Гурме вечеря под звездите с вдъхновяващи истории и InGlobo

Ловци на истории: Храната, която създава истории

0 коментара Сподели:
dinner with friends

Имаме нужда от пълноценно изживяване в истории, вкусове и аромати. В търсене на такова, което да задоволи всички желания на душите ни, открихме мястото, където принадлежим и нямаме търпение датата 16 юни да дойде. Разказваме ти защо!

 В InGlobo са най-добри в разказването на истории.

Обичат да го правят, защото никога не знаеш чий живот може да промениш с тях и кого ще вдъхновиш. И защото в историите се крие смисълът. Правят ни по-богати, помагат ни да разберем кои сме, откъде идваме и накъде отиваме. И ни показват, че светът е безкрайно изненадващ, богат и разнообразен, но хората, които го обитаваме, в крайна сметка не сме толкова различни един от друг. А най-много емоции носят, когато са изживени и разказани от първо лице.

Затова и продължават поредицата от събития „Ловци на истории“, в която дават думата на вечно търсещите души, които се хранят с историите и ги превръщат в част от себе си, за да напишат и своята.

Следващото издание на „Ловци на истории“ ще бъде разказ, главен герой в който е хубавата храна. Ще я приготвят няколко майстори в кухнята, които ще разкажат и за своя път в търсене на добрия вкус. На сцената този път ще можем да видим личности, известни със своя професионален опит в кулинарията, но същевременно са нови лица и носят нов смисъл. Освен че обещават да ни поглезят със своите неповторими блюда, гостите ще открехнат завесата и за любовната си връзка с храната, за това какво ги вдъхновява, учи и движи напред.

Кулинарното пътешествие в света на историите повеждат Ангел Василев и Мирослава Нейчева от MIAM, а след тях гладът за прекрасна храна ще засити Любен Койчев от HRC Culinary Academy, главен готвач на ресторант „Таланти“. Той ще ни зарадва с авторските си предложения за основната част на вечерята. Сладкия финал на гурме приключението ще сложи Мария Жекова, Master Chef на България за 2021 г. Сигурни сме,  че за десертите ѝ ще се разказват легенди дълго след събитието.

Всеки един от гост-готвачите ще приготви 3 забележителни и характерни за неговия стил ястия, а гостите ще хапват, докато слушат истории в компанията на тези талантливи корифеи.

Храната винаги е била вдъхновение и творчество за човечеството. Тя е търсене, усещане, сетивност. Затова и този път приятелите ни от InGlobo ни дават възможност да надникнемв историите на хора, които градят своя живот около храната. Ще разберем от тях защо са избрали именно храната като начин за изява, какво ги мотивира да правят това всеки ден, как се свързват с хората през храната, през какви трудности и предизвикателства минават, за да бъдат това, което са днес.

Можеш да следиш подробностите около събитието във Facebook страницата му и да заявиш присъствие на този линк.

Кога: 16.06.2022 г., 19 часа

Къде: Ресторант Talents при Kitchen 59 – София, бул. Цар Борис III №59

За още вдъхновения – виж Thursday – Thirst Day: четири блажени часа с четири коктейла в четвъртък

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *