи нищо не си видял

0 коментара Сподели:

2017 г. ни предложи един куп филми. Естествено, когато изборът е толкова голям, има вероятност да останеш разочарован. Затова ние като твои верни съветници за кино спретнахме селекция. Ето 10 -те филма от 2017-а , които са задължителни, за да преминеш с чиста съвест в следващата година в света на киното.

Да обичаш Винсент

Филмът е вдъхновен от писмо на самия Винсент Ван Гог, в което пише: „Не можем да се изразяваме иначе освен чрез картините си”. В духа на тази мисъл е направена и лентата за живота на знаменития художник. Създателите правят точно това – осъществяват филма въз основа на картини на художника. Всеки кадър от готовата анимация е картина, рисувана с маслени бои. Сюжетът стъпва върху многото писма на Винсент Ван Гог.

Крал Артур

Гай Ричи пак ни остави без дъх с последния си филм. Чарли Хънам влезе в ролята на крал Артур под режисурата на гениалния англичанин. Хънам разби както силата на злото, така и много женски сърца сред зрителите. Историята – перфектно разказана. От филма струи оригинално мислене, напрежение и чувство за хумор. Целият актьорски състав е гениален. Даже Дейвид Бекъм удря едно рамо на продукцията, като се появява в малка роля. За този филм можем да кажем едно – задължителен !

Бебе Бос

Анимацията, която ни разсмя през изминалата година. Компютърната анимация е базирана на едноименната книга. Откаченото Бебе Бос е нов сладък член на семейството и таен агент, който е с много важна задача. Двамата с големия брат се обединяват, за да докажат, че любовта към децата е безгранична. Естествено, докато го правят, зрителят се превива от смях . „Бебе Бос” е петият най- касов филм за 2017 г . Бюджетът му е $125 млн., а приходите –  $437 млн.

Вездесъщият

През  2017 г. българското кино показа голям подем. Толкова национални премиери не бяхме дори очаквали. Браво! Пожелаваме си още повече през новата година. От всичко родно, което изгледахме, наш фаворит стана „Вездесъщият”. Много коментиран и награждаван. Абсолютно заслужено – филмът има изключително оригинална идея. Разглежда много актуални за съвремието ни теми.

Хем смешен, хем трагичен, успява да те трогне и да те потопи в историята, която разказва.

Три билборда извън града

Мартин Макдона  пак избухна с як филм.Този път е създал мрачна и интелигентна трагикомедия. Сюжетът е непредсказуем, а актьорите – великолепни. Във филма режисьорът успява да вплете много важни теми. А дори най-непоправимите герои успяват да ти станат симпатични в определени моменти. Главната героиня води битка със силите на реда, тъй като месеци наред няма арест за убийството на дъщеря ѝ. Това повежда действието, останалото трябва да се гледа.

120 удара в минута

Филм на режисьора Робин Кампило. Той е мароканец, който твори във Франция. Става доста известен с проектите си и те са високо оценени по престижни фестивали като тези в Кан, Венеция и други. „120 удара в минута” беше финалист на наградата LUX на Европейския парламент. Темата е социална. Във филма става въпрос за едни от първите организации за превенция и борба със СПИН. През 80-те, когато се появява тази болест, обществото е консервативно и група млади хора се опитват да се борят за превенция. Също да се обяви срещу предразсъдъците към групи от хора, гей обществата например. Действието се развива в Париж и разказва за едни смутни времена.

Смъртта на Сталин

Филмът е френско-великобританско-белгийска продукция. Режисьорът Армандо Янучи е майстор на черния хумор. В този си филм той комично изобличава съветския лидер и заобикалящите го подмазвачи и интриганти. Става какофония, когато Сталин умира и следва борба за власт сред  неговите лакеи. Героите са смешни в дребнодушието си. Олицетворение са може би дори и на днешните представители на властта.

Тези филми от 2017 г. избрахме да ти предложим. Различни един от друг и все пак имат нещо общо – качествено кино, което си заслужава. Ако си изпуснал някой от тях, знаеш как да поправиш това.

Дедпул

Ето и една лента, чиято история е базирана на тази на комиксов герой. Това е осмият филм от поредицата „Х-Мен”. Разказва за произхода на бивш агент на специалните части, превърнал се в наемен убиец. Военен експеримент го обезобразява, но му дава силата светкавично да се регенерира и приема алтер егото Дедпул. Впоследствие той се впуска в преследване на човека, който почти е разрушил живота му.

Героят освен супер сили има и жестоко чувство за хумор – извратено и вулгарно.

Райън Рейнолдс е в главната роля. Справя се перфектно. А това, че е невъобразимо секси е бонус към чудесната му актьорска интерпретация.

 Рокендрол

Още едно европейско попълнение в нашата селекция – френско. Режисьор е Гийом Кане. Също е и в главната роля заедно със съпругата си Марион Котияр. Тук те играят себе си в реалния живот. Конфликтът във филма се появява, когато екранната половинка на Кане – Камий Роу, му заявява, че той вече не е „куул” и „рокендрол” . Това го кара да се замисли , че уютният семеен живот го изолира  от звездния лайфстайл. Решава да докаже Камий Роу, че не е така, и тотално полудява. По това време Марийон репетира за новия си филм и не забелязва умопомрачението на съпруга си. Потънал във фикс-идеята си, Кане е на косъм да съсипе брака си. Тази сатира на светския живот казва на зрителя важни неща, така че гледай този филм.

Табу

В селекцията си позволяваме да сложим и сериал. Просто защото е страхотен. Тази година излязоха много нови поредици. Ние обаче горещо ти препоръчваме „ Табу” с участието на неустоимия и гениален Том Харди в главната роля. Освен да се радваш на този красив мъж, ще се заинтригуваш и от заплетената история. Действието се развива в епохата Лондон 1812 г . Тези времена са пресъздадени перфектно. Потапяш се изцяло в тягостността на времето. Ако не си гледал „ Табу”, няма да ти разказваме сюжета, защото е много интересно и тайнствено. Абсолютно си заслужава да се гледа. През 2018-а излиза втори сезон. Нямаме търпение!

Харесваш ли песните на Red Hot Chili Pappers? 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *